Artikler

Corona tærer på folkesundheden, men baner også vejen for givtige samarbejder

Under corona har stramme restriktioner forværret folkesundheden. Hvordan kan den genetableres? Det blev drøftet til et onlineevent, stablet på benene af Erhvervslivet, den offentlige sektor og civilsamfundet repræsenteret ved Dansk Erhverv, Diabetesforeningen og DGI.

Fundet i: Artikler

Move For Fun eksporterer dansk bevægelsesglæde til børn i flere lande

Socialt udsatte børn i flere lande skal opleve glæden ved at bevæge sig. Det er målet med det nye projekt, Move For Fun, som DGI, Novo Nordisk og den internationale breddeidrætsorganisation ISCA står bag.

Fundet i: Artikler

DGI jubler over flere penge til idrætsfaciliteter i København

Regeringens hovedstadsudspil giver København og Frederiksberg kommuner lov til at bygge flere idrætsfaciliteter. Det er utroligt vigtigt for børn og unges trivsel og de lokale fællesskaber, lyder det fra DGI.

Fundet i: Artikler

Flere børn med indvandrerbaggrund skal ind i foreningsfællesskabet

Et nyt samarbejde mellem DGI, DBU, DIF og regeringen skal sikre, at flere børn og unge med indvandrerbaggrund bliver aktive i foreningslivet

Fundet i: Artikler

Bevægelse avler glade og læringsmodne elever

Årre Børnecenter øger elevers læring og trivsel med sjov aktivitet i både undervisning, frikvarter, SFO og på emnedage. En mission, som er lykkes, fordi skolen er indrettet efter det og lærerne godt klædt på.

Fundet i: Artikler

2 idrætsmillioner til at bekæmpe ensomhed i 12 kommuner

DGI og Danmarks Idrætsforbund har udvalgt 12 kommunale indsatser, hvor idrættens fællesskaber skal afhjælpe den stigende corona-ensomhed blandt unge.

Fundet i: Artikler

Fælles opfordring til at samarbejde lokalt om forlængelse af sæsonen

Kommuner og foreninger deler bekymring om konsekvenser ved nedlukning for fællesskabet og foreningslivet. KL, DGI, DIF og Firmaidrætten kommer med fælles opfordring til en lokal dialog om mulighed for at holde idrætsfaciliteter åbne frem til sommerferien.

Fundet i: Artikler

København vil gøre idræt til svaret på flere store samfundsudfordringer

Ny samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune, DGI og DIF skal gøre København til verdens mest aktive storby. Blandt andet ved at få flere udsatte, sårbare og ældre københavnere ind i de fællesskaber, der opstår, når man dyrker idræt.

Fundet i: Artikler

Ny afgørelse slår endnu engang fast, at kommuners støtte til foreningsfitness er lovlig

En kommune må gerne give driftstilskud og anlægsstøtte til foreningsfitness. Det fastslår Ankestyrelsen i en sag, der ifølge DGI og DIF vedrører noget principielt og kan få betydning i flere kommuner.

Fundet i: Artikler

3 nye tendenser: Corona kan ændre måden vi dyrker idræt på i 2021

Vi har indtaget naturen som aldrig før under corona, hvor der også er blevet dyrket de helt nære træningsmakkere i familien. Og så har fællesskaberne fået en endnu mere central plads i de motionsglade danskeres hjerter.

Fundet i: Artikler
1/13