Historien om et løb

Datoen er 17. juni 2018 og du står klar, sammen med flere tusinde andre løbere, uden for Nordkraft i Aalborg. Forventningens spænding kan mærkes nu, hvor klokken nærmer sig 9.00 og I skal sendes af sted mod Limfjordstunnelen i samlet flok. BANG – startskuddet går og et menneskehav i ensfarvede løbetees fylder gadebilledet ud mod motorvejstilkørslen.

Tunnelrøret nærmer sig, og omkring dig breder der sig en euforisk stemning som kun forstærkes idet du dukker ind i mørket og ned i tunnelen. Foran dig begynder klapsalver og hujen at brede sig, fra de forreste løbere, indtil de rammer dig, passerer bagud og fylder hele Limfjordstunnelen – gåsehud.

Tilbage langs vandet, mod Limfjordsbroen venter et stort krydstogtskib, som ligger til kaj på Nørresundbysiden – og turen over broen giver dig frit udsyn til Aalborg Regatta, hvor de mange store skibe og tusindvis af mennesker, venter på at byde dig velkommen til havnen… men ikke endnu. Først skal du nemlig have overstået den frygtede bakkespurt som rammer dig næsten halvvejs – en bakkespurt som er lang, men du er ikke alene.

En lokal DJ hjælper dig hele vejen op ad bakken med tunge basrytmer som sætter tempoet – og publikum der kommer med motiverende tilråb. På den anden side af stigningen nyder du turen rundt i Aalborgs gader, med forventningsfuld erindring om havnefesten som venter dig.

I det sekund du drejer ind på havnen, kan du allerede se de mange skibe som er en del af Aalborg Regatta. Menneskemylderet sætter stemningen mens du løber forbi, og målstregen kommer tættere på – måske endda lidt for hurtigt. På målstregen bliver du mødt af en af de mange fantastiske frivillige som hænger medaljen om din hals. Herefter går du over i Karolinelund og nyder stemningen sammen med alle de andre deltagere, mens du nyder billederne fra storskærmen.

Vi kalder det Aalborg Halvmarathon – vil du med?

En oplevelse der sætter sig på nethinden

 • Bakkespurt - Av av
  Ca. halvvejs, hvor du kan begynde at mærke benene, ligger den største udfordring på halvmarathondistancen - Bakkespurten. Win the race - hvem kommer hurtigst over bakkekammen?

  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over i en fart - og netop derfor er bakkespurten til halvmarathon et af højdepunkterne for publikum. Der bliver svedt, aset og maset for at sætte den tid, der kan gøre sig gældende i konkurrencen - race to the hill. Forhåbentlig sætter stigningen sig ikke for hårdt i benene, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Selvom det er hårdt, så har du rygdækning. Publikum plejer at være massivt til stede hele vejen op - og de højttalere som følger løberne hele vejen op smider tunge basrytmer af sted til at sætte kadencen. Der er selvfølgelig præmier til hurtigste mand og kvinde på bakken.

 • Limfjordstunnelen
  Under vandet over fjorden - Det absolutte highlight til Aalborg Halvmarathon ligger i starten af ruten, hvor du kommer igennem Limfjordstunnelen.

  Som det eneste løb i Danmark kommer du et smut under vandet - og netop det er en oplevelse, som de fleste beskriver giver gåsehud.

  Det er noget helt specielt når tunnelrøret fyldes af ensfarvede løbetee´s - og stemningen fra den første løber smitter ned gennem røret. Hujen, klap og smil breder sig - og man kan slet ikke undgå at lade sig rive med. 

  Selvom turen igennem er hurtigt overstået er det noget af det som sætter sig på nethinden, mens turen går tilbage på Nørresundbysiden og hen over Limfjordsbroen - derfor kalder vi det "under vandet - over fjorden", simple.

 • Vild afslutning på havnen
  Forestil dig turen tilbage langs havnefronten - flankeret af kæmpe skibe og tusindvis af mennesker - jep, it´s going to happen.

  Samme weekend som løberne til Aalborg Halvmarathon suser rundt i gaderne er der Regatta i Aalborg. Det betyder at du får den vildeste tur de sidste to kilometer langs havnefronten. Tusindvis af mennesker og kæmpe skibe sætter rammen mens DU løber forbi. 

  For at det ikke skal være nok, så kan du på Nørresundbysiden opleve et af de store krydstogtskibe som lægger til. Gør som pingvinerne i tegnefilmen Madagascar - Smile and wave boys.

  Glæd dig, det bliver en flot finale på din 10 km eller halvmarathon - målstregen venter... måske alt for tæt på.

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt løber

  Vi har gjort noget ekstra ud af depoterne, så det er nemt at komme til væske - og videre i en fart.

  Vi har et depot med vand og energifyldte lækkerier på halvmarathondistancen og to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

  På 10 km ruten er der de to vanddepoter, men I skal heller ikke bruge energi til Bakkespurten. Til gengæld er der masser af vand, frugt og energibar til alle når I kommer i mål - og nå ja, den specialdesignede finishermedaljer til gemmerne.