Tilmeldingsfrist online - 22. april

Så nærmer vi os så småt Aalborg MTB Marathon 2019. Vi lukker for online tilmelding 22. april. Vær opmærksom på at tilmeldinger ikke længere bliver med navn på startnummer. 

Herefter kan du kun tilmelde dig ved henvendelse i Helpdesk på Expo i Kedelhallen Nordkraft - fredag den 26. april og på løbsdagen 27. april.

MTB-Guide til ryttere
Vi har lavet en guide i PDF-format med en guide til dig der skal køre. Her kan du blandt andet se opbygningen af start- og målområde og få praktiske informationer. Der ligger også billeder som viser dig hvordan vi har mærket ruterne op - så du ikke er i tvivl når du kører løbet. Hent PDF-filen ned her

Program på løbsdagen. 

Vi har lagt programmet for løbsdagen online her - vi opdaterer løbende med relevant info. 

 • Hent dit startnummer enten fredag den 26. april klokken 12-18 i Kedelhallen eller på raceday 27. april klokken 8.30-12.30. I kedelhallen er der samtidig EXPO, hvor du kan få fingerne i lækkert gear.

Når vi kommer et par dage før løbsstart, lægger vi GPX-fil online, så I kan hente den ned på jeres enhed. Husk at GPX ruten er vejledende - og at skiltning og rutevagters anvisning skal følges.

Undgå venligst at køre ruterne igennem før løbet, da de går over privat grund.

Oplev løbet

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt MTB rytter.

  På turen rammer du op til fire depoter, som sørger for at du kommer glat videre. Vi har lagt os i selen for at du får den energi du har behov for i maven, og en hjælpende hånd, hvis cyklen tér sig tosset.

  Vi har to depoter med vand, energifyldte lækkerier og en cykelmekaniker eller to som bare venter på at servicere jerngeden men du puster ud.

  Vi har to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

 • MTB teknik... og sikkerhed
  Alle kan køre på cykel - men MTB kræver ofte liige lidt ekstra for at holde sig i sadlen... og som Fakta siger - Vi vil så gerne have, du lever lidt længere.

  På nedenstående link finder du forskellige MTB teknikvideoer som kan gøre din kørsel skarpere - eller lære dig fif du ikke anede eksisterede. Jo dygtigere du er på en MTB, jo sjovere bliver turen - og jo federe en udfordring bliver det for dig. 

  Lad dig inspirere og brug vinteren til at lære noget - giv MTB-kammeraterne en udfordring og grin sammen. Der er svingteknik, nedkørselsteknik, bremseteknik (Den er sådan set rimeligt vigtigt) og meget meget mere at putte i erfaringsbanken.

  MTB teknik

  Kom godt igennem svingene

  4 øvelser til bedre teknik

  Sådan bremser du

  Det vigtigste udstyr til lommen eller tasken

  Sikker og tryg på nedkørslen

  Sådan acer du opkørslen

  Sikkerhed på MTB

  Vælg det rigtige spor

  Det rigtige udstyr

  Kør med omtanke

 • Signalbakken - Av av
  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over - forhåbentlig sætter stigningerne sig ikke for mange spor på resten af turen, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Normalt ligger Signalbakkerne som den sidste og frygtede prøvelse til Aalborg MTB Marathon. I år er ruten vendt om, og det er noget af det første som alle ryttere skal prøve kræfter med. Signalbakken byder på en smuk udsigt over Aalborg i forskellige retninger. På bakken ligger gravhøjene, Hvilehøj og Signalhøj. Signalhøj er den højeste med sine 52m, men der er masser af mulighed for godt udsyn til rytterne i sporet.

  Signalbakkerne er suverænt det sted på ruten, hvor der samler sig flest tilskuere - og med god grund. Det er her flere ryttere kommer i problemer og må ud af sadlen. Der er også masser af plads til at lave små camps og en DJ sætter fut i stemningen. 


  Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

 • Drastrup grusgrav
  Flot natur og lækker MTB kendetegner Drastrup Grusgrav, der i årevis er blevet brugt som udfordring for lokale MTB ryttere. Der er rig mulighed for at prøve sig selv af.

  Den tidligere grusgrav er et af de steder, hvor terrænet giver god mulighed for at følge rytternes strabadser i sporet. Drastrup Grusgrav er et af de steder, hvor de lokale MTB-klubber jævnligt kører for at få udfordringer - og er det fedtet i vejret, så er udfordringerne des større. 

  Der er ikke underholdning i denne publikumzone, men tag et tæppe og en madkurv med.

  Drastrup Hedevej, Aalborg SV

Andre gode MTB tilbud fra DGI