At være en del af holdet

Som en del af DGI Verdensholdet får du oplevelser for livet!
Det er fantastisk at være del af et hold, der spreder inspiration i hele verden.

DGI Verdensholdet udvikler dig som person. Udover at dyrke og raffinere dine præstationer som Danmarks bedste gymnast, gør du en stor forskel for mange mennesker. Du underviser og inspirerer børn og unge fra alle verdensdele til et sundt og aktivt liv og bliver et forbillede for at gøre drømme til virkelighed. Du lærer om nye kulturer og indgår i et stærkt fællesskab med venner for livet. Hjemme i Danmark forsætter rejsen i foreningslivet, hvor du som frivillig kan gøre en forskel for både børn og voksne.

En rejse med minimal komfort

Når vi er på turne, fylder vores oppakning meget lidt, og vi er ikke indkvarteret på luksushoteller. Det er helt bevidst, for vi vil gerne bo midt i den lokale kultur. Vi er ofte privat indkvarteret eller bor på sovesale eller hostels, og vi har kun få personlige ejendele i kufferten. Det meste af pladsen er nemlig reserveret til opvisningsdragter og træningstøj. 

Shows og workshops under varierede forhold

Vi optræder og afholder workshops under mange forskellige forhold. Det kan være alt fra indendørs sportsarenaer og teatersale til græsplænen i en lokal park eller på en støvet mark. Det kan være brændende varmt eller blæsende koldt. Uanset hvad, forsøger vi at tilpasse os til de lokale forhold.

En dansk gymnastiktradition

Vidste du, at danske gymnaster faktisk har en lang tradition for at rejse ud i verden med vores gymnastik? Den sociale ramme er vigtig i dansk gymnastik, og måden vi afholder workshops på bygger på demokratiske principper. Det er måske ikke altid noget, vi selv tænker over, men det er efterspurgt i hele verden.

Alle gymnaster på DGI Verdensholdet betaler også et beløb for at være med på holdet. Det er helt i tråd med dansk foreningstradition, hvor det handler om, at vi i fællesskab bidrager til foreningslivet.

Vi sætter varige spor

DGI Verdensholdet er eksponenter for en unik trænings- og foreningskultur. Vi sætter fokus på et bredere idrætsbillede, en sund levevis og en aktiv livsstil. Derfor er DGI Verdensholdet ikke kun en oplevelse, som gymnasterne aldrig glemmer - vi er med til at sætte varige aftryk i hele verden.