Velkommen til SMARTsport

Projektet er afsluttet pr.15/10 2020. Denne hjemmeside kan nu bruges som en online database for opgaver og læringsaktiviteter, der kombinerer apps, bevægelse og læring.

SMARTsport er digital understøttelse af læring og bevægelse. Formålet med projektet er at skabe mere bevægelse i løbet af skoledagen ved at anvende de mange muligheder, der findes med en smartphone eller tablet ved hånden. 

Her på siden finder du en oversigt over gode apps til at arbejde med bevægelse og læring i skolen samt læringsaktiviteter inddelt i alderstrin, fag og temaer. 

God fornøjelse med SMARTsport. 

Sæt hurtigt en aktivitet igang!

FIND SMARTsport skeletter her

SMARTsport skeletter er grundaktiviteter til forskellige apps, hvor du nemt kan indsætte dit eget faglige indhold.

Send ungerne på FOTO-BINGO.

Når de har fået fuld plade og har taget billeder af alt på pladen, kan de sætte billederne ind i appen 'Pic Collage' eller 'Book Creator' og lave flotte collager eller bøger.

Hent vores bingoplader her:

App-oversigt

Her finder du en oversigt over apps inddelt i kategorier. Den skal gøre det nemmere for dig som lærer eller pædagog at finde en app, der passer til den læringsaktivtet, du ønsker at lave med dine elever.

Flere apps kab bruges i mange forskellige fag.
Du kan fx lave et o-løb, hvor der svares på spørgsmål eller løses opgaver ved hver post. Du kan også arbejde med træning, kreative præsentationer eller bøger - mulighederne er mange. 

GPS-orienteringsløb/opgaveløb

 • Mapop
  Lav et fagligt o-løb for dine elever

  Med Mapop kan du hurtigt og nemt oprette faglige orienteringsløb 
  Du opretter ruter og modtager besvarelser på Mapops hjemmeside. Det eneste dine elever skal bruge er en opladt smartphone eller iPad. Når eleverne har gennemført ruten og uploadet deres besvarelser kan du læse den igennem, og I kan enten gennemgå dem på klassen eller evaluere enkelt-eller gruppevis. 

  Din forberedelse foregår nemt og hurtigt på hjemmesiden
  Opgaverne kan indeholde både tekst, lyd, film og billeder samt quizspørgsmål. Det er derfor nemt og ligetil at lægge fagligt stof ind i opgaverne, og på den måde kombinere læring og bevægelse så det giver mening for eleverne. 
  Du kan vælge forskellige indstillinger, når du opretter din rute, så du uden problemer kan have en hel klasse igang, og undgå at de løber lige i hælene på hinanden. 
  Du kan kopiere en allerede oprettet rute til dit område, så hvis fx en lærer i København har oprettet en god rute om grammatik, og har gjort den offentlig, så kan du kopiere ruten til dit område i Jylland og sende dine elever afsted med det samme. 

  Hent Mapop i App Store og Google Play.
  Besøg Mapops hjemmeside for oprettelse og information. 

  Bonusinfo

  • Vi har mange SMARTsport ruter til flere forskellige fag lige til at kopiere til dit område - søg under klassetrin og fag.
  • Der eksisterer allerede mange ruter på deres hjemmeside, som er sorteret efter fag og alderstrin. Disse kan supernemt kopieres til dit eget område. På den måde deles alle ruter med alle - og du kan også dele dine. 
  • Du har altid 30 dages gratis prøveperiode.
  • Kontakt Mapop for en pris for abonnement til din skole.
 • Woop App
  Lav et fedt o-løb med spørgsmål eller prøv den sjove fangeleg ”Woop bombe”

  Woop jagt er et gps orienteringsløb
  Du kan sende dine elever ud på en rute i nærområdet, som du selv har oprettet. Ved hver post er det muligt et oprette en quiz med tekst eller billede, og eleverne kan svare ved at vælge den rigtige valgmulighed ud af tre. 

  Når post et er fundet kommer post to frem osv. indtil ruten er gennemført. 

  Woop bombe en moderne fangeleg
  Inden for et afgrænset område skal den, som har bomben, forsøge at aflevere den til en anden via gps signal, ved at komme tæt nok på dennes telefon. På et tidspunkt sprænger bomben, og den der har den, når den sprænger taber spillet. 

