Hvad er Landsstævnet?

4 dage med idræt om dagen og fest og koncerter om aftenen. Kom med til Danmarks største idrætsfestival med mere end 30 idrætter og et hav af aktiviteter den 30. juni - 3. juli 2022. Svendborg byder velkommen til DGI Landsstævne - også kaldet L2022.

Hvert fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver. I 2022 er det Svendborg, der slår dørene op for Landsstævnet. Det skulle have været afholdt i 2021, men grundet corona-situationen blev Landsstævnet udskudt til 2022. Efter 2022 følges planen igen, så det næste landsstævneår herefter bliver 2025. 

Kom til Svendborg i 2022, og mærk pulsen. Dyrk den idræt, du brænder for, og bliv udfordret på alt det nye. Tag af sted selv eller sammen med dem, du kender og deltag i fællesskabet. Kæmp for sejren, vær aktiv med holdet, tag del i festen, nyd glæden og mød magien.

I 2022 lægger Landsstævnet til kaj i Svendborg. Oplev et landsstævne med maritim stemning midt i det Sydfynske Øhav. Lad dig flyde med, og nyd det mangfoldige kulturliv, der bobler i de hyggelige gader. Få appetit på de lokale fødevarer med ærlighed og kærlighed til råvarerne. Få en smagsprøve på det gode liv, når naturen og bevægelse møder hinanden.

Svendborg byder velkommen – igen. Grunden til, at vi skriver 'igen' skyldes, at Svendborg med stor succes også var vært for Landsstævnet i 1994.

Alle er velkomne

Vi forventer ca. 20.000-25.000 deltagere til Landsstævnet. Deltagerere, der fordeler sig over alle aldre og livsfaser - man skal dog fylde 15 år i 2022 for at kunne være med. Landsstævnets deltagere kommer normalt fra hele landet. Alle kan være med, og man behøver ikke at være medlem af en forening for at deltage. Man behøver heller ikke at have erfaring med idræt - vi tager hjerteligt imod både nybegyndere og erfarne. 

Når man deltager i Landsstævnet, kan man selv sammensætte sit program for stævnet på kryds og tværs af de forskellige idrætstilbud.

Deltagerne i Landsstævnet kommer på grund af:
• de mange gode idrætstilbud
• fællesskabet
• den helt særlige landsstævnestemning
• festerne
• åbningsshowet
• afslutningsshowet

Publikum

Alle er velkomne som publikum til alt dét, der sker. Lige fra opvisningerne rundt i byen, til turneringerne i diverse idrætter, outdoor-aktiviteterne nær Christiansminde og meget mere. Publikum er også meget velkomne til at købe billetter til de imponerende shows, som Landsstævnet har at byde på. 

Efterskoler og højskoler

DGI har et tæt samarbejde med efterskolerne. Efterskolerne deltager med over 6.500 efterskoleelever fra hele landet. Efterskolerne står for et storslået show, der bliver afholdt på arenaen både fredag og lørdag. Showet er åbent for publikum.
Højskolerne deltager med en række aktiviteter og er med til at sætte "hovedet på kroppen" i form af blandt andet foredrag og fællessang.

Festerne

Dagene under Landsstævnet bliver som altid afsluttet med musik og underholdning i høj klasse. De mange scener og festtelte vil være fyldt med oplevelser for folk i alle aldre og byde op til fest.
Vi starter med et forrygende åbningsshow, og vi slutter oplevelsen af med et spektakulært afslutningsshow, hvor vi både ser tilbage på et fantastisk DGI Landsstævne 2022 og frem mod DGI Landsstævne 2025. 

Hvad koster det?

Det kan du læse mere om lige her:

40584 L2022 Endagsbillet 1567x250_turkis.png