kidsraec.jpg

Børneløb i Karolinelund

Som noget nyt afholdes der om fredagen 28. april kl. 16 et sjovt børnecykelløb for alle børn 3-9 år i Karolinelund. Alt fra løbecykler, trehjulede, mountainbikes og til helt almindelige cykler er tilladte. Det er mest "show og sjov" og ikke et rigtigt MTB-løb - husk hjelm!

De lidt større børn og unge mellem 10 og 18 år opfordres til at køre den korte familierute på 31 km. om lørdagen - en hyggelig udfordring til både børn og forældre eller bedsteforældre.

Få pladser tilbage

Så er det ved at være tid til at få tilmeldt hvis du skal være en del af Danmarks største MTB løb. Der er kun 200 pladser tilbage. 

 • 100 km ruten - Flot tur i og omkring Aalborg for rutinerede
 • 55 km ruten - En god udfordring for den let rutinerede rytter
 • 31 km ruten - Familieruten hvor alle kan være med 

Dine pårørende kan hænge ud på Teglgårds PLads, hvor de kan følge dig på sortskærm - eller via Singletracker appen, mens de nyder en forfriskning i form af øl, sodavand, kaffe eller is.

Oplev løbet

 • Gug Alper - CRAFT eventområde
  Ca. kl. 13–18, Plutonvej 20, Aalborg

  Gug er placeret på Tranders Bakken som er formet af istidens gletschere. Fra bakken har man udsigt over Indkiledalen, som er hævet havbund fra Stenalderhavet. Dalen afgrænses mod syd af Kongshøj bakken ved Visse og Lundby bakker ved Gistrup, som tilsammen danner bagtæppe for udsigten fra Gug Alper.


  CRAFT har igen sørget for god stemning over hele bakken, med festlige banner og målportaler. Ta´ hele familien med derud og oplev hvordan rytterne kæmper sig op af bakken i festlig indpakning.

 • Signalbakken - Principia eventområde
  Ca. 12.00 – 16.00, Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

  Signalbakken byder på en smuk udsigt over Aalborg i forskellige retninger. På bakken ligger gravhøjene, Hvilehøj og Signalhøj. Signalhøj er den højeste med sine 52m, men der er masser af mulighed for godt udsyn til rytterne i sporet.

  Udfordringerne omkring Signalbakken ligger sidst på ruten, og rytterne er ved at være godt brugt, når det går stejlt opad og rundt i terrænet. Fra Signalbakken går turen direkte tilbage mod mål. Som hjælp til at skabe stemning for ryttere og tilskuere er der underholdning og musik i løbet af dagen.


  29. april – 12.00 – 16.00, Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

 • LIVE stream
  Følg rytterne på ruten

  Under løbet sørger Streamfactory for at der er livebilleder på storskærm i målområdet på Teglgårds Plads. De kører med ATVer i området - og droner giver flotte billeder fra luften.

  TV2 Nord sender live fra løbet på kanal Salto. 

 • Singletracker - download app

  En anden mulighed for liveopdateringer er appen Singletracker – her er alle ryttere synlige på ruten under løbet. Et par dage før vi sender rytterne af sted, kan alle ruterne downloades, og telefonens gps sørger for at appen hele tiden har styr på hvor langt den enkelte rytter er i sporet.

  Det vil sige at du som rytter altid har styr på hvor langt du har igen - og din familie kan følge dig.

 • Børneløb i Karolinelund
  28. april – kl. 16.00, Karonlinelundsvej, Aalborg.

  Fredag den 28. april klokken 16 arrangerer vi i samarbejde med BMX Falcon et børneløb for alle 3 – 9 årige. Det sker i  Karolinelund, lige ved siden Nordkraft i Aalborg. Løbet køres på en spændende og afvekslende bane, der er tilpasset de enkelte aldersgrupper i sværhedsgrad.

  Du kan køre på alle former for cykler. Se info og tilmelding på www.aalborgmtbmarathon.dk

 • Start- og målområde - Teglgårds Plads
  kl. 06.30–21 Teglgårds Plads 1, Aalborg

  Start- og målområdet på Teglgårds Plads ved Nordkraft kommer hele dagen til at syde af aktivitet og stemning. Det er her 4000 ryttere sendes afsted, og løbende gennem hele dagen kommer i mål efter dagens strabadser.

  På pladsen er der masser af underholdning og mulighed for at købe blandt andet kaffe, øl, vand og is – som kan nydes på de mange borde/ bænke mens storskærmens sørger for livebilleder fra løbet.

 • Drastrup grusgrav
  Ca. kl. 11.30 – 14.00 - Drastrup Hedevej, Aalborg SV

  Den tidligere grusgrav er et af de steder, hvor terrænet giver god mulighed for at følge rytternes strabadser i sporet. Drastrup Grusgrav er et af de steder, hvor de lokale MTB-klubber jævnligt kører for at få udfordringer. Der er ikke underholdning i denne publikumzone, men tage et tæppe og en madkurv med.

 • Trafik og parkering

  4000 ryttere, MTB cykler, tilskuere - vi fylder meget på selve løbsdagen og om fredagen. På nedenstående link kan du se muligheder for parkering og generel information om trafik.

  Ved publikumzonerne skal du huske at det er private veje som støder op til områderne - vis hensyn ved parkering.

  Se infosiden om parkering og trafik