Bowls i DGI

Spillet med de skæve kugler. Bowls er en ny, sjov og hyggelig idræt for alle aldre.

Bowls er en blanding mellem curling og petanque, dog med andre regler. I bowls gælder det om at trille de skævt vægtede eller sidetunge bowlskugler tættest på en mindre hvid kugle, også kaldet jack.

Bowls har sin oprindelse i Skotland, men har bredt sig til det meste af verden, herunder Danmark. Det er netop designet til at kunne spilles i små haller, forsamlingshuse og gymnastiksale og kræver ikke meget.

Alle kan være med

Bowls er et spil for alle aldre, og alle kan være med uanset niveau. Det er et spil, der udfordrer din balance, koordinationsevne, koncentration og teknik i jagten på det perfekt tril med bowlskuglen.

Reglerne er ikke svære, men det vanskelige består netop i teknikken med at få den sidetunge bowlskugle til at trille uden om centerblokken – også kaldet betjenten – og lægge sig så tæt på den lille hvide Jack-kugle i målområdet for enden af banen.

Bowls spilles af to hold med 1-4 deltagere på hvert hold. Alle spillere har samme antal bowlskugler, og det ene hold spiller med sorte kugler, mens det andet hold spiller med brune.

Kom og vær med

Bowls skal opleves og prøves. Lyder det som et spil for dig?

DGI Bowls er en voksende idræt, som flere og flere får øjnene op for, og antallet af medlemmer er stigende. Der findes bowlsforeninger over det meste af landet.

DGI Bowls arrangerer stævner og turneringer, tilbyder instruktørkurser og hjælper gratis din forening i gang med bowls.