Velkommen til SMARTsport

SMARTsport arbejder med at kombinere læring og bevægelse med apps. Formålet med projektet er, at skabe mere bevægelse i løbet af skoledagen ved at anvende de mange muligheder der findes med en smartphone eller tablet ved hånden. 

Her på siden finder du en oversigt over gode apps til at arbejde med bevægelse og læring i skolen samt læringsaktiviteter inddelt i alderstrin, fag og temaer. 

God fornøjelse med SMARTsport. 

Du er altid velkommen til at kontakte os - vi glæder os til at høre fra dig! 

Apps

 • Mapop
  Lav et udfordrende o-løb for dine elever med indlagte opgaver

  Lav et spændende og sjovt orienteringsløb til dine elever, hvor der ved hver post kan lægges en opgave ind på et bestemt gps-koordinat, som så vises på skærmen, når eleven er på stedet.

  Opgaven kan indeholde både tekst, lyd, film og billede, og opgaven kan også besvares sådan. På denne måde er det nemt at lægge fagligt stof ind i opgaverne og kombinere læring og bevægelse på en meningsfuld måde. 
  Når eleverne er færdige, kan svarene uploades og afleveres til arrangøren via google drive. Alt kan desuden forberedes hjemmefra på computeren.

  Hent Mapop til iPhone og Android.
  Mapop kan også bruges på iPad med 3g.

  Besøg deres hjemmeside for oprettelse - og her kan du og se deres gode instruktions videoer og idéer til undervisning.

  Bonusinfo - Der eksisterer allerede mange ruter på deres hjemmeside, som er sorteret efter fag og alderstrin. Disse kan supernemt kopieres til dit eget område. På den måde deles alle ruter med alle - og du kan også dele dine. 

 • GoPlayDot
  Brug pausen eller frikvarteret på en fed interaktiv hold fangeleg

  GoPlayDot er en interaktiv fangeleg, hvor det gælder om at stjæle modstanderholdets farver og erobre bestemte områder. Spillet spilles i tre hold, som kæmper mod hinanden. På skærmen ses modstanderholdene og områderne (DOTspots), der skal erobres. Kommer du tæt nok på en modstander, kan du ”booste” din prik på telefonen og stjæle farven. 

  Hent GoPlayDot til iPhone og android.

  Besøg deres hjemmeside: http://www.goplaydot.com/ eller se deres vejledning med video.

  Fag - Idræt, SFO og aktive pauser.

  Brug GoPlayDot som en fed og anderledes aktivitet i idræt, i frikvarteret og i SFO'en, eller brug den som en aktiv pause hvis I lige trænger til lidt luft. I kan også udfordre hinanden på tværs af klasser eller til idrætsdagen, da GoPlayDot sagtens kan spilles med mange deltagere.

  Bonusinfo - Du kan altid spille med en automatisk oprettet bane, men vil du selv have indflydelse på banens udformning, kan du også købe en bane til 750 kr. for et år incl. oprettelse (herefter 250 kr./året) ved at kontakte GoPlayDot.

  Mere Bonus - Udviklerne bag GoPlayDot kalder spillet for "aktiv e-sport", og det kan trænes og dyrkes i foreningsregi. Prøv det, øv jer, og mærk hvordan spillet både har taktik, fælles og konkurrence. Udfordrer evt. naboklassen eller naboskolen.

 • SpecTrek
  I ren Ghostbuster stil er der spøgelser løs i dit nærområde. Fang dem ved hjælp af din smartphone!

  Ved hjælp af teknologien augmented reality ligger spectrek et ekstra lag på virkeligheden. Gå på spøgelsesjagt med kortet på telefonen og fang spøgelserne, som pludselig svæver i luften foran dig, når du er tæt nok på. En sjov og alternativ måde at lave O-løb og lære om kort og navigation.

  SpecTrek findes kun til Android.

  Hent manual.

  Fag - Idræt, SFO, pauser.

  Andre apps - Pokémon GO.

 • Woop
  Lav et fedt o-løb med spørgsmål eller prøv den sjove fangeleg ”Woop bombe”

  Woop jagt er et orienteringsløb. Via gps sendes deltagerne ud på en rute i nærområdet. Du skal selv oprette ruten til dine elever. Ved hver post er det muligt et oprette en quiz med tekst eller billede. Når første post er fundet kommer post to frem osv. 

  Woop bombe er en fangeleg. Inden for et afgrænset område skal den, som har bomben, forsøge at aflevere den til en anden via gps signal, ved at komme tæt nok på dennes telefon. På et tidspunkt sprænger bomben, og den der har den, når den sprænger taber spillet. 

  Hent Woop til Android og iPhone.

  Se vores manual eller tjek deres hjemmeside og kom godt igang.

  Fag - Idræt, pauser.

  Bonusinfo - Det kræver en bruger at oprette sin egen jagt, men eleverne behøver ikke have en bruger for at følge dine jagte eller spille bombe. Vores erfaring er også, at eleverne synes det er rigtig skægt at lave jagte til hinanden, hvis de har en bruger.

  Andre apps - Mapop, QR koder, Aurasma.

 • Pokémon GO
  Kombiner jagten på pokemons med lærerige opgaver, som eleverne skal løse i forbindelse med deres jagt

  Du er pokémontræner, drager ud i den virkelige verden og fanger dine egne pokémons. Du skal bevæge dig rundt i området, og finde de pokémons du vil fange. Du fanger pokémons med pokéballs, og skal ligeledes finde pokéstops, hvor du samler skyts til at fange dine pokémons og pokegyms, hvor du kan træne dine pokémoner og dyste mod andre hold.

  Hent Pokémon GO til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, eller tjek denne glimerende manual fra mobilsiden.dk.

  Fag - Dansk, matematik, historie, idræt.

  Bonusinfo - Du kan kombinere Mapop og Pokémon GO, således at din telefon viser, hvis der er en pokémon i nærheden, mens du løber din Mapop rute.

  Andre apps -  SpecTrek.

 • Endomondo
  Track dine bevægelser og få data ud som du kan bruge i undervisningen

  Endomondo er en aktivitetstracking app. Ved hjælp af gps signal kan den tracke din gå, cykel eller løbetur. Efter en træning er det muligt at se eks. tempo, tid og kalorieforbrug.

  Hent Endomondo til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside hvor du kan finde instruktions videoer og tips og tricks. 

  Fag - Sundhedsundervisning, matematik, idræt. 

  Bonusinfo: Endomondo fungerer også på computeren, hvor I kan analysere et træningspas nærmere. Det er også muligt, at lave konkurrencer hvor alle i klassen kan være med; hvem cykler fx flest km. i sommerferien?

 • TrænMedForsvaret
  Få et personligt træningsprogram og gem dine træningspas så du altid har et overblik

  Træn med forsvaret er en trænignsapp. Når du har oprettet en bruger, har du flere muligheder. Du kan både vælge et standard træningsprogram, lave en test og få et skræddersyet program eller vælge blandt forskellige øvelser med tilhørende beskrivelse og videoer.

  Hent TrænMedForsvaret iPhone og Android eller se vores manual.

  Fag - Idræt.

 • Naturbasen
  Lær om dyr og planter samtidig med at du hjælper med at kortlægge Danmarks natur.

  Naturbasen er udviklet af www.fugleognatur.dk. Appen har flere funktioner, som du kan bruge ude i naturen. Er du i tvivl om hvilken plante du har i hånden eller du ser, kan du tage et billede og få svar fra eksperter på hjemmesiden. Du kan også hjælpe med at kortlægge Danmarks natur ved at indsende dine observationer. Via telefonens gps signal kan du også få at vide hvilke plante- og dyreliv, der er lige netop hvor du står, og om det er nationalpark, fredet område, reservat osv.

  Hent Naturbasen til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside eller se denne video til inspiration.

  Fag - Natur og teknik, geografi, biologi.

 • Trænerguiden
  Inspiration til både specifikke idrætter, leg og bevægelse

  Trænerguiden giver dig mulighed for at se et væld af forskellige øvelser og lege inddelt i forskellige idrætsgrene eller aldersgrupper. Når du har oprettet en bruger, kan du bruge trænerguiden til at finde og gemme øvelser til en bestemt aktivitet el. træningspas eller blot gemme dine favoritter i en mappe. Trænerguiden fungerer desuden også på din computer, hvor du logger ind med samme bruger og nemt kan printe ud.

  Hent trænerguiden til iPhone og Android.

  Besøg hjemmesiden eller se denne video.

  Fag - Idræt, brain breakes.

  Brug appen til at planlægge den næste idrætstime og få inspiration til en masse forskellige idrætter. Du kan også se nærmere på legene for aldersgrupper 0-6 og 7-16 år, og få gode idéer til korte sjove pauser og leg i frikvarterer, sfo eller til klassefesten.

 • ZOMBIES, RUN!
  Gør løbetræningen til en underholdende historie

  ZOMBIES, RUN! Er en fiktiv historie, som er bygget op omkring et zombie udbrud. Der er få mennesker tilbage på jorden. De mennesker der er tilbage samles i lejre. Din løbetur bliver til missioner, hvor du hører en historie mens du løber. Undervejs samler du automatisk ting ind, som lejren skal bruge for at overleve. Men pas på, når zombierne ser dig, er du nødt til at løbe hurtigere.

  Appen er på engelsk, så historien bliver først relevant med når eleverne forstår sproget. Eftersom missionerne gennemføres bygges historien op.

  Hent ZOMBIES, RUN! til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside og læs mere om appen.

  Fag - Idræt, engelsk.

  Obs. Det er en lang historie, og hvert afsnit tager tid, så i skal sørge for, at sætte tid af til legen. 

 • Nature Challenge
  Med Nature Challenge kan du nemt sammensætte spil med sjove og udfordrende opgaver i naturen for dine elever, venner eller børn

  Nature Challenge er et gps baseret spil hvor børn/unge i hold skal løse forskellige opgaver i naturen.

  Nature Challenge egner sig godt til brug i folkeskolen, og kræver en minimum af forberedelsestid fra læreren, da opgaverne er defineret på forhånd i appen. Som spilstyrer kan læreren nemt gemme og bruge spillet til evaluering og efterbearbejdning. Det giver mulighed for at inddrage opgaverne i Nature Challenge i den indendørs undervisning i skolen. Opgaverne kan relateres til den faglige undervisning i skolens fag, eksempelvis idræt og natur/teknologi.

  Hent Nature Challenge til iPhone og android.

  Appen kan også bruges på iPad med 3g.

  Besøg hjemmesiden hvor er er gode beskrivelser og videoer, eller hent manualen og sæt igang.

  Fag - Matematik, natur og teknik, samarbejde, andre emner med ture ud af huset.

  Andre apps - Mapop.

 • Atlex App
  Læring i bevægelse på Atletikeksperimentariet i Odense med Atlex Appen

  Føj en ekstra dimension til dit besøg på Atletikeksperimentariet i Odense. Du kan oprette aktivitetsøb med sjove og lærerige quizzer, eller du kan styre din træning med Atlex Appen.  

  Login og se dine muligheder her

  Hent Atelx App i Google Play eller Apple store

 • Mobilhunden
  En hund på din smartphone - gå tur med den, giv den lækre accessories og mød andre mobile hunde

  Vælg mellem 3 forskellige digitale hunde. Din hund vil super gerne på gåtur, og jo mere du går med din mobilhund, desto bedre scorer du som ejer. Din score kan du omsætte til tilbehør til din hund. 

  Når du går tur med din digitale hund, anvender Mobilhunden din smartphones indbyggede GPS-tracking, som både registrerer din position og gør dig i stand til at se andre familier med hundes territorier, som markeres med digitalt hundelort og tis.

  Du kan se mere om mobilhunden her

  Download dine mobil hund på Apple Store eller Google Play

 • Sworkit Kids
  Nem træning lige ved hånden

  Med Sworkit Kids kan du hurtigt og nemt gennemføre et træningsprogram. Der er flere forskellige at vælge imellem, så det er bare at komme i gang med dagens træning. Du kan med fordel gennemføre sammen med dine venner. 

  Se Sworkit Kids hjemmeside her

  Hent Sworkit Kids i Apple Store eller Google Play

 • Naturguide
  Find vejen til oplevelser i den danske natur
 • NaturTjek
  Du kan lære om naturen på en sjov måde med NaturTjek!

  Hent NaturTjek på GooglePlay eller i AppStore.

 • Leg og læring
  Få inspiration til mere bevægelse og leg i undervisningen

  Med Leg og læring (Lolapp) kan du nemt og hurtigt finde inspiration til din undervisning eller aktivitet, så selvom du har en travl hverdag, kan du nemt få implementeret bevægelse i din undervisning. 

  Appen er brugervenlig og nem at bruge. Det gælder bare om finde dit klassetrin og fag, og så har du hurtigt forslag til lege og aktiviteter du kan bruge, uanset om det er fagligt eller til en lille pause. 

  Læs mere på Leg og lærings hjemmeside

  Hent appen i Google Play eller App Store.

 • ShapedRoute
  Du er en "levende" blyant - der hvor du løber, tegnes der en streg. Hvem kan lave de flotteste figurer?

  Ved hjælp af gps-signal er det muligt at tracke dit løb eller din gåtur. Når du bevæger dig, kan du via appen tegne forskellige figurer. Du kan også vælge en form, som du kan løbe efter fx et hjerte.

  Du kan gemme dine tegninger og arbejde med dem i fx matematik. 

  Udfold din kreativitet i den virkelige verden, få frisk luft og ny energi til hjernen. 

  Hent i GooglePlay.

 • Otur
  Lav et spændende o-løb med forskellige poster

  Du kan nemt og hurtigt oprette posterne lige der, hvor du ønsker dine elever skal ud på tur. Du kan oprette posterne med forskellige definerede designs fx infopunkt, match-opgave, ja/nej spørgsmål, multiple-choice osv. 

  Ruterne deles op i 9 kategorier:
  Dansk
  Bevægelse
  Biologi
  Fritid
  Geografi
  Historie 
  Kristendomskundskab 
  Naturfag 
  Samfundsfag
  - og du bestemmer selv, hvilken kategori dit løb hører til. 

  Se mere om appen her

  Hent i GooglePlay eller AppStore

 • Aurasma
  Gør undervisningen eller fremlæggelserne levende med Aurasma

  Aurasma er en ”billedegenkendelsesapp”. Ved at danne såkaldte auras er det muligt at gemme billeder, animationer, eller film bag et billede (triggerbillede). Lidt på samme på som en QR kode. Når dit ”triggerbillede” scannes gennem appen, kommer auraen til live på skærmen. Opret en bruger, lad elever følge dig med deres egen bruger og de har mulighed for at scanne og se de auras, du lægger ud.

  Hent Aurasma til iPad her.

  Aurasma findes også til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside hvor der findes masser af inspiration, søg blandt mange videoer på youtube eller hent vores manual.

  Fag - Dansk/engelsk, historie, fag med præsentationer og fremstilling.

  Bonusinfo - Du kan oprette dine auras direkte fra computeren, som kan scannes med telefon/iPad.

  Andre apps - QR koder, Mapop.

 • Hudl Technique
  Lav fede videoanalyser af dine bevægelser

  Hudl er en videofeedback app. Det er muligt at optage korte videosekvenser, som efterfølgende kan analyseres med flere forskellige redskaber; Afspil i slowmotion, sæt to videoer ved siden af hinanden eller tegn pile og vinkler for at sætte fokus på bestemte dele af videoen. Perfekt til idræt i udskolingen efter idræt blev prøvefag.

  Hent Hudl Technique til iPad her.

  Hudl findes også til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, og se hvordan du nemt kommer igang, eller hent vores manual.

  Fag - Idræt.

 • 7-minutters træningsprogram
  Hurtig og effektiv træning på syv minutter

  Syv min. træning hvor du kommer hele vejen rundt i de store muskelgrupper. Ifølge udviklerne er det videnskabeligt bevist at appen udvikler både din styrke og kondition. Den er super nem at gå i gang med, det kræver blot en telefon el. tablet. Under de syv minutter bliver du ført igennem 12 forskellige øvelser med en kort pause mellem hver. Der låses op for nye øvelser og træningspas når du har lavet programmet et bestemt antal dage i træk.

