Målbevidste gymnaster kæmpede om en plads på DGI Verdensholdet

Hvert andet år er det muligt at søge ind på holdet. Denne gang var der 175 gymnaster fra hele Danmark, som gik efter en af de 28 eftertragtede pladser. Holdet indleder deres jordomrejse med en Take-off turné, hvor afrejseshowet QUA kan opleves til august og september.

Udtagelsen forløber over to perioder. Første udtagelse fandt sted i weekenden den 15-16 / 2 i Vejle. Her gennemgik gymnasterne forskellige spørgsmål- og bevægelsesmoduler.
58 gymnaster gik videre til anden udtagelsesrunde, som finder sted
i påsken. Her sættes det endelige hold med Danmarks 28 dygtigste gymnaster .

Med en plads på holdet starter et intensiv forløb med træningslejr, træningsweekender, 12 opvisninger i Danmark og en verdensturne på 6 måneder, hvor turen går til Afrika, Asien, Australien, Costa Rica, Sydamerika, USA og Europa.
Derefter kan holdet opleves i hele landet med 22 shows, hvorefter adskillige shows og workshops i Europa venter. Holdet slutter af på Landsstævnet i Svendborg i sommeren 2021.
 

DGI Verdensholdet rejser under sloganet ”Vi bevæger verden” og gymnasterne får en unik mulighed for at bevæge børn, unge og voksne til bevægelse, udfordring og fællesskab igennem de 200 workshops og 150 shows på deres tur.  

Hovedformålet er at sammensætte det bedste hold 

Udtagelsesweekenderne til DGI Verdensholdet har det hovedformål, at sammensætte det bedste hold og udvælge de dygtigste gymnaster. Det skal være gymnaster, der kan udføre det show, som instruktørerne ønsker at skabe. Lige nu arbejder instruktørerne med showet QUA på et meget teoretisk plan. Efter udtagelsen omsættes dette til praksis med flow og indhold sammen med gymnasterne. 

Ud over at sætte det rigtige hold, så har udtagelsen også det formål, at skabe en super god oplevelse med masser af energi for alle der deltager.  

Det er vigtigt, at alle kommer hjem fra udtagelsen inspireret og motiveret til at dyrke gymnastik, dygtiggøre sig og forhåbentlig stille i igen, selvom de ikke kommer igennem ved denne udtagelsen. 

 

Det er en kæmpedrøm for mig at komme med. Det er et stort fællesskab, som jeg gerne vil være en del af, siger hun til TV SYD, inden hun for alvor skal vise sin kunnen frem.

22-årige Selma Lind Geirsdóttir fra Kolding

”Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt

Instruktørerne har arbejdet med showuniverset QUA siden oktober 2019 og har store drømme i forhold til showet, såvel som holdet der skal opvise og leve sammen i et helt år.  

Under udtagelsen er der mange ting, instruktørerne og udtagere kigger efter. Gymnasterne skal være velforberedte, de skal kunne tage gode beslutninger og drømme stort, samt sætte sig selv i scene til udtagelsen. Gymnasterne skal udvise energi i alt lige fra de mest elegante øvelser og til tempofyldt hiphop.

Gymnasterne bedømmes på deres egen præstation til udtagelsen, i en opsætning, hvor alle kan føle sig trygge, give sig fuldt ud og nyde at lave gymnastik.

 

Gymnastik er hele mit liv. Det giver mig glæde og socialt samvær. Det er vigtigt for mig at kunne være med til at sprede glæden ved gymnastik, siger han om baggrunden for, at han stiller op til udtagelsen.

21-årige Lui Slot-Tygesen, Haderslev

Mandag d. 13. april offentliggøres sammensætningen af ​​DGI Verdensholdet 2020-2021. Samme dag vil det være muligt at købe billetter til afrejseopvisningen på billetten.dk