Derfor bakker Sparekassen Danmark op

Bæredygtighed vægter

Et ud af blot fem menupunkter på forsiden af WALKin Nordjyllands hjemmeside hedder ”Bæredygtighed”.

Det er sjældent syn – at en arrangør i den grad har fokus på, at et idrætsarrangement skal afvikles så bæredygtigt som muligt.

Men det er faktisk et væsentligt motiv til, hvorfor Sparekassen Danmark har valgt at indgå et femårigt partnerskab – med start i 2022 – med WALKin Nordjylland

Sparekassen Danmark er resultatet en fusion i 2021 mellem to pengeinstitutter med nordjyske rødder, Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank. Vi er nu Danmarks største garantsparekasse, og fra første færd har det været en del af målsætningen for Sparekassen Danmark, at vi vil understøtte og medvirke til den grønne omstilling af Danmark.

”Sparekassen Danmark vil bidrage til at passe på den jord, som vores børn og børnebørn skal arve.”

Sådan skrev direktionen i Sparekassen Danmark i en hilsen til alle medarbejdere i de første dage af september for at fejre, at fusionen netop var godkendt.

De gode hensigter handler om, hvordan vi reducerer vores eget klimaaftryk. De handler om rådgivning af vores kunder, når det kommer til finansiering af investeringer i bæredygtighed. Og de handler om, hvilke aktiviteter og initiativer vi sponserer og samarbejder med.

Derfor faldt vi for WALKin Nordjylland, som er på vej med en lang række bæredygtigheds-tiltag inden for affaldshåndtering, offentlig transport, vandforbrug, el-forbrug, madspild – og meget andet.

Nogle af vores egne initiativer

Et eksempel fra vores egen verden er, at gulvene i de seneste fem afdelinger, vi har åbnet – inklusive hovedkontoret i Vrå, som i 2021 gennemgik større udvidelse – alle er belagt med ganske særlige gulvtæpper. Garnet, de er syet af, er nemlig produceret af gamle fiskenet, som er hentet op fra havet. Og bagsiden er lavet af brugte plasticflasker.

Vi arbejder hele tiden på at reducere vores forbrug. For eksempel med CO2-sensorer i mødelokaler. De registrerer, om der er personer i lokalet. Er der ikke det, skruer sensorerne automatisk ned for ventilationen. Tilsvarende slukker bevægelsessensorer for lyset, hvis der ikke er nogen i et lokale, og belysningen tilpasser sig mængden af dagslys. Så sparer vi strøm på klare solskinsdage.

Systemerne er indført i alle nyere afdelinger og udbredes med tiden til flere og flere af sparekassens adresser.

Endelig har vi i 2021 opstillet 22 ladestandere til elbiler på tre af vores adresser – og det er kun begyndelsen.

Vel mødt til WALKin Nordjylland