  Hent appen til iPad.

  Appen findes også til iPhone og Android.

  Fag - Idræt eller som pauseaktivitet i andre fag, frikvarterer og andre breaks.

  De fleste har brug for et kort break i undervisningen fra tid til anden. Lav et forløb med din klasse hvor I på et bestemt tidspunkt hver dag, sætter syv minutter af til sammen at gå igennem træningen.

 • Book Creator
  Lav din egen bog med video, billeder, lyd, tekst og tegning

  Med Book Creator kan eleverne producere deres egne bøger. De elever som endnu ikke kan skrive kan indtale lyd i stedet, og de kan også tegne direkte i bogen.

  Bøgerne kan deles mellem elever, lærere og forældre.

  Lad eleverne designe deres egne bøger ud fra temaer i arbejder med eller til en kreativ præsentation af fx en emnedag. 

  Hent Book Creator til iPad her kan også anvendes online.

  Du kan se en manual fra deres hjemmeside her.

  Fag: Dansk, sprogfag, matematik, idræt, natur og teknik. Generelt opgaver hvor I kan koble billeder og tekst.

  Andre apps: Pic Collage, Shaddow Puppet Edu. 

 • Pic Collage
  Arbejd kreativt med billeder og sæt tekst til

  Med Pic Collage kan du arbejde kreativt med at lave billedcollager. Appen har mange muligheder for at udfordre kreativitet, opfindsomhed og samtidig kombinere det med bevægelse og læring.

  Hent Pic Collage til iPad og Android.

  Se videoen her og kom godt igang.

  Fag - Dansk, matematik, fremmedsprog og forskellige emner hvor I arbejder med billeder og tekst.

  Andre apps - Book Creator, Shaddow puppet.

 • QR koder
  Hvad kommer frem når du scanner QR-koden, tekst, billede, film, musik, link?

  De fleste kender QR koder, og de er faktisk super nemme selv at lave. Med QR-koder kan du på en sjov og anderledes måde lave opgaver til eleverne, hvor du kombinerer læring med bevægelse, da koderne kan printes ud og placeres rundt på skolen eller udendørs arealer.

  Hent QR-kode scanner til iPad og android

  Du kan lave dine egne QR koder her, med denne manual.

  Fag - Alle.

  Andre apps - Mapop, Aurasma, Woop app.

 • Shadow Puppet Edu
  Arbejd med billede, lyd, video og bevægelse på samme tid

  Med Shadow Puppet Edu er det muligt at fremstille en multimodal præsentation med billeder, tekst, lyd og musik. Eleven har god mulighed for at lave en flot og spændende præsentation, og der er mange muligheder med appen i forhold til at tilpasse den til fag og alderstrin. 

  Appen giver god mulighed for at kombinere læring, leg og bevægelse, da det er oplagt at sende eleverne ud på en løbetur efter billeder til præsentationen, eller måske skal der tages billeder af udsagnsord, som så i præsentationen skal bøjes i forskellig tid og måde. 

  Hent Shadow Puppet Edu til iPad eller iPhone.
  Appen er desværre ikke tilgængelig til android. 

  For mere inspiration og hjælp til appen kan du besøg deres hjemmeside eller tjekke disse to instruktionsvideoer 1 og 2.

  Fag: Dansk, historie, matematik eller andre fag med fremlæggelser og multimodal fremstilling.

 • Stop Motion
  Lav dine billeder om til sjove og finurlige film

  Når du afspiller film lavet med Stop-motion, vil filmen ofte blive afspillet med 12-15 billeder pr. sekund. Stop-motion er en teknik, der udnytter at filmen er en række billeder, hvor motivet eller kameraet rykker sig en lille smule for hvert billede. Det betyder, at stillestående objekter og ting kan sættes i bevægelse og få liv, eller du kan lave små magiske tricks.

  Hent Stop Motion til iPad el. Android.

  Se manual eller tjek disse stop motion film og få inspiration - 1, 23.

  Fag - Idræt, sprogfag, sundhed, brain break, natur og teknik/biologi.

