Silkeborg - En eventyrlig oplevelse

Det 22. landsstævne blev det hidtil største med 45.054 deltagere.

Da der var flest på pladserne ved landsstævnet i 1998, skønnede politiet, at ikke mindre end 80.000 mennesker var samlet for at overvære den eventyrlige oplevelse, som stævnet i Silkeborg viste sig at blive.

En græsgrøn profil

landsstævnet i 1998

De mange deltagere satte uden tvivl gang i Silkeborg. Det var et stævne, hvor mange nye tiltag og farvestrålende aktiviteter så dagens lys. 

Det var også første gang i idrætshistorien, at stævnet kunne bryste sig af at have en grøn profil. Det kom blandt andet til udtryk i en landsstævneskov, der skulle bidrage til et CO2-neutralt arrangement i et miljøvenligt cafeteria og i nye og alternative måder at transportere sig til stævnet på. De glade deltagere ankom både roende til vands og cyklende til lands.

…. Og nå ja, så blev græsset, der var udtørret og gulligt inden stævnet, malet grønt med vandbaseret maling. Der var ansat malere til at gå og spraye græsset i den indbydende grønne farve, der skulle stimulere den visuelle sans og den samlede følelse af stævne, sommer og Danmark.

Et væld af aktiviteter

Det var også første gang, at seniorlandsholdet i gymnastik var med med 750 ældre, rørige gymnaster. Spændende og farverige indslag som cirkus-bordtennis, rulleskøjteløb, volleyball, frisbee-golf i mørke, agility, basketball og squaredance var også på programmet. 

Igen i år var det gymnastikken, der var stærkest repræsenteret med et deltagerantal på 20.772, og den idrætsgren, der var næst stærkest repræsenteret, var fodbold med 5.649 deltagere. 

Det helt store trækplaster til landsstævnet var Verdensholdet, der tiltrak 60.000 tilskuere. De lavede en betagende opvisning i aftensolskinnet og gav både sig selv, hinanden og publikum en mindeværdig oplevelse. 

Et stort eventyr

Mindeværdige oplevelser var stævnet langt fra fattigt på. 

På trods af vejret, der kunne have været mindre regnfuldt, er der adskillige oplevelser, stævnedeltagerne kan huske tilbage på. Stemningen på pladserne, på banerne og i festteltene var forrygende. 
Især Bamses Venner forstod at sætte en fest i gang, da de tiltrak 8.000 tilskuere - unge som gamle.

Også den store festaften er et godt eksempel på et minde for livet. Med Dronning Margrethe og Prins Henrik som gæster udspillede der sig et eventyrligt show ”En sommeraften i Eventyrland” med 3.000 deltagere.

Her kunne både opleves riddere på heste, en 30 meter lang drage styret af efterskoleholdet på 2.000 elever og ikke mindst stykkets hovedroller de to søde trolde, der får hinanden til slut. Musikken var af Christian Baltzer and the Move Men.