Samarbejde og slid sikrer padeldrøm

Kaj Christiansen er en kæmper ud over det sædvanlige. I over to år har han kæmpet for at få padelbaner til Videbæk Tennisklub. Mange har hjulpet, og nu er midler og planer nu på plads – og banerne står klar i efteråret.

Kaj Christiansen satte sig for, at de skulle have padelbaner i Videbæk Tennisklub. Nu er det lykkes.

Videbæk Tennisklub ligger midt imellem Herning og Ringkøbing. ”Vi har endda søudsigt,” siger tidligere formand Kaj Christiansen med et smil, og det er tydeligt, at han elsker sin klub.

I november 2016 blev han ringet op af en, der havde prøvet padel i Spanien og spurgte, om de ikke skulle have padelbaner i Videbæk Tennisklub. Kaj synes, det lød spændende og sagde ja.

Når en vestjyde bider sig fast i et eller andet, så er han ikke til at ryste af, og Kaj er en ildsjæl ud over det sædvanlige

Mogens Spangenberg, formand i DGI Tennis

Det skulle være startskuddet til en sprint mod padeldrømmen, men da pistolskuddet lød, viste det sig, at Kaj var stillet til start i et opslidende maratonløb. Heldigvis er han nu kommet i mål.

Ildsjæl

Kaj er en ildsjæl og en kæmper. Det ved alle, der kender ham. Han har været formand i hele perioden, men trak sig fra bestyrelsen ultimo marts i år, men lovede, at han ville fortsætte som ansvarlig for padelprojektet.

”Når en vestjyde bider sig fast i et eller andet, så er han ikke til at ryste af, og Kaj er en ildsjæl ud over det sædvanlige. Han har gravet og gravet og gravet fra punkt nul og opad for at nå i mål med padelprojektet,” siger Mogens Spangenberg, formand i DGI Tennis og fortsætter:

”Nu er han selvfølgelig en glad mand, fordi det hele er lykkes. Men det har været en barsk kamp, hvor de fleste ville have sagt, at nu magter jeg ikke mere.”

De afgørende midler

Det er vigtigt for Videbæk Tennisklub at have startkapital, før de søger midler i fondene.

”Det er lettere at komme til en fond, hvis man allerede har nogle penge. Derfor startede vi selv med at investere 150.000 kr. i padelprojektet foruden arbejdstimer selvfølgelig,” siger Kaj.

Ringkøbing-Skjern Kommune var det første sted, de henvendte sig til.

”Vores kommune har været meget velvillige. De var det første sted, vi søgte, og vi var så heldige at få midler fra kommunens ildsjælepulje og anlægspulje,” siger han.

Derudover fik klubben midler fra Velux Fonden og byens fond, Skak-fonden. Det var en rigtig god bund, men de manglede stadig ca. en halv million kroner. De prøvede derfor at søge maksimumbeløbet på 500.000 kr. fra DIF og DGI's foreningspulje to gange uden held.

Vi satte derfor fokus på den brede opbakning og alt det gode, projektet gør for byen

Kaj Christiansen, tidligere formand i Videbæk Tennisklub

”Da vi mislykkede to gange, tog jeg en snak med formanden for DGI Tennis, Mogens Spangenberg. I fondsansøgningerne havde vi tidligere taget udgangspunkt i projektbeskrivelsen, men Mogens opfordrede os til at tale ind i den lokale gevinst ved projektet og samtidig søge et mindre beløb. Vi har tidligere været rundt i byen og samle underskrifter, så vi ved, at byen er bag projektet og synes, det er en god ide. Vi satte derfor fokus på den brede opbakning og alt det gode, projektet gør for byen,” siger han.

Sparringen og hjælpen fra Mogens bar frugt. Videbæk Tennisklub søgte DIF og DGI’s foreningspulje om 300.000 kr. og fik pengene bevilliget. Derudover lånte de 300.000 kr. i DGI’s lånefond.

Samarbejdet med DGI

”Jeg er meget glad for mit samarbejde med Mogens Spangenberg. Han kalder en skovl for en skov og en spade for en spade, så der er ikke meget fikumdik. Mogens er en god og virksom mand, der gør, at man kan komme videre, hvis man sidder fast,” siger Kaj og fortsætter:

”Fra november 2016 til i dag har været en lang proces. Nogle gange har jeg spurgt mig selv, om det er det værd, fordi det er edderbankende mange timer, der er blevet brugt. Men det er lykkes nu, og det er bare fantastisk.”

Jeg er født til ikke at give op og at være lidt stædig

Kaj Christiansen

Du bliver omtalt som ildsjæl, der ikke giver op. Er det også sådan, du ser dig selv?

”Jeg er født til ikke at give op og at være lidt stædig. Når jeg snakker med Mogens Spangenberg eller vores dygtige tenniskonsulent, Thomas Munk, så får jeg energi til at fortsætte og genvinder troen på projektet. Det er jo en lang proces, og det smider jeg ikke sådan lige væk,” siger han.

Visionen

I Videbæk Tennisklub vil de gerne være en klub, som er åben, hvor man har det godt sammen, og hvor alle er velkomne.

”Det er sådan set ret enkelt. Vi vil gerne være en klub, der både tilbyder sport, men også det sociale. Vores hovedmål er at få flere unge mennesker, og padel er en måde at appellere til dem,” siger Kaj og fortsætter:

"Padel er mere simpelt, hvor man med det samme kan gribe battet, spille med og have det sjovt. Vi var i Tåsinge Tennis Klub og prøve padel, og det er jo fantastisk at se, hvordan de er lykkes med at fordoble deres medlemsantal ved at satse på padel. Det er det spil, de unge søger, og det er de unge, vi skal have fat i."

Padelprojektet sker i samarbejde med Videbæk Borgerforenings Udviklingsforum.

Det er det spil, de unge søger, og det er de unge, vi skal have fat i

Kaj Christiansen

”Vi har mange tanker i vores hoveder – både med turisme, nye borgere, nye medlemmer og nye målgrupper. Vi ved, at der kommer mange ude fra arbejdsmarkedet, som vi vil tilbyde bevægelse, sport og socialt samvær, og så har vi samtidig et ønske om at få flere til at bosætte sig i vores by,” siger han og fortsætter:

”Vores netværk er stærkt, og vi har som by sammen løftet projektet, og så er det dejligt at se, at tingene sker. Jeg tror, det havde været svært, nok umuligt, hvis vi havde været alene som tennisklub.”

Beskedenheden lagt på hylden

”Da vi startede projektet besluttede vi i arbejdsgruppen, at vi ville smide den vestjyske beskedenhed væk. Vi ville have det hele. Vi ville have to padelbaner, der var overdækket. Vi kunne godt se, at det var mange penge, men vi troede på projektet. Og det er så også lykkes for os nu,” siger Kaj.

(...) vi ville smide den vestjyske beskedenhed væk. Vi ville have det hele. Vi ville have to padelbaner, der var overdækket

Kaj Christiansen

Så I er gode?

”Ha ha. Jeg ved ikke, om vi er gode,” griner han usikkert og fortsætter:

”Det er ikke noget, vi går og spekulerer på, men vi har altid i vores lille klub haft nogle mål, og vi har arbejdet hårdt for at nå de mål, vi har sat os.”

Kaj har tydeligvis stadig ikke helt lagt den jyske beskedenhed på hylden – selvom de gør det godt i Videbæk Tennisklub.