New Moves: Boost potentialet i gadeidræt

Idræt i byrummet er populært hos børn og unge. Projekt New Moves fra DGI hjælper kommuner med at udnytte potentialet

Gadeidræt er street hos ungdommen. De er draget af det frie liv, de sociale fællesskaber og ikke mindst adrenalinen i de tempofyldte og kreative aktiviteter i byrummet.

For at møde børn og unge i gadehøjde har DGI derfor iværksat projekt New Moves. Det er en række af lokale konferencer og events i samarbejde med kommuner og lokale aktører i gadeidrætten. Din kommune kan også være med!

Gadeidrætten har masser af potentiale   

Gadeidræt er en mangfoldig idrætskultur med stor skabertrang og stærke visuelle udtryk. Det har sikret den stor opmærksomhed og et stort potentiale. Parkour, skateboarding, freestyle cykling, street soccer, street basket er blot nogle af de mange typer af gadeidrætter, der hitter.

Men selvom relativt mange unge, heriblandt også udsatte, er fascineret af idræt i byrummet, er det langt fra alle, der bliver aktive i den. 
For at holde fast i den positive udvikling er det vigtigt at få flere frivillige til at støtte aktiviteterne. Derfor ønsker DGI at booste handlerummet for fremtidens forpligtende ungdomsfællesskaber gennem New Moves. 

Kommunernes opbakning er uvurderlig for gadeidrætten. Men landskabet af støtteordninger kan forvirre, og mekanismerne er ikke nødvendigvis ajour med den måde gadeidrætten lever på. Derfor vil DGI gerne invitere til en dialog om, hvordan vi sammen kan skabe nogle initiativer. 

Er din kommune interesseret i New Moves og høre mere om initiativer og muligheder for et samarbejde med DGI, så tag fat i os!