Kvindernes Kampidrætsdag

Prøv kræfter med en lang række stilarter inden for kampsport og kampkunst, når vi frem imod 8. marts sætter fokus på piger og kvinder i kampidræt. Der er arrangementer på både Sjælland, Fyn og i Jylland. Og der er også et arrangement til dig.

BO 1018 kampidr+ªt15.jpg

Kvindernes Kampidrætsdag
Vi ved, at kampidrætten skaber meningsfulde fællesskaber, øger trivslen og styrker den mentale sundhed hos dem der dyrker kampidræt. Kampidræt er for alle, både store og små, unge og gamle. Alle skal have muligheden for at dyrke kampidræt uanset alder, etnicitet, seksuel orientering etc.. Og det gælder også dig, din veninde, din kæreste, og alle andre.

Derfor er det vigtigt, at vi beskæftiger os med piger og kvinder i kampidræt

Inden for kampidræt er kun ca. 30 % af medlemmerne piger eller kvinder. Derudover er der en generel tendens til at pigers idrætsdeltagelse falder, når de rammer teenageårene. Det går især udover foreningsidræt der fravælges, til fordel for andre aktiviteter. Desuden er der desværre mange fordomme om, hvad det vil sige at dyrke kampidræt som kvinde. Den forestilling vil vi gerne ændre på.

I marts måned har du mulighed for at prøve kræfter med adskillige stilarter inden for kampidræt, når en masse danske klubber åbner dørene og inviterer dig og resten af Danmark indenfor til prøvetræninger i bl.a. Aikido, jiu jitsu, thaiboxing, karate, taekwondo og fægtning. Vi er stolte af at samarbejde med så mange gode danske klubber om at udbrede kendskabet til kampidræt i Danmark, og vi håber, at du har lyst til at deltage på ét eller flere af klubbernes arrangementer.