Bordtennis resten af livet: Bat 60+

Bat 60+ er et tilbud til folk over 60 år. Målsætningen er at få flere seniorer til at gribe battet og spille bordtennis i deres lokale klub – både begyndere, øvede og konkurrencespillere.

I uge 37 afholder mange klubber åbent hus for at være en del af den kraftige vækst, vi i øjeblikket oplever blandt seniorer. Læs mere om uge 37 her.

For år tilbage opstod der et behov for flere bordtennisstævner for +60'ere i det københavnske og nordsjællandske.

Mange klubber i regionen havde spillere, der var interesserede i at prøve sig selv af mod andre til stævner, men der blev mest udbudt forholdsvis lukkede stævner blandt nogle få store klubber.

For at imødekomme denne tendens begyndte man i DGI Bordtennis at arbejde mere målrettet med at skabe forskellige stævnetilbud, der kunne matche den stigende efterspørgsel.

Det blev til pilotprojektet 'Bat 60+', der i perioden 2014-2015 skabte en vækst på 10-12 procent indenfor bordtennis for seniorer. I hårde tal var projektet med til at skaffe mere end 150 nye bordtennisspillere i alderen +60.

I dag har 'Bat 60+' udviklet sig til en stor satsning hos DGI Bordtennis i samarbejde med Bordtennis Danmark. Projektet har til formål at skabe flere stævnetilbud for spillere over 60 år på landsplan samt at få flere ældre motionister til at vælge bordtennis som deres idræt.

Potentialet er der nemlig – både fordi der er mange ældre, men også fordi bordtennis er let at gå til for både udøvere og idrætsforeninger.

Bordtennis er en fantastisk idræt, hvis man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra gamle dage. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning.

Gert Jørgensen, DGI Bordtennis

Hvorfor starte bordtennis for +60'ere?

Bordtennis er let at spille, selvom man har lidt skavanker, belastninger eller skader fra tidligere i tilværelsen. Der er ingen kropskontakt eller stor fysisk belastning i bordtennis, men man kan stadig få masser af sved på panden og konkurrere i et hyggeligt fællesskab.

Bordtennis er også let at starte som idrætsforening, eller hvis man er en gruppe personer, der gerne vil i gang. Man skal bare bruge nogle borde med net, bat og bolde. Så er man rigtig godt på vej. DGI Bordtennis kan udlåne borde til opstarten uden omkostninger, ligesom vi også kan hjælpe med at rådgive i forhold til udstyr.

7 gode råd: Hvad skal I overveje i din klub, hvis I vil starte?

  1. I skal have et lokale med minimum tre borde. Det er klart en fordel, hvis man har borde, der er opstillet permanent, men det er ikke en nødvendighed. Det er også fantastisk med et tilstødende lokale til hygge med kaffe og snak.
  2. I skal finde en tid inden for normal arbejdstid, fx kl. 10-12 eller kl. 13-15 på en hverdag, da mange +60'ere sagtens vil kunne spille her. Det er ofte er let at få lokaler om formiddagen, da mange alligevel står ledige, fordi børnene og de unge er i skole, mens de voksne er på arbejde. Typisk begynder man med én dag om ugen, men der kan hurtigt blive behov for mere.
  3. I skal beslutte en startdato. Der er ingen erfaringer, der siger, at nogle tidspunkter på året er bedre end andre, men I skal selvfølgelig ikke starte midt i højsommeren, hvor rigtig mange er på ferie.
  4. I skal kommunikere opstarten og tilbuddet ud i verden. Det er en rigtig god idé at sende en pressemeddelelse til den lokale avis, som man eventuelt kan supplere op med en annonce, men også opslag i butikker og biblioteker kan give pote. Ældresagen er normalt meget positive, men man skal være i god tid, så det passer med deres udsendelser. Herudover er det også en rigtig god idé at sprede nyheden på de sociale medier, i særdeleshed Facebook, ligesom den personlige kontakt virker rigtig godt.
  5. Vær klar til at ta' imod med bat, bolde og kaffe den første dag. Man kan eventuelt lave et åbent hus-arrangement, hvor folk uforpligtende kan komme forbi og stifte bekendtskab med bordtennis. På den måde er der helt sikkert nogle, der vil blive trukket med af venner eller bekendte.
  6. Det er et must, at I har bat og bolde til udlån, men heldigvis er bordtennis en billig idræt, når man først har bordene. Det er også værd at bemærke, at begyndere ikke behøver at købe dyre bat. Bordtennis bliver nærmest sværere, jo bedre og dyrere bat man køber.
  7. Vi ved af erfaring, at denne +60'ere har mange ressourcer og meget gerne vil hjælpe til at sørge for det praktiske, fx lave kaffe, oprette mailingliste, vedligeholde borde m.m. Derfor skal det ikke være det praktiske, der holder jer fra at starte op med bordtennis.

Tilmeld din klub til åbent hus

BAT60+ opfordrer klubber i Danmark til at holde åbent hus en hverdag i uge 37 og være en del af den kraftige vækst, vi oplever i disse år indenfor 60+ bordtennis.

Læs mere om uge 37.

Hvem kan hjælpe os i gang?

Har du spørgsmål i forhold til opstart af Bat 60+ i din klub eller dit lokalområde jer, eller ønsker din klub at låne udstyr, er du velkommen til at kontakte undertegnede for mere information.

DGI Bordtennis
Gert Jørgensen
Tlf. 2735 5455
mayo@os.dk

Vi kan kun vise dig indholdet her, hvis du accepterer marketing-cookies. Ret dine cookie-indstillinger