Nordea-fonden støtter DGI Landsstævner med 15 mio. kr.

DGI Landsstævnerne i 2017, 2022 og 2025 har modtaget den største økonomiske støtte til en breddeidrætsevent nogensinde fra Nordea-fonden.

DGI modtager 15 mio. kr. fra Nordea-fonden til DGI Landsstævnerne 2017, 2022 og 2025. Støtten er med til at fastholde udviklingen af Landsstævnets aktiviteter og deltagernes oplevelser.

Det var i 2016, at Nordea-fonden sagde ja til at støtte DGI Landsstævnerne.

"For Nordea-fonden er aktive fællesskaber nøglen til gode liv, og det er DGI Landsstævne i den grad en flot manifestation af," siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

De 15 mio. kr. fordeles, så DGI Landsstævne i 2017 fik 5 mio. kr., det samme har DGI Landsstævne 2022 fået, og DGI Landsstævne 2025 kan også se frem til det. Det skal gøre DGI Landsstævnerne endnu mere attraktive for deltagerne og tilskynde flere danskere til at få pulsen op og prøve kræfter med nye idrætsaktiviteter.

”Støtten fra Nordea-fonden er et kæmpe økonomisk skub, som er med til at sikre, at alle Landsstævner er en god oplevelse og et fyrtårn for foreningslivet. De mange aktiviteter skal motivere og inspirere flere danskere til at være aktive i alle typer af fællesskaber,” siger Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i DGI.

Mød de nye idrætstendenser

Støtten betyder et øget fokus på, at DGI Landsstævne præsenterer de nye tendenser i danskernes idrætsvaner. I 2022, hvor 25.000 forventes at deltage i DGI Landsstævne i Svendborg den 30. juni - 3. juli vil der være flere end 30 idrætter og mere end 400 aktiviteter at vælge imellem. 

Støtten fra Nordea-fonden skal desuden bruges til at sikre, at de teknologiske løsninger til hvert Landsstævne er i tråd med tidens trends. Bl.a. ved at videreudvikle Landsstævne-app'en og ved at forbedre tilmeldingsproceduren, som hjælper deltagerne med at sammensætte deres eget stævne med forskellige idrætsaktiviteter.

Fællesskabet hyldes i Svendborg i 2022

Støtten fra Nordea-fonden til Landsstævnet i Svendborg i 2022 har også fokus på at hylde fællesskabet. Under corona-pandemien har fællesskaberne været under pres, og DGI Landsstævne er en kærkommen fejring af de store og små fællesskaber.

Landsstævnet arbejder desuden i højere grad end tidligere med bæredygtighed i forhold til at tage nogle bevidste valg og fravalg, der gavner miljøet.

En del af støtten fra Nordea-fonden går til det store totalteater Fjeren & Rosen, som fredag og lørdag omdanner havnen i Svendborg til en kæmpe teaterforestilling. Forestillingen bygger på eventyrromanen af Svendborg-forfatteren Josefine Ottosen og involverer Odense Symfoniorkester, lokale kor, dans og folkemusik. Alle, der har lyst, kan blive deltagende publikum, men man kan også bare se på og nyde forestillingen.

Gadeidrætten var i fokus i Aalborg i 2017

Til DGI Landsstævne i 2017 i Aalborg var gadeidrætten i fokus med street basket, freestyle jonglering og masser af andre aktiviteter. 

Eventen ’United By Streets’ var en nyskabelse i Landsstævne-sammenhæng og blev mulig, fordi 1 mio. kr. af støtten fra Nordea-fonden til Landsstævnet i Aalborg blev øremærket til eventen, som skulle få flere unge til at være fysisk aktive. Op til Landsstævnet var der en lang række gadeidrætsaktiviteter, hvor unge mødtes og trænede frem mod eventen, som blev afholdt samtidig med Landsstævnet.

Faktaboks

  • DGI Landsstævne er Danmarks største idrætsfestival. En tilbagevendende fejring af danskernes glæde ved idræt og fællesskab. Det første stævne blev afholdt i 1862, og Landsstævnet i 2022 vil være det 28. landsstævne.
  • DGI Landsstævne i Svendborg 2022 skulle oprindeligt være afholdt i 2021, men blev udskudt på grund af corona-pandemien.
  • Nordea-fonden støtter DGI Landsstævnerne i 2017, 2022 og 2025 med i alt 15 mio. kr., dvs. hvert DGI Landsstævne støttes med 5 mio. kr.
  • Støtten betyder et øget fokus på, at DGI Landsstævne præsenterer de nye tendenser i danskernes idrætsvaner. Desuden skal de teknologiske løsninger til hvert Landsstævne være i tråd med tidens trends, bl.a. ved at Landsstævne appen videreudvikles.
  • Vejle bliver værtskommune for DGI Landsstævne 2025.