Artikler

Alice har demens: ”Idræt giver mig så meget”

Kalenderen er fuld af aktivitet for 75-årige Alice Thysen og hendes mand. Og det er både sjovt og trygt at komme i den lokale idrætsforening, som er blevet demensvenlig.

Fundet i: Artikler

En super velkomst til Laila

Nervøsiteten blev hurtigt afløst af store smil, da Laila Atke mødte op første gang i Næsby IF Tennis. De fik hende nemlig til at føle sig godt tilpas, og hun fik lyst til at blive en del af fællesskabet.

Fundet i: Artikler

Idérige unge vil udvikle idrætten

Fællesskab og social ansvarlighed gik igen, da unge idémagere gav deres bud på, hvad der kan få flere unge i bevægelse. Her er listen over de 18 vinderidéer fra Idrættens IdéLab på UFM.

Fundet i: Artikler

Bowls er socialt og taktisk - perfekt til seniorer

Fysikken er underordnet, så længe hovedet er skruet ordentligt på. Det sociale og taktiske spil bowls hitter blandt seniorer.

Fundet i: Artikler

Aktive seniorer får et længere liv uden sygdom

Ugentlig motion kan holde aldersrelaterede sygdomme og skavanker på afstand. Lidt bevægelse er bedre end ingenting – og mere er endnu bedre, siger professor.

Fundet i: Artikler

Projekt bygger bro mellem unge, idræt og foreningsliv

Elevdrevne idrætsfællesskaber på uddannelsesinstitutioner kan øge unges trivsel og bygge bro til foreningslivet.

Fundet i: Artikler

Skydning på skoleskemaet kan hjælpe børn med ADHD

Skydeidræt i skoletiden lærer børn med ADHD at fokusere og opleve ro. Det viser ny forskning fra Syddansk Universitet, der har kigget på effekterne af skydeprojektet DGI FOKUS.

Fundet i: Artikler

Underviser: Jeg vil ikke undvære DGI på vores skole

Friskolen Vellev er seks år gammel og havde brug for en retning - den retning blev en DGI certificering.

Fundet i: Artikler

Børn og dagplejere i Syddjurs får nu endnu mere bevægelse og glæde i hverdagen

Det sidste år har Syddjurs kommunale dagpleje haft endnu større fokus på motorik, leg og bevægelse gennem et DGI certificeringsforløb. Det har givet dagplejebørnene på Syddjurs mere selvtillid og en endnu mere aktiv hverdag. Samtidig har de 86 nu DGI certificerede dagplejere oplevet en styrket faglighed, arbejdsglæde- og fællesskab.

Fundet i: Artikler

Bevægelse i naturen skal bygge bro til foreningslivet for udfordrede unge

Den særligt tilrettelagte ungdomsuddannelse (STU) i Næstved er som den første i landet blevet DGI-certificeret, og de håber, at det kan være med til at bygge bro til foreningslivet - til fordel for både foreningerne og de unge.

Fundet i: Artikler
1/8