Udnyt teknologien og få mere bevægelse ind i undervisningen

I SMARTsport kombinerer du bevægelse og teknologi med læring. Vi har samlet de bedste apps målrettet dine specifikke klassetrin. Websitet er for dig, der er lærer, pædagog eller instruktør, og som ønsker variation i din undervisning eller træning.

Brug menuen til at finde apps inden for det klassetrin og fag du arbejder med, eller se vores oversigt over apps nedenfor. 

På hver side finder du en kort beskrivelse af, hvordan du kan sætte de forskellige apps i spil fagene samt beskrivelser af apps, manualer og link til download af apps. Du kan med fordel se idéerne til dit fag, der findes eksempler til både indskoling, mellemtrin og udskoling. Nogle af ideerne kan måske bruges i lige netop dit forløb.

Vil du lære mere om SMARTsport?

Hvis du vil vide mere, så tjek vores onlinekurser hvor vi gennemgår udvalgte apps, eller meld dig ind i vores facebookgruppe. Hvis du har idéer, eller kendskab til apps der skal deles med andre, så kontakt os endelig, så ligger vi dem gerne op på hjemmesiden og facebook.

Apps til smartphone

 • Mapop
  Lav et udfordrende o-løb for dine elever med indlagte opgaver

  Grundidéen er et orienteringsløb, hvor der ved hver post kan lægges en opgave ind på et bestemt gps-koordinat, som popper frem når eleven er på stedet. Det smarte ved Mapop er, at opgaven kan indeholde både tekst, lyd, film og billede, og opgaven kan også besvares sådan. Når en elev er færdig, kan svarene uploades og afleveres til arrangøren via google drive. Super smart. Alt kan desuden forberedes hjemmefra på computeren.

  Hent Mapop til iPhone og Android.

  Mapop kan også bruges på iPad med 3g.

  Besøg deres hjemmeside, hvor der er gode videoer og idéer, eller se vores manual.

  Fag - Alle.

  Bonusinfo - Der eksisterer allerede rigtig mange ruter på deres hjemmeside, som er sorteret efter fag og alder. Disse kan supernemt kopieres til dit eget område. På den måde deles alle ruter med alle.

  Andre apps - Woop, QR koder, Aurasma.

 • GoPlayDot
  Brug pausen eller frikvarteret på en fed interaktiv hold fangeleg

  GoPlayDot er en interaktiv fangeleg, hvor det gælder om at stjæle modstanderholdets farver og erobre bestemte områder. Via telefonen inddeles gruppen i tre hold, som kæmper mod hinanden. På skærmen ses modstanderholdene og områderne, der skal erobres. Kommer man tæt nok på en modstander, kan man ”booste” telefonen og stjæle farven. En fed og anderledes dansk udviklet app.

  Hent GoPlayDot til iPhone og android.

  Besøg deres hjemmeside: http://www.goplaydot.com/ eller se deres vejledning med video.

  Fag - Idræt, sfo og pauser.

  Brug GoPlayDot som en fed og anderledes aktivitet i idræt, frikvarter og SFO, eller brug den som en aktiv pause hvis I lige trænger til lidt luft. I kan også udfordre hinanden på tværs af klasser eller til idrætsdagen, da GoPlayDot sagtens kan spilles med mange deltagere.

  Bonusinfo - Du kan altid spille med en automatisk oprettet bane, men vil du selv have indflydelse på banens udformning, kan du også købe en bane til 500 kr. ved at kontakte GoPlayDot.

  Mere Bonus - Folkene bag GoPlayDot ser selv spillet som en rigtig idræt, der kan trænes i og dyrkes i foreningsregi. Prøv det, øv jer, og mærk hvordan spillet både har taktik, fælles og konkurrence. Udfordrer evt. naboklassen eller naboskolen.

 • SpecTrek
  I ren Ghostbuster stil er der spøgelser løs i dit nærområde. Fang dem ved hjælp af din smartphone.

  Ved hjælp af teknologien augmented reality ligger spectrek et ekstra lag på virkeligheden. Gå på spøgelsesjagt med kortet på telefonen og fang spøgelserne, som pludselig svæver i luften foran dig, når du er tæt nok på. En sjov og alternativ måde at lave O-løb og lære om kort og navigation.

  SpecTrek findes kun til Android, men der findes alternativer til iPhone, eks. Ghost Bastards.

  Hent manual.

  Fag - Idræt, sfo, pauser.

  Andre apps - Pokémon GO.

 • Woop
  Lav et fedt o-løb med spørgsmål eller prøv den sjove fangeleg ”Woop bombe”

  Woop jagt er et orienteringsløb. Via gps sendes deltagerne ud på en rute i nærområdet. Du skal selv oprette ruten til dine elever. Ved hver post er det muligt et oprette en quiz med tekst eller billede. Når første post er fundet kommer post to frem osv. 

  Woop bombe er en fangeleg. Inden for et afgrænset område skal den, som har bomben, forsøge at aflevere den til en anden via gps signal, ved at komme tæt nok på dennes telefon. På et tidspunkt sprænger bomben, og den der har den, når den sprænger taber spillet. 

  Hent Woop til Android og iPhone.

  Se vores manual eller tjek deres hjemmeside og kom godt igang.

  Fag - Idræt, pauser.

  Bonusinfo - Det kræver en bruger at oprette sin egen jagt, men eleverne behøver ikke have en bruger for at følge dine jagte eller spille bombe. Vores erfaring er også, at eleverne synes det er rigtig skægt at lave jagte til hinanden, hvis de har en bruger.

  Andre apps - Mapop, QR koder, Aurasma.

 • FigureRunning
  Brug naturen som dit personlige lærred

  Ved hjælp af gps signal er det muligt at tracke dit løb eller din gåtur i nærområdet. Når du bevæger dig, kan du bruge appen til at tegne forskellige figurer og farver. Udfold din kreativitet i den virkelige verden.

  Hent FigureRunning iPhone og android.

  Se vores manual og kom godt igang.

  Fag - Matematik, billedkunst, sprogfag, pauser.

  Bonusinfo - Når du har tegnet din tegning, kan den nemt deles via mail.

  Andre apps  - GPS map draw.

 • Pokémon GO
  Kombiner jagten på pokemons med lærerige opgaver, som eleverne skal løse i forbindelse med deres jagt

  Du er pokémontræner, drager ud i den virkelige verden og fanger dine egne pokémons. Du skal bevæge dig rundt i området, og finde de pokémons du vil fange. Du fanger pokémons med pokéballs, og skal ligeledes finde pokéstops, hvor du samler skyts til at fange dine pokémons og pokegyms, hvor du kan træne dine pokémoner og dyste mod andre hold.

  Hent Pokémon GO til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, eller tjek denne glimerende manual fra mobilsiden.dk.

  Fag - Dansk, matematik, historie, idræt.

  Bonusinfo - Du kan kombinere Mapop og Pokémon GO, således at din telefon viser, hvis der er en pokémon i nærheden, mens du løber din Mapop rute.

  Andre apps -  SpecTrek.

 • Endomondo
  Track dine bevægelser og få data ud som du kan bruge i undervisningen

  Endomondo er en aktivitetstracking app. Ved hjælp af gps signal kan den tracke din gå, cykel eller løbetur. Efter en træning er det muligt at se eks. tempo, tid og kalorieforbrug.

  Hent Endomondo iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, eller hent vores manual.

  Fag - Sundhedsundervisning, matematik.

  Bonusinfo: Endomondo fungerer også på computeren, hvor I kan analysere et træningspas nærmere. Det er også muligt, at lave konkurrencer hvor alle i klassen kan være med; hvem cykler eks. flest km. i sommerferien.

 • TrænMedForsvaret
  Få et personligt træningsprogram og gem dine træningspas så du altid har et overblik

  Træn med forsvaret er en trænignsapp. Når du har oprettet en bruger, har du flere muligheder. Du kan både vælge et standard træningsprogram, lave en test og få et skræddersyet program eller vælge blandt forskellige øvelser med tilhørende beskrivelse og videoer.

  Hent TrænMedForsvaret iPhone og Android eller se vores manual.

  Fag - Idræt.

 • Naturbasen
  Lær om dyr og planter samtidig med at du hjælper med at kortlægge Danmarks natur.

  Naturbasen er udviklet af www.fugleognatur.dk. Appen har flere funktioner, som du kan bruge ude i naturen. Er du i tvivl om hvilken plante du har i hånden eller du ser, kan du tage et billede og få svar fra eksperter på hjemmesiden. Du kan også hjælpe med at kortlægge Danmarks natur ved at indsende dine observationer. Via telefonens gps signal kan du også få at vide hvilke plante- og dyreliv, der er lige netop hvor du står, og om det er nationalpark, fredet område, reservat osv.

  Hent Naturbasen til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside eller se denne video til inspiration.

  Fag - Natur og teknik, geografi, biologi.

 • Repudo
  Saml hemmelige poster op i dit lokalområde

  OBS! Repudo virker umiddelbart ikke for tiden, måske er det en opdatering, måske har de lukket appen.

  Vi anbefaler i kigger på Mapop eller woop i stedet.

  Repudos er digitale poster som kan placeres alle steder i dit område. Via GPS kan du samle en repudo op når du er i nærheden.  En repudo kan indeholde tekst, billede, lyd eller fim. Og kan låses til en bestemt position, så man kun kan se den der, eller den kan samles op og tages med på telefonen. Repudos kan placeres hjemmefra på din egen telefon.

  Hent Repudo til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, eller kom igang med vores manual.

  Fag - Fremmedsprog, dansk, matematik, historie.

  Bonusinfo - Repudo er udviklet i Holland og bruges blandt andet til turister. Eks. ligger der repudos flere steder i Amsterdam og fortæller om attraktioner.

  Andre apps - Seek’n Spell, Mapop, QR koder, Woop.

 • Trænerguiden
  Inspiration til både specifikke idrætter, leg og bevægelse

  Trænerguiden giver dig mulighed for at se et væld af forskellige øvelser og lege inddelt i forskellige idrætsgrene eller aldersgrupper. Når du har oprettet en bruger, kan du bruge trænerguiden til at finde og gemme øvelser til en bestemt aktivitet el. træningspas eller blot gemme dine favoritter i en mappe. Trænerguiden fungerer desuden også på din computer, hvor du logger ind med samme bruger og nemt kan printe ud.

  Hent trænerguiden til iPhone og Android.

  Besøg hjemmesiden eller se denne video.

  Fag - Idræt, brain breakes.

  Brug appen til at planlægge den næste idrætstime og få inspiration til en masse forskellige idrætter. Du kan også se nærmere på legene for aldersgrupper 0-6 og 7-16 år, og få gode idéer til korte sjove pauser og leg i frikvarterer, sfo eller til klassefesten.

 • ZOMBIES, RUN!
  Gør løbetræningen til en underholdende historie

  ZOMBIES, RUN! Er en fiktiv historie, som er bygget op omkring et zombie udbrud. Der er få mennesker tilbage på jorden. De mennesker der er tilbage samles i lejre. Din løbetur bliver til missioner, hvor du hører en historie mens du løber. Undervejs samler du automatisk ting ind, som lejren skal bruge for at overleve. Men pas på, når zombierne ser dig, er du nødt til at løbe hurtigere.

  Appen er på engelsk, så historien bliver først relevant med når eleverne forstår sproget. Eftersom missionerne gennemføres bygges historien op.

  Hent ZOMBIES, RUN! til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside og læs mere om appen.

  Fag - Idræt, engelsk.

  Obs. Det er en lang historie, og hvert afsnit tager tid, så i skal sørge for, at sætte tid af til legen. 

 • Seek'n spell
  Saml bogstaver i naturen omkring jer

  Med Seek’n spell spredes et antal virtuelle bogstaver ud i området. Eleverne som deltager skal, via kort i appen, finde bogstaverne, som de efterfølgende skal danne et ord ud af. De får derefter point for ordene. Det er en engelsk app og derfor engelske ord. En skæg og anderledes måde at lege med engelske ord.

  Hent Seek’n Spell til Android.

  Besøg hjemmesiden og se hvordan du spiller.

  Fag: Engelsk.

 • Nature Challenge
  Med Nature Challenge kan du nemt sammensætte spil med sjove og udfordrende opgaver i naturen for dine elever, venner eller børn

  Nature Challenge er et gps baseret spil hvor børn/unge i hold skal løse forskellige opgaver i naturen.

  Nature Challenge egner sig godt til brug i folkeskolen, og kræver en minimum af forberedelsestid fra læreren, da opgaverne er defineret på forhånd i appen. Som spilstyrer kan læreren nemt gemme og bruge spillet til evaluering og efterbearbejdning. Det giver mulighed for at inddrage opgaverne i Nature Challenge i den indendørs undervisning i skolen. Opgaverne kan relateres til den faglige undervisning i skolens fag, eksempelvis idræt og natur/teknologi.

  Hent Nature Challenge til iPhone og android.

  Appen kan også bruges på iPad med 3g.

  Besøg hjemmesiden hvor er er gode beskrivelser og videoer, eller hent manualen og sæt igang.

  Fag - Matematik, natur og teknik, samarbejde, andre emner med ture ud af huset.

  Andre apps - Mapop.

 • Atlex App
  Læring i bevægelse på Atletikeksperimentariet i Odense med Atlex Appen

  Føj en ekstra dimension til dit besøg på Atletikeksperimentariet i Odense. Du kan oprette aktivitetsøb med sjove og lærerige quizzer, eller du kan styre din træning med Atlex Appen.  

