Løbetræneruddannelsen - Modul 2: Løbeskader, progression og træningsfysiologi
DGI & DAF Løbetræneruddannelsen – Modul 2: Lær om løbeskader, skadesforebyggelse, træningsplanlægning og løberens fysiologi
Udover at sikre motivation hos dine løbere er skadesforebyggelse og den rette progression en af de væsentlige fokuspunkter for at sikre fastholdelse af dine løbere.
Derfor går vi på Modul 2 i dybden med skader, og hvordan du som løbetræner bedst undgår skaderne og samtidig bedst håndterer skadede løbere. For at blive klog på skadesforebyggelse introducerer vi dig for gode retningslinjer for træningsprogressionen samt har en dialog om, hvad man som skadet løber kan gøre.
Du lærer træningsprincipper, der hjælper dig med at finde den rette balance mellem hvor meget og hvor hårdt, løberne bør presse sig selv, og hvornår de skal lære at holde igen. På denne måde får de et optimalt fysisk udbytte af træningen, undgår skader og oplever glæden ved løb, både når det gælder en god start, men også på den lange bane.
På Modul 2 fokuserer vi desuden på løbernes fysiologi. Vi behandler kroppens respons på træning og linker dette den praktiske træning samt træningsplanlægningen. Alt sammen så du lærer om de fysiske forhold, som du og dine løbere kan arbejde med for at optimere løbepræstationen og forbedre deres sundhed.
Tilmeld dig til Modul 2, hvor du igennem aktiv læring, praktiske øvelser og teoretiske oplæg bliver introduceret til emner som:
- Træningskulturer
- Foreningskulturer
- Løbeskader
- Træningsprogression
- Træningsfysiologi
- Træningsplanlægning
- Løbetræning og inspiration i praksis
Forudsætninger:
For at deltage på dette kursus, skal du have taget Modul 1 i DGI & DAF Løbetræneruddannelsen eller Basis 1 indenfor de seneste 3 år.
09.00 Velkomst, introduktion af nye deltagere og gennemgang af dagens program
09.40 Repetition
10.30 Træningskultur
11.30 Skader og progression
12.15 Frokost og erfaringsudveksling
13.00 Fysiologi
13.45 Træningsplanlægning
15.00 Praktisk træning, inspiration (intervaltræning)
16.30 Opfølgning på praktisk undervisning og kaffe
16.45 Afrunding
17.00 Tak for i dag