Vejle/Vingsted 1961 – Sportsånd, livsglæde og kammeratskab

”Fire dages livsglæde”, kaldte Politikken Landsstævnet i Vejle/Vingsted i 1961 med 13.000 aktive deltagere.

Landsstævnet i Vejle/Vingsted i 1961 var slået stort op. Kritiske spådomme sagde, at det nok var slået for stort op – men de fik ikke ret.

Landsstævnet kunne også dette år med rette kaldes en succes af dimensioner.

Stævneliv - i regn og sol

De kvindelige deltagere var indlogerede på skoler, mens mændene boede i en noget der kunne minde om en lille by af militærtelte.

Livet på stævnepladserne var primitivt, men godt – der var sågar stillet op, så mændene kunne foretage deres rutinemæssige el-barbering. Maden blev serveret af civilforsvarets friske fyre. 

Inden Landsstævnets start regnede det i ét væk – ja, det øsede ned. Lige inden den fælles indmarch brød solen dog frem, og regnen stoppede. Vejret holdt nogenlunde resten af stævnet, men da deltagerne begyndte at vende de trætte kroppe hjemad, brød regnen atter ud.

Der måtte vist rettes en særlig tak til vejrguderne for deres nåde under stævnet. 

Landsstævnet i 1961

Aktiviteter udført til UG

Det var ikke kun danskere der slog sine folder til stævnet. Også Finland, Island, Sverige og Norge bidrog med inspirerende gymnastik og fascinerende idræt.

De ca. 100 gymnastikhold var dygtige, blev ledet godt og med stor forståelse. Der var afveksling i øvelserne, og musikken dertil var velvalgt. Rytmisk gymnastik var i stor udvikling, og håndredskaber havde vundet indpas.

På boldbanerne blev der vist kultiveret spil, og atleterne slog sine egne og andres rekorder på banerne.

Hos skytterne i Vingsted, der på rad og række nød at sigte til måls langs de gode skydebaner, var ét af hovedpunkterne på Landsstævnet kong Frederiks besøg.

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger