Historien om et løb

Datoen er 17. juni 2018 og du står klar, sammen med flere tusinde andre løbere, uden for Nordkraft i Aalborg. Forventningens spænding kan mærkes nu, hvor klokken nærmer sig 9.00 og I skal sendes af sted mod Limfjordstunnelen i samlet flok. BANG – startskuddet går og et menneskehav i ensfarvede løbetees fylder gadebilledet ud mod motorvejstilkørslen.

Tunnelrøret nærmer sig, og omkring dig breder der sig en euforisk stemning som kun forstærkes idet du dukker ind i mørket og ned i tunnelen. Foran dig begynder klapsalver og hujen at brede sig, fra de forreste løbere, indtil de rammer dig, passerer bagud og fylder hele Limfjordstunnelen – gåsehud.

Tilbage langs vandet, mod Limfjordsbroen venter et stort krydstogtskib, som ligger til kaj på Nørresundbysiden – og turen over broen giver dig frit udsyn til Aalborg Regatta, hvor de mange store skibe og tusindvis af mennesker, venter på at byde dig velkommen til havnen… men ikke endnu. Først skal du nemlig have overstået den frygtede bakkespurt som rammer dig næsten halvvejs – en bakkespurt som er lang, men du er ikke alene.

En lokal DJ hjælper dig hele vejen op ad bakken med tunge basrytmer som sætter tempoet – og publikum der kommer med motiverende tilråb. På den anden side af stigningen nyder du turen rundt i Aalborgs gader, med forventningsfuld erindring om havnefesten som venter dig.

I det sekund du drejer ind på havnen, kan du allerede se de mange skibe som er en del af Aalborg Regatta. Menneskemylderet sætter stemningen mens du løber forbi, og målstregen kommer tættere på – måske endda lidt for hurtigt. På målstregen bliver du mødt af en af de mange fantastiske frivillige som hænger medaljen om din hals. Herefter går du over i Karolinelund og nyder stemningen sammen med alle de andre deltagere, mens du nyder billederne fra storskærmen.

Vi kalder det Aalborg Halvmarathon – vil du med?

Oplev Aalborg Halvmarathon

Andre spændende løbetilbud fra DGI