Karina, 75 km landevej: Vi nød det virkelig meget

Karina Palmquist deltog i 2021 for første gang i DGI Hærvejsløbet. Sammen med tre veninder kørte hun landevejsruten fra Nr. Snede, og både rute, depoter og stemning får topkarakter.

Karina Palmquist (nr. to fra højre) og de tre andre kvinder havde en super første oplevelse på Hærvejen. Næste år kører de igen. Foto: Karina Palmquist

53-årige Karina Palmquist fra cykelklubben Kvinder der Cykler i Aarhus planlagde i sommer en lang cykeltur med tre veninder til Tyskland over to etaper. Sådan en tur kræver træning, og derfor meldte de fire sig til DGI Hærvejsløbets rute på 75 kilometer fra Nr. Snede til Viborg.

Læs også: Steen, 100 km gravel: Mange steder sagde vi: ’Hold op, hvor er det flot’

For tre af de fire var DGI Hærvejsløbet den første oplevelse med et motionscykelløb, men oplevelsen overgik alle forventninger.

”Forplejningen var fuldstændig i top, stemningen var god, og det var en superfed rute med gode bakker, så der også var lidt til benene. For os var det også fint, at det ikke handlede om at komme først, så vi kunne øve os i at køre sammen som gruppe,” forklarer Karina Palmquist og understreger:

”Vi synes, det var en skidegod oplevelse.”

Topkarakter til ruten

Valget faldt på 75 kilometerruten, så de fire veninder både kunne få nogle kilometer i benene inden turen til Tyskland, samtidig med at alle kunne være med. Og ruten fra Nr. Snede over Vrads, Funder og Dollerup mod Viborg var en stor oplevelse.

Læs også: Ole, 160 km landevej: Det bedste løb, jeg kender

”Det var en rigtig flot rute igennem landskabet. Fra Nr. Snede mod Vrads er det virkelig et godt cykellandskab med bakker og flot natur, og det var også fedt at komme over Dollerup Bakker. Der var topkarakter til vejvisning, og vi var helt afslappede hele vejen. Vi nød det virkelig meget,” siger Karina Palmquist.

De fire fulgtes ad hele vejen til Viborg og havde undervejs selskab af flere andre.

”Der var god stemning rytterne imellem, og man hjalp hinanden og holdt sammen, hvis det passede med farten. Jeg synes, det er fedt, at man kan køre uden at tænke på, at man skal have en placering. Det, tror jeg, er godt for mange.”

Dejligt at opleve noget sammen

DGI Hærvejsløbet kendetegnes også af depoterne, hvor særligt drømmekagen i Funder er næsten legendarisk. Heller ikke her blev Karina Palmquist skuffet, og det er medvirkende til, at alle fire allerede har tilmeldt sig ruten fra Nr. Snede igen til næste år.

Læs også: Ægteparret Thomas og Trine, 60 km MTB: Der var styr på det

”Det var dejligt med kaffe og et stykke kage, og alle folk i depoterne var rigtig søde. Det er også derfor, vi gerne vil vende tilbage. Men vi skal også prøve en af de længere ruter engang. Det skal vi helt sikkert. Vi syntes næsten, vi var for hurtigt færdige sidst,” griner hun.

Med de 75 kilometer i benene og minderne om naturen og stemningen i kroppen nåede alle fire også hele vejen til Tyskland senere på sommeren.

”Det var en stor oplevelse. Nogle af os havde tænkt, at det var for langt at køre, men det kunne vi jo godt. Det var lidt en grænse, vi overskred der. Det er dejligt at komme ud og opleve noget og være trætte sammen som venner. Det nyder jeg meget,” siger Karina Palmquist.