Til badmintontrænere: Sådan griber du sæsonstarten an

10 tips og anbefalinger.

Hvad gør du som badmintontræner, når sæsonen skal genstartes? Hvordan skal du starte op? Hvad skal du huske på? Og hvordan står det til med dine spillere?

Der er meget, rigtig meget at tænke på. Men du står ikke alene. Vi har samlet en række anbefalinger til badmintontrænere. Det er ikke en facitliste, men udelukkende input til, hvordan du griber genåbningen an.

Anbefalinger til træningen: 

  1. Fællesskab, glæden ved legen og gode oplevelser

Sæt glæden og fællesskabet i centrum med gruppe- og holdøvelser, som giver mulighed for leg og sjov med fjerbold og ketsjer, så spillerne igen kan opleve, hvor fantastisk badminton er. 

  1. Succesoplevelser og mange boldberøringer

Vælg øvelser med tilpas sværhedsgrad, så spilleren oplever succes ved at mestre. I den tekniske træning er det også vigtigt med øvelser, som giver spillerne mange boldberøringer. Husk, at spillerne ikke er på det samme niveau, som tidligere. 

  1. Alle kan deltage (uanset hvilke forudsætninger, de kommer med)

Anerkend, at spillerne spillere har forskellige forudsætninger for at vende tilbage – nogle har trænet meget, andre har ikke. Alle skal kunne være med

  1. Masser af glæde med sjove småspil

Giv spillerne badmintonglæde ved at have mange småspil, hvor spillerne øver sig gennem spillet, oplever fællesskab og konkurrence på den gode/sjove måde f.eks. holdkamp, spillernes yndlingsspil.

  1. Tilpasset træningsbelastning, så skader undgås

Start træningen blødt op og øg belastningen over tid. Start med kortere varighed end normalt og tilpas intensitet, så der ikke trænes med for høj intensitet i for lang tid. Vælg gerne øvelser med rotation / oversidder.

Vi anbefaler, at du som træner:

  1. Går forrest med stort engagement

Vis, at du er begejstret for at kunne starte op i en speciel tid. Lav en særlig velkomst. Kom forberedt med god musik og masser af de øvelser, som du ved, at spillerne er begejstret for.

  1. Skab plads og mulighed for det sociale

Giv tid og plads til, at udøverne kan tale sammen om stort og småt under træningen. Sæt tid af i forbindelse med træning til, at spillerne kan hygge sig før og efter træningen på banerne.

  1. Afsæt god tid til at snakke med spillerne

Få snakket med alle spillerne i løbet af træningen. Hold øjenkontakt og vær anerkendende. Spørg nysgerrigt ind til, hvad de glæder sig mest til, hvordan de har det mm.

  1. Vær nysgerrig, anerkend og inddrag

Spillernes motiver for at spille badminton kan have ændret sig, så snak med spillerne om, hvad de er motiveret for f.eks. træningens organisering eller særlige ting, som de ønsker.

  1. Hjælp hinanden i trænergruppen

Som trænere skal I huske at hjælpe hinanden med opstarten ved at snakke om udfordringer, spillernes indsats mv. Kommuniker via SoMe f.eks. og afhold et trænermøde, hvor I også kan snakke om jeres egen motivation og hvordan I kan udvikle jer.