6 råd til nye forældre i badminton: Sådan støtter du dit barn

Her får du som ny forælder i badminton 6 råd til at give den bedste støtte fra sidelinjen.

Det kan være svært at begynde i en ny idræt, hvis hverken børn eller forældre har prøvet det før. Få 6 gode råd til, hvad du skal være opmærksom på som ny badmintonforælder. Foto: Richard Skovby

Er du klædt på til at yde den bedst mulige støtte til dit barn, øger det chancen for, at indtoget i badmintonverdenen bliver begyndelsen på en succeshistorie.

Projektkoordinator i Bevæg dig for livet - Badminton Jeppe Ludvigsen giver her 6 råd til, hvad du skal være opmærksom på som ny badmintonforælder.

1. Lær de uskrevne regler i badminton

Det er eksempelvis ikke accepteret at juble eller klappe, hvis modstanderen begår fejl, og det er kun spillerne, som må kommentere på hændelser i kampene. Efterlever du de uskrevne regler, er det også nemmere for dit barn at navigere i dem.

2. Vær forælder til træning og turnering

Det er som oftest det, dit barn har brug for. Der findes et væld af kompetente trænere i klubberne, som mestrer både det taktiske og tekniske.

3. Gør brug af badmintonpeople.dk

Badmintonpeople.dk giver dig et omfattende overblik over klubber, turneringstilmelding, ranglistepoints og meget andet. Leder du efter badmintonskoler, badmintonlejre eller events, eller vil du opdateres med det seneste nye, er dgi.dk det rigtige sted at bruge kræfterne.

4. Badminton er også en holdsport

Vær opmærksom på, at selvom badminton i mange sammenhænge anses som en individuel sportsgren, så er det i høj grad også en holdsport. Det er i fællesskab med andre, at dit barn får nogle af de allerstørste oplevelser i sporten.

5. Tal med dit barn om sejre og nederlag

Det kan være svært at sluge et nederlag eller tackle en sejr. Fokusér på de følelser, dit barn oplever i kampsituationer, så han/hun bliver bedre rustet til næste træning eller turnering.

6. Engagér dig i badminton

Er du involveret og viser interesse for dit barns sport, smitter det af og motiverer. Det kan være alt fra holdlederopgaver, til kørsel og praktisk hjælp i foreningsregi.

Skulle du fortsat sidde med spørgsmål til fx hvilken ketsjer, du skal købe, hvordan du kan støtte dit barn i forskellige situationer eller hvilke reglementer, der gælder hvor og hvornår, så tag en snak med klubbens træner.

Husk generelt, at du altid kan spørge klubben om hjælp. Ellers kan du kontakte din lokale badmintonkreds/DGI landsdel, hvis medarbejdere gerne er behjælpelige.