  Login og se dine muligheder her

  Hent Atelx App i Google Play eller Apple store

 • Mobilhunden
  En hund på din smartphone - gå tur med den, giv den lækre accessories og mød andre mobile hunde

  Vælg mellem 3 forskellige digitale hunde. Din hund vil super gerne på gåtur, og jo mere du går med din mobilhund, desto bedre scorer du som ejer. Din score kan du omsætte til tilbehør til din hund. 

  Når du går tur med din digitale hund, anvender Mobilhunden din smartphones indbyggede GPS-tracking, som både registrerer din position og gør dig i stand til at se andre familier med hundes territorier, som markeres med digitalt hundelort og tis.

  Du kan se mere om mobilhunden her

  Download dine mobil hund på Apple Store eller Google Play

 • Sworkit Kids
  Nem træning lige ved hånden

  Med Sworkit Kids kan du hurtigt og nemt gennemføre et træningsprogram. Der er flere forskellige at vælge imellem, så det er bare at komme i gang med dagens træning. Du kan med fordel gennemføre sammen med dine venner. 

  Se Sworkit Kids hjemmeside her

  Hent Sworkit Kids i Apple Store eller Google Play

 • Naturguide
  Find vejen til oplevelser i den danske natur
 • NaturTjek
  Du kan lære om naturen på en sjov måde med NaturTjek!

  Hent NaturTjek på GooglePlay eller i AppStore.

 • Leg og læring
  Leg og læring
  Få inspiration til mere bevægelse og leg i undervisningen

  Med Leg og læring (Lolapp) kan du nemt og hurtigt finde inspiration til din undervisning eller aktivitet, så selvom du har en travl hverdag, kan du nemt få implementeret bevægelse i din undervisning. 

  Appen er brugervenlig og nem at bruge. Det gælder bare om finde dit klassetrin og fag, og så har du hurtigt forslag til lege og aktiviteter du kan bruge, uanset om det er fagligt eller til en lille pause. 

  SÆRLIGT FOR DGI SMARTsport:
  Henter du appen via vores hjemmeside og bruger koden DGIFREE, så har du ubegrænset adgang til appen, som ellers er en betalingsapp. 

  Læs mere på Leg og lærings hjemmeside

  Hent appen i Google Play eller App Store.

Apps til iPad

 • Aurasma
  Gør undervisningen eller fremlæggelserne levende med Aurasma

  Aurasma er en ”billedegenkendelsesapp”. Ved at danne såkaldte auras er det muligt at gemme billeder, animationer, eller film bag et billede (triggerbillede). Lidt på samme på som en QR kode. Når dit ”triggerbillede” scannes gennem appen, kommer auraen til live på skærmen. Opret en bruger, lad elever følge dig med deres egen bruger og de har mulighed for at scanne og se de auras, du lægger ud.

  Hent Aurasma til iPad her.

  Aurasma findes også til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside hvor der findes masser af inspiration, søg blandt mange videoer på youtube eller hent vores manual.

  Fag - Dansk/engelsk, historie, fag med præsentationer og fremstilling.

  Bonusinfo - Du kan oprette dine auras direkte fra computeren, som kan scannes med telefon/iPad.

  Andre apps - QR koder, Mapop.

 • Hudl Technique
  Lav fede videoanalyser af dine bevægelser

  Hudl er en videofeedback app. Det er muligt at optage korte videosekvenser, som efterfølgende kan analyseres med flere forskellige redskaber; Afspil i slowmotion, sæt to videoer ved siden af hinanden eller tegn pile og vinkler for at sætte fokus på bestemte dele af videoen. Perfekt til idræt i udskolingen efter idræt blev prøvefag.

  Hent Hudl Technique til iPad her.

  Hudl findes også til iPhone og Android.

  Besøg deres hjemmeside, og se hvordan du nemt kommer igang, eller hent vores manual.

  Fag - Idræt.

 • 7-minutters træningsprogram
  Hurtig og effektiv træning på syv minutter

  Syv min. træning hvor du kommer hele vejen rundt i de store muskelgrupper. Ifølge udviklerne er det videnskabeligt bevist at appen udvikler både din styrke og kondition. Den er super nem at gå i gang med, det kræver blot en telefon el. tablet. Under de syv minutter bliver du ført igennem 12 forskellige øvelser med en kort pause mellem hver. Der låses op for nye øvelser og træningspas når du har lavet programmet et bestemt antal dage i træk.

  Hent appen til iPad.

  Appen findes også til iPhone og Android.

  Fag - Idræt eller som pauseaktivitet i andre fag, frikvarterer og andre breaks.

