TRÆNERFOKUS: Badminton for de ældste

I dagtimerne valfarter folk over 60 år til badmintonhaller i det danske land. Hvad laver de? Og hvorfor er det så stor en succes? Få indblik i denne udgave af TRÆNERFOKUS.

I denne udgave af TRÆNERFOKUS går vi bag kulissen i et af de mest succesfulde koncepter i badminton: 60+ badminton.

Vi ved, de kommer i badmintonhallen. Pensionisterne, de ældre, veteranerne, 60+'erne.

Men hvor meget ved vi egentlig om dem, og hvad de laver? Ofte frister de en tilværelse i et parallelunivers. En klub i klubben, som spiller i dagtimerne, mens andre går i skole eller på arbejde. De lever deres eget liv, og klarer sig selv. Som regel organiseret og administreret af en eller flere tovholdere, som står for alt fra banebooking til kaffebrygning.

Vi ved også, at 60+ badminton de fleste steder nyder en popularitet sammenlignelig med musikorkestret Kandis. Med andre ord: Der er fulde huse hver gang.

Fælles er også, at det er godt organiseret, det kører på skinner, socialt givende og genkendeligt på den måde, at du ved, hvad du får. Det fungerer bare.

Men ligesom med Kandis, kan man som uindviet finde på at spørge; Hvad er det, 60+ kan? Og hvorfor er det så populært? 

Det viser sig, at svaret faktisk ikke er så forkromet.

Det løfter Ove Lyse, tovholder for 60+ badminton i Hedensted BK, sløret for i denne artikel. Udover Hedensted har han været med til at starte 60+ op i Brædstrup, Uldum og Lunderskov.

Få svar på følgende:

Klik på emnerne eller scroll ned. God læselyst!