  Hent Woop til Android og iPhone.

  Se mere på Spejdernes hjemmeside og kom godt igang.
  (Woop App er udviklet at Spejderne) 

  Bonusinfo 

  • Vi har udarbejdet mange SMARTsport ruter til flere forskellige fag lige til at taste ind i Woop App - søg under klassetrin og fag.
  • Det kræver en bruger at oprette sin egen jagt, men eleverne behøver ikke have en bruger for at finde dine jagte eller spille bombe.
  • Du kan lade eleverne oprette jagte til hinanden, det eneste dét kræver er, at de har deres egen bruger. 
  • Du kan kopiere en rute dvs. hvis du har oprettet en rute på skolens område til dansk, så kan du kopiere denne og ændre spørgsmålene til fx matematik. På den måde sparer du forberedelsestid, da du ikke skal gå hele ruten igen for at oprette nye spørgsmål. 
 • Nature Challenge
  Med Nature Challenge kan du nemt sammensætte spil med sjove og udfordrende opgaver i naturen

  Nature Challenge er et gps baseret spil hvor børn/unge i hold skal løse forskellige opgaver i naturen.
  Nature Challenge egner sig godt til brug i folkeskolen, og kræver en minimum af forberedelsestid fra læreren, da opgaverne er defineret på forhånd i appen. Som spilstyrer kan læreren nemt gemme og bruge spillet til evaluering og efterbearbejdning. Det giver mulighed for at inddrage opgaverne i Nature Challenge i den indendørs undervisning i skolen. Opgaverne kan relateres til den faglige undervisning i skolens fag fxidræt og natur/teknologi.

  Hent Nature Challenge i App Store og Google Play

  Besøg hjemmesiden hvor er er gode beskrivelser og videoer, eller hent manualen og kom hurtigt igang.

 • QR koder
  QR koder er en sjov måde at dele fagligt indhold og opgaver

  Du kan hurtigt og nemt lave dine egne QR-koder 
  Med QR-koder kan du på en sjov og anderledes måde lave opgaver til eleverne, hvor du kombinerer læring med bevægelse, da koderne kan printes ud og placeres rundt på skolen eller udendørs arealer.

  Du kan lave dine egne QR koder her.
  Indsæt tekst eller link du vil dele med dine elever, download QR-koden, print ud og del med eleverne og du er nu klar til at sende dem afsted på opgaveløb. 

  Hent QR-kode scanner i App Store og Google Play

  Bonusinfo

  • Vi har udarbejdet SMARTsport QR-kode opgaver til flere forskellige fag lige til at skrive ud og bruge i din undervisning - søg under klassetrin og fag.
 • Aktiv time
  Lav lærerige løb med AktivTime direkte på din computer. AktivTime er udviklet til bevægelse i undervisningen, vel at mærke med læring og evaluering i fokus.

  Du planlægger aktiviteten direkte på nettet, hvorefter eleverne får opgaverne på deres tablet eller mobil, når de kommer til den rigtige placering.
  Du får svaret tilbage på computeren, inden eleven kan nå tilbage til klasselokalet.

  Vælg mellem GPS og QR koder
  Er GPS dækningen dårlig eller har eleven lukket for lokationstjenester på sin mobil, kan du lave dine aktiviteter om til et QR-kodeløb med et klik.

  Fleksibel forberedelse
  Du planlægger aktiviteten direkte på nettet, hvorefter eleverne får opgaverne på deres tablet eller mobil, når de kommer til den rigtige placering.
  Du får svaret tilbage på computeren, inden eleven kan nå tilbage til klasselokalet.

  Som lærer har du altid adgang til dine aktiviteter, og du kan vælge at dele dine bedste aktiviteter med andre lærere via Aktivitetsbanken.

  Evaluering
  Du kan løbende følge elevernes besvarelser, og hvis du har angivet korrekte svar, retter AktivTime.dk selv opgaverne og danner en rapport over besvarelserne.

  AktivTime.dk kan benyttes i alle fag og på alle klassetrin.

