Sæt din forening i fokus med Skole DM i skydning

Skole DM i skydning er en oplagt chance for at vise skydeidrætten frem, promovere jeres forening og tiltrække nye medlemmer.

Skole DM i skydning – et samarbejde mellem DGI Skydning og Dansk Skoleidræt - har eksisteret siden 1995 og er et tilbud til elever på 5. klassetrin. De seneste år har 8-9000 elever deltaget på landsplan.

For landets mange skytteforeninger er det en oplagt chance for at vise skydeidrætten frem og gøre opmærksom på, at byen har et tilbud om at gå til skydning i fritiden. Det giver også en chance for at fortælle, at der er styr på sikkerheden, og at skydning er en idræt på lige fod med andre idrætstilbud.

Skole DM i skydning er desuden lig med presseomtale. Og via pressen kan vi få aflivet eventuelle myter og få fortalt, at skydning er en idræt, hvor sikkerhed, koncentration og tålmodighed er nøgleord. Og at skydning er en idræt, hvor drenge og piger kæmper på lige fod. 

Udvikl din forening med skole DM i skydning

Skole DM i skydning kan foregå i eller efter skoletiden, og det er frivilligt, om foreningerne ønsker at deltage. Foreningerne skal have hjælpere, som har tid til at kontakte skolen og instruere børnene.

Arbejdet stopper dog ikke med landsfinalen i november. Først her starter den virkelige udfordring med at få nogle af eleverne og deres forældre til at melde sig ind i foreningen som aktive medlemmer. Det er et stort og nødvendigt arbejde, hvis skole DM i skydning skal bære frugt, og foreningen skal udvikle sig.

Som forening kan I være med til at synliggøre skydeidrætten, ligesom I kan reklamere for, at byens borgere i jeres område har et overset idrætstilbud, der hedder skydning.

Nedenfor finder I praktisk information om skole DM i skydning, gode råd til afvikling af skole DM i skydning samt idéer til, hvordan I efterfølgende holder på eleverne.

Skole DM i skydning. Fotograf Heidi LundsgaardSkole DM i skydning. Fotograf Heidi LundsgaardFoto: Heidi Lundsgaard