TAK for et fantastisk løb

IMG_20180617_092251_01.jpg

Aalborg Halvmarathon 2018 er nu vel overstået - og 5500 løbere fik en løbeoplevelse med gåsehud gennem Limfjordstunnelen. 

Tusind tak fordi I var med til at skabe en løbefest - og tak til de mere end 250 frivillige. Uden jer kunne det ikke lade sig gøre at skabe denne event.

På www.motionsbilleder.dk findes der et link med masser af billeder som er til fri download. Indtast dit startnummer for at se om der er billeder af dig.

En oplevelse der sætter sig på nethinden

 • Bakkespurt - Av av
  Ca. halvvejs, hvor du kan begynde at mærke benene, ligger den største udfordring på halvmarathondistancen - Bakkespurten. Win the race - hvem kommer hurtigst over bakkekammen?

  Det kræver styrke, udholdenhed og vilje at komme helskindet over i en fart - og netop derfor er bakkespurten til halvmarathon et af højdepunkterne for publikum. Der bliver svedt, aset og maset for at sætte den tid, der kan gøre sig gældende i konkurrencen - race to the hill. Forhåbentlig sætter stigningen sig ikke for hårdt i benene, for så kan der være rigtig RIGTIG langt hjem.

  Selvom det er hårdt, så har du rygdækning. Publikum plejer at være massivt til stede hele vejen op - og de højttalere som følger løberne hele vejen op smider tunge basrytmer af sted til at sætte kadencen. Der er selvfølgelig præmier til hurtigste mand og kvinde på bakken.

 • Limfjordstunnelen
  Under vandet over fjorden - Det absolutte highlight til Aalborg Halvmarathon ligger i starten af ruten, hvor du kommer igennem Limfjordstunnelen.

  Som det eneste løb i Danmark kommer du et smut under vandet - og netop det er en oplevelse, som de fleste beskriver giver gåsehud.

  Det er noget helt specielt når tunnelrøret fyldes af ensfarvede løbetee´s - og stemningen fra den første løber smitter ned gennem røret. Hujen, klap og smil breder sig - og man kan slet ikke undgå at lade sig rive med. 

  Selvom turen igennem er hurtigt overstået er det noget af det som sætter sig på nethinden, mens turen går tilbage på Nørresundbysiden og hen over Limfjordsbroen - derfor kalder vi det "under vandet - over fjorden", simple.

 • Vild afslutning på havnen
  Forestil dig turen tilbage langs havnefronten - flankeret af kæmpe skibe og tusindvis af mennesker - jep, it´s going to happen.

  Samme weekend som løberne til Aalborg Halvmarathon suser rundt i gaderne er der Regatta i Aalborg. Det betyder at du får den vildeste tur de sidste to kilometer langs havnefronten. Tusindvis af mennesker og kæmpe skibe sætter rammen mens DU løber forbi. 

  For at det ikke skal være nok, så kan du på Nørresundbysiden opleve et af de store krydstogtskibe som lægger til. Gør som pingvinerne i tegnefilmen Madagascar - Smile and wave boys.

  Glæd dig, det bliver en flot finale på din 10 km eller halvmarathon - målstregen venter... måske alt for tæt på.

 • Depoter - fyld tanken op
  Depoterne er skræddersyet, så du får den bedst mulige hjælp til at komme igennem strabadserne. Uden mad og drikke dur helten ikke - og det gælder for øvrigt også en træt løber

  Vi har gjort noget ekstra ud af depoterne, så det er nemt at komme til væske - og videre i en fart.

  Vi har et depot med vand og energifyldte lækkerier på halvmarathondistancen og to depoter, hvor du kun får vand, men til gengæld kan komme hurtigt videre uden at blive fristet af at hænge for længe.

  På 10 km ruten er der de to vanddepoter, men I skal heller ikke bruge energi til Bakkespurten. Til gengæld er der masser af vand, frugt og energibar til alle når I kommer i mål - og nå ja, den specialdesignede finishermedaljer til gemmerne.

Andre spændende løbetilbud fra DGI