Hvad er Landsstævnet?

4 dage med idræt om dagen og fest og koncerter om aftenen. Mere end 25 idrætter og flere end 400 aktiviteter til Danmarks største idrætsfestival 29. juni til 2. juli 2017 i Aalborg.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. Hver fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver. I 2017 er det Aalborg, der slår dørene op for Landsstævnet - også kaldet L2017.

Når Aalborg i 2017 slår dørene op til landsstævne, vil der være nye ting at opleve. Både i forhold til rammen stævnet afholdes i og udbuddet af idrætter. Fællesskab, samvær, livsglæde og mangfoldighed vil stadig være centrale værdier i landsstævneoplevelsen.

Deltagerne

Vi forventer ca. 25.000 deltagere til Landsstævnet i Aalborg. Deltagerne i Landsstævnet fordeler sig over alle aldre og livsfaser - man skal dog være fyldt 15 år i 2017 for at kunne være med. I 2013 var der en overvægt af unge deltagere, hvor 45% var under 30 år. Deltagerne repræsenterer hele landet. Alle kan være med til Landsstævnet, og man behøver ikke at være medlem af en forening for at deltage.

Når man deltager i Landsstævnet, kan man selv sammensætte sit program for stævnet på kryds og tværs af de forskellige idrætstilbud.

Deltagerne i Landsstævnet kommer på grund af:
• de mange gode idrætstilbud
• fællesskabet
• den helt særlige landsstævnestemning
• festerne
• åbningsshowet
• afslutningsshowet

Publikum

Alle er velkomne som publikum til alt dét, der sker. Lige fra opvisningerne rundt i byen, til streetfodboldturneringen på havnefronten eller udspring i fjorden. Publikum kan også købe billetter til shows på Aalborg Stadion eller i Gigantium. Lørdag er der mulighed for selv at prøve kræfter med landsstævneløb i cykling, MTB, triatlon eller løb.
Få mere info om tilskuerbilletter
Få mere info om endagsbilletter

Efterskoler og højskoler

DGI har et tæt samarbejde med efterskolerne. Efterskolerne deltager med ca. 6.300 efterskoleelever fra hele landet. Efterskolerne står for showet, der vises på Aalborg Stadion fredag og lørdag aften. Showet er åbent for publikum.
Højskolerne deltager med en række aktiviteter og er med til at sætte "hovedet på kroppen" i form af bl.a. foredrag og fællessang.

Festerne

Dagene under Landsstævnet bliver afsluttet med musik og underholdning i byrummet. De mange scener på byens pladser fyldes med oplevelser for folk i alle aldre og byder op til fest.
Scenen er sat på havnefronten i Aalborg, når DGI Landsstævne 2017 for alvor sættes i gang med et forrygende åbningsshow. For første gang nogensinde laves showet i et urbant miljø, og det er derfor en enestående mulighed for at opleve kombinationen af sport og de smukke omgivelser på havnen.

Det bliver også en oplevelse for hele familien, når de dygtige landsstævnedeltagere sætter et spektakulært punktum for Landsstævnet med et flot afslutningsshow på Aalborg Stadion.