  De fleste har brug for et kort break i undervisningen fra tid til anden. Lav et forløb med din klasse hvor I på et bestemt tidspunkt hver dag, sætter syv minutter af til sammen at gå igennem træningen.

 • Book Creator
  Producer din egen bog med video, billeder og tekst

  Book Creator er et værktøjsprogram, som kan bruges til at producere bøger. De elever som endnu ikke kan skrive, kan indtale lyd og tekst samt tegne direkte i bogen. Bøgerne kan også deles mellem elever, lærere og forældre. Lad eleverne designe deres egne bøger ud fra temaer i arbejder med.

  Hent Book Creator til iPad her.

  Kom godt igang med denne video eller se en manual fra deres hjemmeside her.

  Fag - Dansk, sprogfag, matematik, idræt, natur og teknik. Generelt opgaver hvor I kan koble billeder og tekst.

  Andre apps - Pic Collage, Shaddow Puppet Edu. 

 • Stop Motion
  Lav dine billeder om til sjove og finurlige film

  Når du afspiller film lavet med Stop-motion, vil filmen ofte blive afspillet med 12-15 billeder pr. sekund. Stop-motion er en teknik, der udnytter at filmen er en række billeder, hvor motivet eller kameraet rykker sig en lille smule for hvert billede. Det betyder, at stillestående objekter og ting kan sættes i bevægelse og få liv, eller du kan lave små magiske tricks.

  Hent Stop Motion til iPad el. Android.

  Se manual eller tjek disse stop motion film og få inspiration - 1, 23.

  Fag - Idræt, sprogfag, sundhed, brain break, natur og teknik/biologi.

 • Shadow Puppet
  Arbejd med billede, lyd, video og bevægelse på samme tid

  Med Shadow Puppet Edu kan I indtale tekst og beskrive, hvad ses på et billede eller hvad der sker på en video. Der kan også lægges musik ind. Appen giver god mulighed for at kombinere læring, leg og bevægelse.

  Hent Shadow Puppet Edu til iPad.

  Besøg deres hjemmeside, hent vores manual eller tjek disse to videoer - 1 og 2.

  Fag - Dansk, historie, matematik, fag med fremlæggelser og fremstilling.

  Andre apps - Pic Collage, Book Creator.

 • QR koder
  Hvad kommer frem når du scanner QR-koden, tekst, billede, film, musik, link?

  De fleste kender QR koder, og de er faktisk super nemme selv at lave. Med QR-koder kan du på en sjov og anderledes måde lave opgaver til eleverne, hvor du kombinerer læring med bevægelse, da koderne kan printes ud og placeres rundt på skolen eller udendørs arealer.

  Hent QR-kode scanner til iPad og android

  Du kan lave dine egne QR koder her, med denne manual.

  Fag - Alle.

  Andre apps - Mapop, Aurasma, Woop app.

 • Pic Collage
  Arbejd kreativt med billeder og sæt tekst til

  Med Pic Collage kan du arbejde kreativt med at lave billedcollager. Appen har mange muligheder for at udfordre kreativitet, opfindsomhed og samtidig kombinere det med bevægelse og læring.

  Hent Pic Collage til iPad og Android.

  Se videoen her og kom godt igang.

  Fag - Dansk, matematik, fremmedsprog og forskellige emner hvor I arbejder med billeder og tekst.

  Andre apps - Book Creator, Shaddow puppet.

 • Tap Roulette
  Afgør hurtigt og sjovt hvem der er en heldige som skal starte, lave ti armbøjninger eller noget helt tredje

  Med Tap-roulette kan du på en sjov og anderledes måde udvælge en tilfældig, som skal løse en opgave. Appen minder meget om den gammeldags leg ”flaskehalsen peger på”. En gruppe elever sætter fingeren på skærmen, og nu kommer tilfældigheder ind, for hvem bliver valgt. App’en er god til at kombinere læring med bevægelse i små korte aktiviteter.

  Hent Tap Roulette til iPad og se denne videomanual.

  Fag: Alle.

 • Living Buddy
  Udfordre dig selv med små skøre bevægelser sammen med din "buddy"

  Med Living buddy bliver eleverne hurtig optaget af at konkurrere sammen med en valgt buddy. Den kræver ikke meget forklaring, da den valgte buddy fortæller, hvad man skal. Eleverne kæmper hver med deres Buddy i deres eget tempo og får samtidig bevæget kroppen. Din buddy viser små øvelser på skærmen som blot skal følges.

  Hent Living Buddy til iPad og Android eller se hvad man kan med appen.

  Brug appen til en kort pause for de mindste elever.