Verdensturnéen er begyndt

Der blev uddelt store farvelkram og fældet et par tåre, da DGI Verdensholdet forlod Danmark for at tage afsted på verdensturné. På trods af corona er rejsen endelig en realitet.

DGI Verdensholdet foran deres bus. Nu venter 5 måneders uforudsigelig eventyr dem.

Familie og venner var samlet i Vejle for at sige 'på gensyn' og ønske god rejse til 28 forventningfulde gymnaster fra DGI Verdensholdet den 24. oktober, hvor de startede deres verdensturné. 

Selvom det for mange af gymnasterne var hårdt at sige farvel til venner og familie, var der også lettelse at spore hos mange over, at det kunne lade sig gøre at komme ud på den rejse, de har drømt om længe.

"Det er mega fedt, at vi endelig skal afsted. Det er noget, vi har set frem til med spænding længe, så det er en stor forløsning - og også lidt uvirkeligt," fortæller Dinne Fredslund Andersen, Instruktør DGI Verdensholdet. 

Rejsen begynder i bus til Tyskland og Polen, hvor gymnasterne skal lave shows og workshops de kommende 10 dage. Herefter går turen til Dubai, hvor gymnasterne optræder på EXPO, Verdensudstillingen, og laver workshops på forskellige skoler. Hvor rejsen efterfølgende går hen, er ikke afgjort endnu, da rejsen i år bliver planlagt undervejs på grund af corona. 

Gymnasterne rejser med et budskab om bevægelse, sund livsstil og fællesskab. Planen er, at holdet skal være afsted i cirka 5 måneder, før de kommer hjem for at lave shows hele april og maj på deres Danmarksturné.