Aalborg Halvmarathon 2020 aflyst

DGI har landsdækkende valgt at aflyse alle arrangementer i april måned – og vi overvejer nøje vores store events i maj og juni. Der er rigtig mange, som gerne vil være en del af Aalborg Halvmarathon - og det er vi glade for og stolte af, men som situationen er nu, mener vi ikke det er forsvarligt at samle så mange mennesker allerede midt i maj. Det er derfor med stor beklagelse at vi må meddele at Aalborg Halvmarathon den 17. maj 2020 er aflyst.

Vi er fuldt ud klar over at beslutningen skuffer mange, der havde set frem til en tur igennem Limfjordstunnelen – og har trænet frem mod én af forårets store motionsoplevelser. De sidste uger har vi været i tæt dialog med myndigheder og samarbejdspartnere om forskellige muligheder. Når vi kigger på det tætpakkede program af store events i september måned, så bidrager en flytning ikke konstruktivt til helhedsbilledet. Vi ville bidrage til at lægge yderligere pres på tilgængelige ressourcer hos myndigheder – og ikke mindst de mange frivillige i foreningslivet, som i forvejen får nok at se til med at hjælpe til øvrige events.

Vi har derfor valgt løsningen at vende stærkt tilbage den 9. maj 2021 med Aalborg Halvmarathon. Vi sætter alle kræfter ind på at skabe en endnu større oplevelse. Flere af de tiltag, I skulle have været præsenteret for i år, får et ekstra hak og vi udvider oplevelsen langs ruterne markant. Og… selvfølgelig går turen også igennem Limfjordstunnelen i 2021.

Vi håber inderligt du vil være med til at skabe endnu en løbefest i Aalborg næste år, og bakke op om at holde liv i traditionen om en fælles nordjysk oplevelse gennem Limfjordstunnelen. Dit startnummer er allerede overført til den 9. maj 2021 – og du skal derfor ikke foretage dig noget, hvis du vil være en del af festlighederne. Har du ikke mulighed for at deltage på datoen, kan du selvfølgelig få refunderet dit deltagergebyr frem til den 17. maj 2020 - ved at følge anvisningerne i den mail du modtager – eller her på siden.

Pas på jer selv og hinanden.

Birgitte Nielsen

Direktør, DGI Nordjylland

Fantastisk halvmarathonrute
Ruten er igen en lækker og spændende halvmarathon rute, der går gennem Limfjordstunnelen, rundt i Aalborg og tilbage langs havnefronten. Undervejs er der masser af underholdning. Ruten fører dig desuden igennem Aalborg Zoo og Vestre Fjordpark, Aalborgs nye sommerparadis og samlingssted, som byder på noget for alle, der er glade for natur og vandsport. Ruten bliver næsten helt bilfri, så I ikke kommer til at opleve at blive stoppet pga. biltrafik.

10 km med oplevelser
På 10 km ruten kommer du også igennem Limfjordstunnelen, sammen med alle de andre løbere. Efter du kommer tilbage over Limfjordsbroen, får du en lækker tur tilbage langs havnefronten mod mål på Honnørkajen. 
Som på halvmarathonruten er der underholdning undervejs og plads til afslapning på Slotspladsen, når strabadserne er overstået.

Vi glæder os til at byde jer velkommen til løbefest i Aalborg den 9. maj 2021

Vi er blevet certificeret

Din garanti for et løb af høj kvalitet

I Danmarks Officielle Løbskalender er kvalitetsstemplede motionsløb i Danmark samlet. Kalenderen er garant for velorganiserede løb med et højt niveau af service og sikkerhed.

Løberne er garanteret kvalitet, service og sikkerhed, hvis de vælger løb her. Alle løb i kalenderen er certificeret af DGI og Dansk Atletik Forbund, hvilket betyder at arrangørerne lever op til en række kriterier indenfor sikkerhed og service.

Læs mere om kriterierne her

Andre spændende løbetilbud fra DGI