Nordea-fonden støtter DGI Landsstævner med 15 mio. kr.

DGI Landsstævnerne i 2017, 2022 og 2025 har modtaget den største økonomiske støtte til en breddeidrætsevent nogensinde. Et kæmpe økonomisk skub, der skal motivere flere danskerne til at være idrætsaktive.

Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen og DGI's tidligere adm. direktør Søren Brixen glædede sig i 2016 over partnerskabet. Foto: Hans Ole Madsen

DGI modtog 15 mio. kr. af Nordea-fonden til DGI Landsstævnerne 2017, 2022 og 2025. Støtten er med til at fastholde udviklingen af Landsstævnets aktiviteter og deltagernes oplevelser, ligesom der til hvert Landsstævne afvikles et nyt og unikt event med et særligt tema.

Det var i 2016, at Nordea-fonden sagde ja til at støtte DGI Landsstævnerne.

De 15 mio. kr. fordeles, så DGI Landsstævne i 2017 fik 5 mio. kr., og det samme har DGI Landsstævne 2022 fået, og DGI Landsstævne 2025 kan også se frem til det. Det skal gøre DGI Landsstævnerne endnu mere attraktive for deltagerne og tilskynde flere danskere til at få pulsen op og prøve kræfter med nye idrætsaktiviteter.

"For Nordea-fonden er aktive fællesskaber nøglen til gode liv, og det er DGI Landsstævne i den grad en flot manifestation af", siger Tine Wickers, Kommunikationschef hos Nordea-fonden.

Mød de nye idrætstendenser

Støtten betyder et øget fokus på, at DGI Landsstævne præsenterer de nye tendenser i danskernes idrætsvaner. I 2022, hvor 25.000 forventes at deltage i DGI Landsstævne i Svendborg den 30. juni - 3. juli vil der være flere end 30 idrætter og mere end 400 aktiviteter at vælge imellem. 

Støtten fra Nordea-fonden skal desuden bruges til at sikre, at de teknologiske løsninger til hvert Landsstævne er i tråd med tidens trends. Bl.a. ved at videreudvikle Landsstævne-app'en og ved at forbedre tilmeldingsproceduren, som hjælper deltagerne med at sammensætte deres eget stævne med forskellige idrætsaktiviteter.

Svendborg i 2022 og Vejle i 2025

Der arbejdes i øjeblikket på, hvilke temaer der skal gøre sig gældende til DGI Landsstævne 2022, som afholdes i Svendborg Kommune. Der er en dialog i gang med Vejle Kommune om afholdelse af Landsstævnet i 2025.