Fremstilling/kreative

 • Book Creator
  Lav din egen bog med video, billeder, lyd, tekst og tegning

  Med Book Creator kan eleverne producere deres egne bøger. De elever som endnu ikke kan skrive kan indtale lyd i stedet, og de kan også tegne direkte i bogen.

  Bøgerne kan deles mellem elever, lærere og forældre.

  Lad eleverne designe deres egne bøger ud fra temaer i arbejder med eller til en kreativ præsentation af fx en emnedag. 

  Hent Book Creator til iPad her kan også anvendes online.

  Du kan se en manual fra deres hjemmeside her.

  Fag: Dansk, sprogfag, matematik, idræt, natur og teknik. Generelt opgaver hvor I kan koble billeder og tekst.

  Andre apps: Pic Collage, Shaddow Puppet Edu. 

 • Pic Collage
  Arbejd kreativt med billeder og sæt tekst til

  Med Pic Collage kan du arbejde kreativt med at lave billedcollager. Appen har mange muligheder for at udfordre kreativitet, opfindsomhed og samtidig kombinere det med bevægelse og læring.

  Hent Pic Collage til iPad og Android.

  Se videoen her og kom godt igang.

  Fag - Dansk, matematik, fremmedsprog og forskellige emner hvor I arbejder med billeder og tekst.

  Andre apps - Book Creator, Shaddow puppet.

 • Shadow Puppet Edu
  Arbejd med billede, lyd, video og bevægelse på samme tid

  Med Shadow Puppet Edu er det muligt at fremstille en multimodal præsentation med billeder, tekst, lyd og musik. Eleven har god mulighed for at lave en flot og spændende præsentation, og der er mange muligheder med appen i forhold til at tilpasse den til fag og alderstrin. 

  Appen giver god mulighed for at kombinere læring, leg og bevægelse, da det er oplagt at sende eleverne ud på en løbetur efter billeder til præsentationen, eller måske skal der tages billeder af udsagnsord, som så i præsentationen skal bøjes i forskellig tid og måde. 

  Hent Shadow Puppet Edu til iPad eller iPhone.
  Appen er desværre ikke tilgængelig til android. 

  For mere inspiration og hjælp til appen kan du besøg deres hjemmeside eller tjekke disse to instruktionsvideoer 1 og 2.

  Fag: Dansk, historie, matematik eller andre fag med fremlæggelser og multimodal fremstilling.

 • Stop Motion
  Lav dine billeder om til sjove og finurlige film

  Når du afspiller film lavet med Stop-motion, vil filmen ofte blive afspillet med 12-15 billeder pr. sekund. Stop-motion er en teknik, der udnytter at filmen er en række billeder, hvor motivet eller kameraet rykker sig en lille smule for hvert billede. Det betyder, at stillestående objekter og ting kan sættes i bevægelse og få liv, eller du kan lave små magiske tricks.

  Hent Stop Motion til iPad el. Android.

  Se manual eller tjek disse stop motion film og få inspiration - 1, 23.

  Fag - Idræt, sprogfag, sundhed, brain break, natur og teknik/biologi.

Idræt og aktive pauser

 • GoPlayDot
  Sjov og udfordrende interaktiv hold-fangeleg

  Høj intensitet og sjovt spil 
  GoPlayDot er en interaktiv fangeleg, hvor det gælder om at stjæle modstanderholdets farver og erobre bestemte områder på banen, såkaldte "dot-spots", for at sikre dit hold point. GoPlayDot spilles i tre hold, som kæmper mod hinanden. Det gælder om at samarbejde på holdene. Der kan vindes mange point med den rigtige taktik. 

  På den enkeltes skærm ses ens egen prik (dot), holdfarve, modstandere og områderne (dot-spots), der skal erobres. Kommer du tæt nok på en modstander, kan du ”booste” din prik på telefonen og på den måde stjæle farven fra modstanderen og erobre point til dit hold. 

  Hent i App store og Google Play.
  Besøg GoPlayDots hjemmeside for mere info og instruktion.

  Brug GoPlayDot som en fed og anderledes aktivitet i idræt, i frikvarteret og i SFO'en, eller brug den som en aktiv pause hvis eleverne trænger til lidt luft. I kan også udfordre hinanden på tværs af klasser eller til idrætsdagen, da GoPlayDot sagtens kan spilles med mange deltagere.

