Under vandet - over fjorden

Var du med til Royal Run? Så har du fået en forsmag på, hvad der venter dig til Aalborg Halvmarathon 2018 - og det bliver mindst lige så vildt, når I skal et smut gennem Limfjordstunnelen. I år er der nemlig Regatta på havnefronten når I løber forbi, og det bliver en fantastisk kulisse den sidste kilometer tilbage til målstregen.

Ruten er den samme som sidste år - med masser af udfordringer og underholdning undervejs. Alle de mange frivillige er klar til at skabe de fedeste rammer og sørge for at alt glider som det skal - og vi har allerede bestilt godt vejr, så der kan vi forhåbentlig også sætte kryds på to-do-listen.

Nu mangler vi bare de sidste deltagere, så vi kan få hele 6000 igennem tunnelrøret og skabe den løbefest som rammerne indbyder til.

Hent dit startnummer og besøg EXPOen

Vi opfordrer til, at I henter jeres nummer fredag eller lørdag, hvis I har mulighed for det. På den måde slipper I for at stå i kø på løbsdagen, og har masser af tid til at ose i Expo-området og kigge på alle de spændende løbenyheder og gode tilbud. Her finder du info om tidsrum for afhentning.

Diverse info

Programmet på løbsdagen - se de vigtigste informationer her

Parkering på dagen - se mulighederne her - dog ikke i Musikkens Hus

En oplevelse der sætter sig på nethinden

 • Bakkespurt - Av av
  Ca. halvvejs, hvor du kan begynde at mærke benene, ligger den største udfordring på halvmarathondistancen - Bakkespurten. Win the race - hvem kommer hurtigst over bakkekammen?

  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over i en fart - og netop derfor er bakkespurten til halvmarathon et af højdepunkterne for publikum. Der bliver svedt, aset og maset for at sætte den tid, der kan gøre sig gældende i konkurrencen - race to the hill. Forhåbentlig sætter stigningen sig ikke for hårdt i benene, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Selvom det er hårdt, så har du rygdækning. Publikum plejer at være massivt til stede hele vejen op - og de højttalere som følger løberne hele vejen op smider tunge basrytmer af sted til at sætte kadencen. Der er selvfølgelig præmier til hurtigste mand og kvinde på bakken.

 • Limfjordstunnelen
  Under vandet over fjorden - Det absolutte highlight til Aalborg Halvmarathon ligger i starten af ruten, hvor du kommer igennem Limfjordstunnelen.

  Som det eneste løb i Danmark kommer du et smut under vandet - og netop det er en oplevelse, som de fleste beskriver giver gåsehud.

  Det er noget helt specielt når tunnelrøret fyldes af ensfarvede løbetee´s - og stemningen fra den første løber smitter ned gennem røret. Hujen, klap og smil breder sig - og man kan slet ikke undgå at lade sig rive med. 

  Selvom turen igennem er hurtigt overstået er det noget af det som sætter sig på nethinden, mens turen går tilbage på Nørresundbysiden og hen over Limfjordsbroen - derfor kalder vi det "under vandet - over fjorden", simple.

 • Vild afslutning på havnen
  Forestil dig turen tilbage langs havnefronten - flankeret af kæmpe skibe og tusindvis af mennesker - jep, it´s going to happen.

  Samme weekend som løberne til Aalborg Halvmarathon suser rundt i gaderne er der Regatta i Aalborg. Det betyder at du får den vildeste tur de sidste to kilometer langs havnefronten. Tusindvis af mennesker og kæmpe skibe sætter rammen mens DU løber forbi. 

  For at det ikke skal være nok, så kan du på Nørresundbysiden opleve et af de store krydstogtskibe som lægger til. Gør som pingvinerne i tegnefilmen Madagascar - Smile and wave boys.

  Glæd dig, det bliver en flot finale på din 10 km eller halvmarathon - målstregen venter... måske alt for tæt på.

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt løber

  Vi har gjort noget ekstra ud af depoterne, så det er nemt at komme til væske - og videre i en fart.

  Vi har et depot med vand og energifyldte lækkerier på halvmarathondistancen og to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

  På 10 km ruten er der de to vanddepoter, men I skal heller ikke bruge energi til Bakkespurten. Til gengæld er der masser af vand, frugt og energibar til alle når I kommer i mål - og nå ja, den specialdesignede finishermedaljer til gemmerne.