Tak for i år

Først og fremmest tak for at I var med til at skabe en MTB-Fest. I holdt gejsten, trods lidt ustadigt vejr i starten. Vi har fået mange positive tilbagemeldinger på årets løb - og det betyder meget for os med feedback, så vi kan skrue lidt på knapperne til næste år.

Derfor håber vi I vil besvare det korte spørgeskema som er sendt ud til jer. Tak for i år 

Billeder

Motionsbilleder.dk har været i marken og skudt mere end 5.000 billeder. Vi kan ikke garantere, at alle er kommet med, men dem de har været i stand til at identificere på startnummeret er lagt op på deres website. Billederne er til jer - til evig arv og eje - og vi håber blot de sender tankerne tilbage på en god dag med masser af motion og fællesskab. I må dele og gemme dem som I har lyst - hvis I taster koden "DGI" ind ved download kommer de i fuld opløsning uden vandmærke.

Oplev løbet

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt MTB rytter.

  På turen rammer du op til fire depoter, som sørger for at du kommer glat videre. Vi har lagt os i selen for at du får den energi du har behov for i maven, og en hjælpende hånd, hvis cyklen tér sig tosset.

  Vi har to depoter med vand, energifyldte lækkerier og en cykelmekaniker eller to som bare venter på at servicere jerngeden men du puster ud.

  Vi har to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

 • MTB teknik... og sikkerhed
  Alle kan køre på cykel - men MTB kræver ofte liige lidt ekstra for at holde sig i sadlen... og som Fakta siger - Vi vil så gerne have, du lever lidt længere.

  På nedenstående link finder du forskellige MTB teknikvideoer som kan gøre din kørsel skarpere - eller lære dig fif du ikke anede eksisterede. Jo dygtigere du er på en MTB, jo sjovere bliver turen - og jo federe en udfordring bliver det for dig. 

  Lad dig inspirere og brug vinteren til at lære noget - giv MTB-kammeraterne en udfordring og grin sammen. Der er svingteknik, nedkørselsteknik, bremseteknik (Den er sådan set rimeligt vigtigt) og meget meget mere at putte i erfaringsbanken.

  MTB teknik

  Kom godt igennem svingene

  4 øvelser til bedre teknik

  Sådan bremser du

  Det vigtigste udstyr til lommen eller tasken

  Sikker og tryg på nedkørslen

  Sådan acer du opkørslen

  Sikkerhed på MTB

  Vælg det rigtige spor

  Det rigtige udstyr

  Kør med omtanke

 • Signalbakken - Av av
  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over - forhåbentlig sætter stigningerne sig ikke for mange spor på resten af turen, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Normalt ligger Signalbakkerne som den sidste og frygtede prøvelse til Aalborg MTB Marathon. I år er ruten vendt om, og det er noget af det første som alle ryttere skal prøve kræfter med. Signalbakken byder på en smuk udsigt over Aalborg i forskellige retninger. På bakken ligger gravhøjene, Hvilehøj og Signalhøj. Signalhøj er den højeste med sine 52m, men der er masser af mulighed for godt udsyn til rytterne i sporet.

  Signalbakkerne er suverænt det sted på ruten, hvor der samler sig flest tilskuere - og med god grund. Det er her flere ryttere kommer i problemer og må ud af sadlen. Der er også masser af plads til at lave små camps og en DJ sætter fut i stemningen. 


  Carl Blochs Vej, 9000 Aalborg

 • Drastrup grusgrav
  Flot natur og lækker MTB kendetegner Drastrup Grusgrav, der i årevis er blevet brugt som udfordring for lokale MTB ryttere. Der er rig mulighed for at prøve sig selv af.

  Den tidligere grusgrav er et af de steder, hvor terrænet giver god mulighed for at følge rytternes strabadser i sporet. Drastrup Grusgrav er et af de steder, hvor de lokale MTB-klubber jævnligt kører for at få udfordringer - og er det fedtet i vejret, så er udfordringerne des større. 

  Der er ikke underholdning i denne publikumzone, men tag et tæppe og en madkurv med.

  Drastrup Hedevej, Aalborg SV

Andre gode MTB tilbud fra DGI