Krav og optagelse

Tjek om du opfylder kravene, før du sender os din ansøgning om at blive gymnast på DGI Verdensholdet.

Du skal ikke kun være en dygtig gymnast for at blive udtaget til DGI Verdensholdet. Du skal også opfylde en række formelle krav:

- være fyldt 18 år senest den 31. august 2020
- være aktiv i og medlem af en DGI gymnastikforening
- være skadesfri og i god fysisk form
- ikke tidligere have været gymnast på DGI Verdensholdet
- foretage en egenbetaling på i alt 35.000 kr.

Din foreningstilknytning, foreningshistorik og øvrige DGI engagement vil indgå i den samlede vurdering til udtagelsen.

Er du ikke medlem af en DGI forening?

Hvis du ikke er medlem af en DGI forening, skal du dokumentere, at du er aktiv i DGI. Det kan være som aktiv gymnast på et landsdelshold, aktiv i et udvalg, underviser i en landsdelsforening eller et DGI-hus, som lærer på en idrætshøjskole/efterskole, der er medlem af DGI eller som nuværende elev på en idrætshøjskole, hvor du ellers sædvanligvis er medlem af en DGI forening.

Kontrakt med DGI Verdensholdet

Bliver du udtaget til DGI verdensholdet, skal du indgå en kontrakt på lige fod med andre ansættelseskontrakter. Her forpligter du dig til det krævende stykke arbejde som gymnast, formidler og inspirator. Derudover skal du vide, at:

  • Vi skal kende dit skades- og sygdomsforløb så detaljeret som muligt inden udtagelsen. Det er ikke diskvalificerende at have haft en skade, men det er diskvalificerende ikke at fortælle os det.
  • DGI's landsdelsforeninger kan kommentere på dig som ansøger ift. fortællingen om dig som gymnast, instruktør og frivillig.
  • Du skal deltage i alle planlagte træningssamlinger, der afholdes inden turneen starter. Og vi forventer, at du møder op i god fysisk form.
  • Du skal stå til rådighed i forbindelse med forberedelse af promotionindslag, presse- og sponsorevents.
  • Vi forventer, at du som rollemodel for en sund og aktiv livsstil er røgfri under hele forløbet og turneen med DGI Verdensholdet.