  Bonusinfo

  • Du kan altid spille med en automatisk oprettet bane, men vil du selv have indflydelse på banens udformning kan du kontakte GoPlayDot for mere information.
  • Udviklerne bag GoPlayDot kalder spillet for "aktiv e-sport", og det kan trænes og dyrkes i foreningsregi. Prøv det, øv jer, og mærk hvordan spillet både har taktik, fællesskab og konkurrence. Udfordr evt. naboklassen eller naboskolen.
 • Sworkit Kids
  Nem træning lige ved hånden

  Med Sworkit Kids kan du hurtigt og nemt gennemføre et træningsprogram. Der er flere forskellige at vælge imellem, så det er bare at komme i gang med dagens træning. Du kan med fordel gennemføre sammen med dine venner. 

  Se Sworkit Kids hjemmeside her

  Hent Sworkit Kids i Apple Store eller Google Play

 • Trænerguiden
  Inspiration til både specifikke idrætter, leg og bevægelse

  Trænerguiden giver dig mulighed for at se et væld af forskellige øvelser og lege inddelt i forskellige idrætsgrene eller aldersgrupper. Når du har oprettet en bruger, kan du bruge trænerguiden til at finde og gemme øvelser til en bestemt aktivitet el. træningspas eller blot gemme dine favoritter i en mappe. Trænerguiden fungerer desuden også på din computer, hvor du logger ind med samme bruger og nemt kan printe ud.

  Hent trænerguiden til iPhone og Android.

  Besøg hjemmesiden eller se denne video.

  Fag - Idræt, brain breakes.

  Brug appen til at planlægge den næste idrætstime og få inspiration til en masse forskellige idrætter. Du kan også se nærmere på legene for aldersgrupper 0-6 og 7-16 år, og få gode idéer til korte sjove pauser og leg i frikvarterer, sfo eller til klassefesten.

 • 7-minutters træningsprogram
  Hurtig og effektiv træning på syv minutter

  Syv min. træning hvor du kommer hele vejen rundt i de store muskelgrupper. Ifølge udviklerne er det videnskabeligt bevist at appen udvikler både din styrke og kondition. Den er super nem at gå i gang med, det kræver blot en telefon el. tablet. Under de syv minutter bliver du ført igennem 12 forskellige øvelser med en kort pause mellem hver. Der låses op for nye øvelser og træningspas når du har lavet programmet et bestemt antal dage i træk.

  Hent appen til iPad.

  Appen findes også til iPhone og Android.

  Fag - Idræt eller som pauseaktivitet i andre fag, frikvarterer og andre breaks.

  De fleste har brug for et kort break i undervisningen fra tid til anden. Lav et forløb med din klasse hvor I på et bestemt tidspunkt hver dag, sætter syv minutter af til sammen at gå igennem træningen.

 • Living Buddy
  Udfordre dig selv med små skøre bevægelser sammen med din "buddy"

  Med Living buddy bliver eleverne hurtig optaget af at konkurrere sammen med en valgt buddy. Den kræver ikke meget forklaring, da den valgte buddy fortæller, hvad man skal. Eleverne kæmper hver med deres Buddy i deres eget tempo og får samtidig bevæget kroppen. Din buddy viser små øvelser på skærmen som blot skal følges.

  Hent Living Buddy til iPad og Android eller se hvad man kan med appen.

  Brug appen til en kort pause for de mindste elever.

 • Hudl Technique
  Lav fede videoanalyser af dine bevægelser

  Hudl er en videofeedback app. Det er muligt at optage korte videosekvenser, som efterfølgende kan analyseres med flere forskellige redskaber; Afspil i slowmotion, sæt to videoer ved siden af hinanden eller tegn pile og vinkler for at sætte fokus på bestemte dele af videoen. Perfekt til idræt i udskolingen efter idræt blev prøvefag.

  Hent Hudl Technique til iPad her.

  Hudl findes også til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, og se hvordan du nemt kommer igang, eller hent vores manual.

  Fag - Idræt.

