#Næstekærlighed

Projekt #Næstekærlighed har som formål, at sætte fokus på fremtidens værdier blandt børn og unge, ved at gøre børn og unge opmærksom på værdien af at være del af et aktivt fællesskab.

Fællesskab frem for digital ensomhed

Børn og unge bruger i dag langt mere tid foran skærmen end tidligere generationer. De skal forholde sig til digital selviscenesættelse og fælleskaber, som ikke altid er nemme at navigere i.
DGI Verdensholdet ønsker at vise, at idræt kan være et godt fællesskab, som modpol til den digitale ensomhed, stress og præstations-angst, som mange unge oplever i dag.  

Gymnasterne har alle rødder i danske gymnastikforeninger, hvor fællesskab, frivilligt engagement og glæden ved leg og bevægelse er bærende værdier.
Dette ønsker holdet at formidle til andre børn og unge.

Vi satte projekt #Næstekærlighed igangVi satte projekt #Næstekærlighed igang

I juni 2019 startede projektet med en stor åben workshop i Aarhus. I løbet af 2021 og 2022 kan holdet opleves til workshops, shows og foredrag rundt i landet.

Med projektet viser holdet værdierne ved det danske foreningsliv frem på smukkeste vis og debatterer fremtidens værdier – ’i børne- og ungdomshøjde’.

Dette skal ske både på sociale medier, ved fysisk tilstedeværelse og igangsætning af nye foreningsinitiativer.

Man ved, at foreningsliv eller deltagelse i andre fællesskaber resulterer i mindre mobning, mindre digital ensomhed, mere livsglæde og mere rummelighed.
Børn og unge skal selvfølgelig have lov til at hente input fra reality verdenen og de sociale medier, men det er også essentielt, at børn og unge modtager andet indhold.

Gymnasterne har selv mærket det berigende ved at deltage og bidrage i et legende og aktivt fællesskab. Med projektet får flere danske børn og unge mulighed for at blive inspireret af gymnasternes stærke værdisæt og fællesskabs-orientering

Mette Holm Rod, General Manager DGI Verdensholdet

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger