Hvad er Landsstævnet?

4 dage med idræt om dagen og fest og koncerter om aftenen. Der var mere end 25 idrætter og flere end 400 aktiviteter til Danmarks største idrætsfestival i Aalborg d. 29. juni til 2. juli 2017. D. 1.-4. juli 2021 er det Svendborgs tur til at byde velkommen til DGI Landsstævne - også kaldet L2021.

DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. Hver fjerde år strømmer tusindvis af aktive danskere til en ny værtsby, der kan præsentere et væld af idrætsaktiviteter, fællesskab, fest og farver. I 2017 var det Aalborg, der slog dørene op for Landsstævnet - også kaldet L2017.

Da Aalborg i 2017 slog dørene op til landsstævne, var der nye ting at opleve. Både i forhold til rammen stævnet blev afholdt i og udbuddet af idrætter. Fællesskab, samvær, livsglæde og mangfoldighed var stadig være centrale værdier i landsstævneoplevelsen.

Deltagerne

Vi forventede ca. 25.000 deltagere til Landsstævnet i Aalborg og det tal blev nået. Deltagerne i Landsstævnet fordelte sig over alle aldre og livsfaser - man skulle dog være fyldt 15 år i 2017 for at kunne være med. I 2013 var der en overvægt af unge deltagere, hvor 45% var under 30 år. Deltagerne repræsenterede hele landet. Alle kan være med til Landsstævnet, og man behøver ikke at være medlem af en forening for at deltage.

Når man deltager i Landsstævnet, kan man selv sammensætte sit program for stævnet på kryds og tværs af de forskellige idrætstilbud.

Deltagerne i Landsstævnet kommer på grund af:
• de mange gode idrætstilbud
• fællesskabet
• den helt særlige landsstævnestemning
• festerne
• åbningsshowet
• afslutningsshowet

Publikum

Alle var velkomne som publikum til alt dét, der sker. Lige fra opvisningerne rundt i byen, til streetfodboldturneringen på havnefronten eller udspring i fjorden. Publikum kunne også købe billetter til shows på Aalborg Stadion eller i Gigantium. Lørdag var der mulighed for selv at prøve kræfter med landsstævneløb i cykling, MTB, triatlon eller løb.

Efterskoler og højskoler

DGI har et tæt samarbejde med efterskolerne. Efterskolerne deltog med ca. 6.300 efterskoleelever fra hele landet. Efterskolerne stod for showet, der blev vist på Aalborg Stadion fredag og lørdag aften. Showet var åbent for publikum.
Højskolerne deltog med en række aktiviteter og var med til at sætte "hovedet på kroppen" i form af bl.a. foredrag og fællessang.

Festerne

Dagene under Landsstævnet blev afsluttet med musik og underholdning i byrummet. De mange scener på byens pladser var fyldt med oplevelser for folk i alle aldre og bød op til fest.
Scenen var sat på havnefronten i Aalborg, da DGI Landsstævne 2017 for alvor blev sat i gang med et forrygende åbningsshow. For første gang nogensinde foregik showet i et urbant miljø, og det var derfor en enestående mulighed for at opleve kombinationen af sport og de smukke omgivelser på havnen.

Det blev også en oplevelse for hele familien, da de dygtige landsstævnedeltagere satte et spektakulært punktum for Landsstævnet med et flot afslutningsshow på Aalborg Stadion.