 • Pokémon GO
  Kombiner jagten på pokemons med lærerige opgaver, som eleverne skal løse i forbindelse med deres jagt

  Du er pokémontræner, drager ud i den virkelige verden og fanger dine egne pokémons. Du skal bevæge dig rundt i området, og finde de pokémons du vil fange. Du fanger pokémons med pokéballs, og skal ligeledes finde pokéstops, hvor du samler skyts til at fange dine pokémons og pokegyms, hvor du kan træne dine pokémoner og dyste mod andre hold.

  Hent Pokémon GO til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, eller tjek denne glimerende manual fra mobilsiden.dk.

  Fag - Dansk, matematik, historie, idræt.

  Bonusinfo - Du kan kombinere Mapop og Pokémon GO, således at din telefon viser, hvis der er en pokémon i nærheden, mens du løber din Mapop rute.

  Andre apps -  SpecTrek.

Naturen

 • Naturbasen
  Lær om dyr og planter samtidig med at du hjælper med at kortlægge Danmarks natur.

  Naturbasen er udviklet af www.fugleognatur.dk. Appen har flere funktioner, som du kan bruge ude i naturen. Er du i tvivl om hvilken plante du har i hånden eller du ser, kan du tage et billede og få svar fra eksperter på hjemmesiden. Du kan også hjælpe med at kortlægge Danmarks natur ved at indsende dine observationer. Via telefonens gps signal kan du også få at vide hvilke plante- og dyreliv, der er lige netop hvor du står, og om det er nationalpark, fredet område, reservat osv.

  Hent Naturbasen til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside eller se denne video til inspiration.

  Fag - Natur og teknik, geografi, biologi.

 • NaturTjek
  Du kan lære om naturen på en sjov måde med NaturTjek!

  Hent NaturTjek på GooglePlay eller i AppStore.

 • Naturguide
  Find vejen til oplevelser i den danske natur

Brain breaks/leg

 • SpecTrek
  I ren Ghostbuster stil er der spøgelser løs i dit nærområde. Fang dem ved hjælp af din smartphone!

  Ved hjælp af teknologien augmented reality ligger spectrek et ekstra lag på virkeligheden. Gå på spøgelsesjagt med kortet på telefonen og fang spøgelserne, som pludselig svæver i luften foran dig, når du er tæt nok på. En sjov og alternativ måde at lave O-løb og lære om kort og navigation.

  SpecTrek findes kun til Android.

  Hent manual.

  Fag - Idræt, SFO, pauser.

  Andre apps - Pokémon GO.

 • Tap Roulette
  Afgør hurtigt og sjovt hvem der er en heldige som skal starte, lave ti armbøjninger eller noget helt tredje

  Med Tap-roulette kan du på en sjov og anderledes måde udvælge en tilfældig, som skal løse en opgave. Appen minder meget om den gammeldags leg ”flaskehalsen peger på”. En gruppe elever sætter fingeren på skærmen, og nu kommer tilfældigheder ind, for hvem bliver valgt. App’en er god til at kombinere læring med bevægelse i små korte aktiviteter.

  Hent Tap Roulette til iPad og se denne videomanual.

  Fag: Alle.

 • Charades!
  Sjov lille leg- og læringsaktivitet

  Charades! er en sjov app, hvor eleverne ved hjælp af spørgsmål og samarbejde, arbejder sig frem til det korrekte svar.

  Eksempler

  • Vejr og klima
  • Engelske verber
  • Tyske gloser
  • Politiske partier
  • Genrer i dansk
  • Muskler i biologi
  • Eventyrfigurer

  Du kan se mere i vores smartsportskelet til appen. 

Bevægelse i undervisningen med apps

Med SMARTsport kombinerer du læring med apps og bevægelse på en sjov måde. 

Vi har samlet de bedste apps på dette website. Websitet er for dig, der er lærer eller pædagog, og som ønsker inspiration til bevægelse med apps i din undervisning.

Find dit klassetrin, indskoling, mellemtrin eller udskoling, i menuen i toppen. Her finder du inspiration til apps med tilknyttede opgaver inden for det klassetrin og fag du arbejder med.
Flere apps er gode til flere klassetrin og fag, da det er nemt at tilpasse til niveau.

God fornøjelse - nogle af ideerne kan måske bruges i lige netop dit forløb. 

Vil du lære mere om SMARTsport?

Hvis du vil vide mere, så tjek vores onlinekurser hvor vi gennemgår udvalgte apps.