 • Tap Roulette
  Afgør hurtigt og sjovt hvem der er en heldige som skal starte, lave ti armbøjninger eller noget helt tredje

  Med Tap-roulette kan du på en sjov og anderledes måde udvælge en tilfældig, som skal løse en opgave. Appen minder meget om den gammeldags leg ”flaskehalsen peger på”. En gruppe elever sætter fingeren på skærmen, og nu kommer tilfældigheder ind, for hvem bliver valgt. App’en er god til at kombinere læring med bevægelse i små korte aktiviteter.

  Hent Tap Roulette til iPad og se denne videomanual.

  Fag: Alle.

 • Living Buddy
  Udfordre dig selv med små skøre bevægelser sammen med din "buddy"

  Med Living buddy bliver eleverne hurtig optaget af at konkurrere sammen med en valgt buddy. Den kræver ikke meget forklaring, da den valgte buddy fortæller, hvad man skal. Eleverne kæmper hver med deres Buddy i deres eget tempo og får samtidig bevæget kroppen. Din buddy viser små øvelser på skærmen som blot skal følges.

  Hent Living Buddy til iPad og Android eller se hvad man kan med appen.

  Brug appen til en kort pause for de mindste elever.

 • Min forening
  Hurtigt og nemt overblik over din forenings hverdag - uanset om du er medlem, forældre, træner eller bestyrelsesmedlem

  Med Min forening kan du oprette og administrere aktiviteter, skabe overblik og holde styre på foreningens kalender samt se hvem i familien der skal deltage i hvilke arrangementer hvornår og se om i har en hjælperopgave. 

  Se mere om appen på deres hjemmeside

  Hent i App Store eller Google Play

 • Aktiv time
  Lav lærerige løb med AktivTime direkte på din PC. AktivTime er udviklet til bevægelse i undervisningen, vel at mærke med læring og evaluering i fokus.

  Du planlægger aktiviteten direkte på nettet, hvorefter eleverne får opgaverne på deres tablet eller mobil, når de kommer til den rigtige placering.
  Du får svaret tilbage på computeren, inden eleven kan nå tilbage til klasselokalet.

  Vælg mellem GPS og QR koder
  Er GPS dækningen dårlig eller har eleven lukket for lokationstjenester på sin mobil, kan du lave dine aktiviteter om til et QR-kodeløb med et klik.

  Fleksibel forberedelse
  Du planlægger aktiviteten direkte på nettet, hvorefter eleverne får opgaverne på deres tablet eller mobil, når de kommer til den rigtige placering.
  Du får svaret tilbage på computeren, inden eleven kan nå tilbage til klasselokalet.

  Som lærer har du altid adgang til dine aktiviteter, og du kan vælge at dele dine bedste aktiviteter med andre lærere via Aktivitetsbanken.

  Evaluering
  Du kan løbende følge elevernes besvarelser, og hvis du har angivet korrekte svar, retter AktivTime.dk selv opgaverne og danner en rapport over besvarelserne.

  AktivTime.dk kan benyttes i alle fag og på alle klassetrin.

Bevægelse i undervisningen med apps

Med SMARTsport kombinerer du læring med apps og bevægelse på en sjov måde. 

Vi har samlet de bedste apps på dette website. Websitet er for dig, der er lærer eller pædagog, og som ønsker inspiration til bevægelse med apps i din undervisning.

Find dit klassetrin, indskoling, mellemtrin eller udskoling, i menuen i toppen. Her finder du inspiration til apps med tilknyttede opgaver inden for det klassetrin og fag du arbejder med.
Flere apps er gode til flere klassetrin og fag, da det er nemt at tilpasse til niveau.

God fornøjelse - nogle af ideerne kan måske bruges i lige netop dit forløb. 

Vil du lære mere om SMARTsport?

Hvis du vil vide mere, så tjek vores onlinekurser hvor vi gennemgår udvalgte apps, eller meld dig ind i vores facebookgruppe.

Hvis du har idéer eller kendskab til apps, der skal deles med andre, så kontakt os endelig. Vi deler dem gerne på hjemmesiden og facebook.