Hvem står bag

Hovedarrangør af DGI Hærvejsløbet er DGI.

Ved DGI Hærvejsløbet gør vi en indsats for at skabe en oplevelse for cykelmotionister bredt set.

Vi prioriterer, at man kan vælge i mellem både landevej og MTB og mellem lange og korte ruter – men i endnu højere grad prioriterer vi, at alle mødes i samme målby for at kunne være fælles om oplevelsen i sidste ende, selvom udgangspunkterne har været forskellige i løbet af dagen.

DGI Hærvejsløbet er den smeltedigel, hvor cykelmotionister i alle aldre og på alle niveauer mødes. For nogle er oplevelsen at være en del af noget større, for andre er det udfordringen sammen med kammeraterne. Fælles for alle er den Hærvej, der bærer en del af vores kulturhistorie med sig op langs den jyske højderyg.

DGI Hærvejsløbet arrangeres i samarbejde med lokale foreninger op langs Hærvejen.

Der er ca. 600 frivillige fra forskellige foreninger involveret i DGI Hærvejsløbet. De står for starter, depoter, vejvisning, og en masse andet undervejs og i målområdet. For deres arbejde før, under og efter DGI Hærvejsløbet, modtager foreningerne honorar for deres indsats.

I både 2015, 2016 & 2017 gik der cirka 1 million kroner ud til de frivillige foreninger fra DGI Hærvejsløbet til at understøtte foreningernes arbejde for at fremme motionsdeltagelsen i Danmark.

Både landevejsløbet og MTB-løbet udvikles med nye tiltag hvert år. Det kan være små ruteændringer eller tiltag på depoterne. Ud fra deltagernes evalueringer ser vi, hvad vi kan forbedre for at gøre oplevelsen endnu bedre for deltagerne.

I 2018 er det sjette gang, DGI Hærvejsløbet køres.