Foråret står for døren

Forårsfornemmelser i luften!? Måske ikke lige umiddelbart når man kigger ud af vinduet, hvor sneen og kulden sætter sine spor. Ikke desto mindre skriver kalenderen marts, og vi nærmer os med hastige skridt Aalborg MTB Marathon 2018. 

MTB-sporene i det nordjyske kommer snart til at bugne af ivrige MTBere som skal give jernhesten den først forårstur på "græs" - og det er her vi spørger dig, om ikke du skal give dig selv en fed oplevelse sammen med din bedste motionsven - din MTB? Første april skruer vi lidt på knapperne, så prisen for at komme med til Danmarks største MTB-løb stiger en smule. Derfor er det nu du skal smutte forbi tilmeldingsknappen til højre og booke en aktiv oplevelse i foråret 2018.

Om du vælger 100, 55 eller 31 km er op til dig, selv, men der er på alle ruter oplevelser og lækker MTB i vente. Du kommer til at starte i hjertet af Aalborg - hvor du for øvrigt også ender - efter at turen har givet dig sved på panden og tekniske udfordringer. Men fortvivl ikke - det er et løb for motionister, og alle kan være med - uanset om du vil give den max gas, eller er mere fokuseret på oplevelsen undervejs. 

Med i prisen er: 

 • Startnummer til Danmarks største MTB løb.
 • Depoter undervejs med vand, energidrik, frugt og lækkerier.
 • Gratis bagageopbevaring.
 • Gratis overvåget cykelopbevaring.
 • Underholdning på ruten og i start/målområdet.
 • Varmt måltid i målområdet.

Oplev løbet

 • EXPO - MTB heaven
  Når du henter dit startnummer, kan at dykke ned i en hel cykelverden - MTBerens paradis. Der alt fra lækre cykler til den sidste nye drop-post eller den gel du ikke kan undvære på den sidste del af turen - men pas på, der er slagkraftige tilbud.

  Vi samarbejder med en lang række leverandører om Aalborg MTB marathon - og de fleste er repræsenteret på EXPO messen som afholdes i forbindelse med nummerudleveringen. Vi har lagt os i selen for at der kommer lækre tilbud - også på noget af det lækre nye som er in lige nu. Fælles for alle leverandørerne er, at de altid stiller op til en snak med gode råd. 

  Ud over grej til cyklen, finder du forskellige tilbud på den forplejning du skal bruge undervejs. Vi har depoter med lækkerier til jer, men skal du give den gas, så er det en god idé at tage lidt ekstra med - og her er masser af muligeheder. Barer, geler, vingummi, snacks, proteindrik og dit og dat - fantasien sætter grænser.

 • Afterparty - chili i teltet
  Når turen er slut venter et varmt måltid mad i det store telt på Teglgårds Plads. Der er mad til alle, serveret af de smilende frivillige som en del af oplevelsen - og masser af borde som indbyder til en snak om dagens strabadser med vennerne.

  Start- og målområdet på Teglgårds Plads ved Nordkraft kommer hele dagen til at syde af aktivitet og stemning. Det er her 3500 ryttere sendes afsted, og løbende gennem hele dagen kommer i mål efter dagens strabadser.

  På pladsen er der masser af underholdning og mulighed for at købe blandt andet kaffe, øl, vand og is – som kan nydes på de mange borde/ bænke. 

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt MTB rytter.

  På turen rammer du op til fire depoter, som sørger for at du kommer glat videre. Vi har lagt os i selen for at du får den energi du har behov for i maven, og en hjælpende hånd, hvis cyklen tér sig tosset.

  Vi har to depoter med vand, energifyldte lækkerier og en cykelmekaniker eller to som bare venter på at servicere jerngeden men du puster ud.

  Vi har to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

 • MTB teknik... og sikkerhed
  Alle kan køre på cykel - men MTB kræver ofte liige lidt ekstra for at holde sig i sadlen... og som Fakta siger - Vi vil så gerne have, du lever lidt længere.

  På nedenstående link finder du forskellige MTB teknikvideoer som kan gøre din kørsel skarpere - eller lære dig fif du ikke anede eksisterede. Jo dygtigere du er på en MTB, jo sjovere bliver turen - og jo federe en udfordring bliver det for dig. 

  Lad dig inspirere og brug vinteren til at lære noget - giv MTB-kammeraterne en udfordring og grin sammen. Der er svingteknik, nedkørselsteknik, bremseteknik (Den er sådan set rimeligt vigtigt) og meget meget mere at putte i erfaringsbanken.

  MTB teknik

  Kom godt igennem svingene

  4 øvelser til bedre teknik

  Sådan bremser du

  Det vigtigste udstyr til lommen eller tasken

  Sikker og tryg på nedkørslen

  Sådan acer du opkørslen

  Sikkerhed på MTB

  Vælg det rigtige spor

  Det rigtige udstyr

  Kør med omtanke

 • Signalbakken - Av av
  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over - forhåbentlig sætter stigningerne sig ikke for mange spor på resten af turen, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Normalt ligger Signalbakkerne som den sidste og frygtede prøvelse til Aalborg MTB Marathon. I år er ruten vendt om, og det er noget af det første som alle ryttere skal prøve kræfter med. Signalbakken byder på en smuk udsigt over Aalborg i forskellige retninger. På bakken ligger gravhøjene, Hvilehøj og Signalhøj. Signalhøj er den højeste med sine 52m, men der er masser af mulighed for godt udsyn til rytterne i sporet.

  Signalbakkerne er suverænt det sted på ruten, hvor der samler sig flest tilskuere - og med god grund. Det er her flere ryttere kommer i problemer og må ud af sadlen. Der er også masser af plads til at lave små camps og en DJ sætter fut i stemningen. 


  Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

 • Drastrup grusgrav
  Flot natur og lækker MTB kendetegner Drastrup Grusgrav, der i årevis er blevet brugt som udfordring for lokale MTB ryttere. Der er rig mulighed for at prøve sig selv af.

  Den tidligere grusgrav er et af de steder, hvor terrænet giver god mulighed for at følge rytternes strabadser i sporet. Drastrup Grusgrav er et af de steder, hvor de lokale MTB-klubber jævnligt kører for at få udfordringer - og er det fedtet i vejret, så er udfordringerne des større. 

  Der er ikke underholdning i denne publikumzone, men tag et tæppe og en madkurv med.

  Drastrup Hedevej, Aalborg SV