Medlemmernes motivation

Derfor går de til esport i jeres forening - og derfor kommer de igen...

Som forening er det altid vigtigt, at have øje for medlemmernes motivation for at gå til esport hos jer. Måske er det træningen, der er sjov og inkluderende? måske er det fællesskabet på holdet? eller måske er det konkurrencerne og resultaterne, der er årsagen til, at medlemmet går til esport?

Sæt GO! på dagsordenen i esportsforeningen

Et redskab, der kan bruges til at forstå medlemmernes motivation for at deltage i foreningsaktiviteterne, er DGI’s GO-begreber, der bygger på fire grundsten for udøverens motivation:

Go!.JPG

GO FIT er motivationen for at blive sundere – både fysisk, socialt og mentalt.

GO PRO er motivationen for at dygtiggøre sig, søge udvikling og udfordringer.

GO FUN er motivationen for at  dyrke sin sport, fordi det er sjovt og underholdende.

GO TOGETHER er motivationen for at være social og dyrke sammenholdet.

Alle mennesker har særlige præferencer, når det kommer til at dyrke aktiviteter i deres fritid - og ikke to personer er ens. GO kan være et stærkt redskab til at blive skarpere på foreningens fokus - både i træningen, men også i foreningen generelt.

Hvad er næste skridt?

Hvis i ønsker, at sætte fokus på medlemmers motivation - så Kontakt DGI og lad os hjælpe med at styrke aktiviteterne i jeres forening.

Vi hjælper jer med at sætte fokus på det billede, der tegner sig i jeres forening hos jeres medlemmer. Med GO! som pejlemærke, kan vi hjælpe både trænere og bestyrelse til at se sig selv og foreningen ude fra: Hvor er vi og hvilken retning, vil vi i?

Jo større viden, der er om foreningens børn og unge, jo lettere bliver det løbende at udvikle og tilpasse kulturen og aktiviteterne – og jo større er sandsynligheden for, at flere kommer igen til den næste træning eller til det næste arrangement i esportsforeningen.

Læs mere om GO Begreberne og få inspiration her.