2. Etape: Amager Fælled 10km (21. juni)

10 km ruten

På anden etape skal du løbe 10km og vi viser dig alle afkroge af det store, rekreative område. Dagens rute foregår udelukkende på fælledens små grusstier, og er ret flad, så har du overskud, er det her, du kan sætte en god tid. Vi har dog indlagt nogle få højdemeter midt på ruten, når du skal op på toppen af 'Bjerget' på Amager Fælled. Det har vi gjort, fordi vi ikke vil snyde dig for den smukke udsigt over hele området.

Amager Fælled er et overvejende fredet naturområde, beliggende i den nordlige del af den nye bydel Ørestad. Fælleden er præget af pionerplanter og grusstier, som de mange nye byggerier i Ørestaden kører ud på Fælleden, men her findes også en sø, Grønjordssøen, og en nyanlagt kanal. Fælleden er 2.3 ha stor, og har bl.a. været brugt som typisk amagerkansk græsningsareal, og til militær brug i Christian 4. tid. Desuden stammer både udtrykket 'Amager halshug' og Amagers øgenavn 'Lorteøen' herfra. Fælleden lagde nemlig i 1800-tallet jord til en af Københavns henrettelsespladser. Og i 1900-tallet brugte man området som losseplads, og ydermere var det på den nordlige del af fælleden, at man før 1900-tallet, tømte de Københavnske latriner.

Ruten

Etapens start og mål ligger på græsområdet ved Grønjordssøen. Etapen starter ud med nogle helt flade km, hvor du løber sydpå på fælleden med retning mod Danhostel Copenhagen Amager.

Efter 4 km løber du forbi fodboldbanerne på de ovalformede græsarealer, hvorefter du løber mod Vejlands Allé og videre ad stien der løber parallelt med Artillerivej. Ved Sønderbrostien efter 5,5 km løber du ind i det grønne område igen, og når bunden af Bjerget på Amager Fælled, som du skal bestige.

Ved 6 km-mærket rammer du toppen af Bjerget, hvor du kan nyde den smukke udsigt udover det store grønne område. Herfra løber du ned igen, og forsætter turen på de flade grusstier. Efter ca. 7,5 kilometer løber du forbi Bålplads Lækker med Grønjordssøen på din højre side, og fortsætter til du efter ca. 9 km igen rammer bunden af Bjerget på Amager Fælled.

Herefter kan du skimte modelflyvepladsen på din højre hånd, og måske være heldig at spotte et modelfly i luften. Herfra går ruten så småt hjemad. På de sidste 1,5 kilometer løber du bl.a. parallelt med Ørestads Boulevard, hvorefter du rammer rutens sidste 500 meter. Her har du god mulighed for at sætte den sidste spurt ind, hvis du har overskud til det.

Se 2. etape her

START/MÅL: Amager Fælled. Link til mapslokation: https://goo.gl/maps/22PpR1Fdp9FCb8o67

(Vi tager forbehold for ændringer)