Gik du glip af et onlinekursus?

Vi har samlet optagelserne af vores gratis onlinekurser, så du kan se eller gense de forskellige sessions her.

DGI Esport tilbyder onlinekurser i alt fra foreningsudvikling og eventafholdelse til esportstræning. Onlinekurserne varer typisk 1½ time, har en vært og en moderator, og vidt forskellige formater.

Alle DGI Esports gratis onlinekurser ligger frit tilgængeligt online, efter de er afholdt - både som videoer på Youtube og her på siden.

Inspirationsmøde: Esport Sommeraktiviteter

Sommerferie, smitte og masser af spørgsmål. Sådan forløb dette online info / inspirationsmøde i kølvandet på Covid-19.

Her tog DGI Esport i samarbejde med HA85 Esport og Alpha Esport Stevns et kig på, hvad der var op og ned i forhold til afholdelse og planlægning af sommeraktiviteter i esport. CS:GO Summercamps, LAN Parties og meget andet blev præsentereret og vendt, med udgangspunkt I erfaringsudveksling foreningerne i mellem.

Det kom der nogle rigtig gode snakke ud af, som du nu kan lytte til og blive klædt på til sommerferieaktiviteter i din forening.

Se mødet her.

Konflikter, tilt og toxicity

Tre erfarne esportstrænere (Rune Fabricius, Simon Arestrup og Christian Cramer Nielsen) samt sportspsykolog Jesper Fries, satte sig sammen og tog en dybdegående snak om, hvordan man som esportsorganisation, -træner og –spiller kan arbejde med konflikter, tilt og toxicity.

Forebyggelse, håndtering og efterbehandling af konflikter kom på programmet – og der blev delt gode råd ud i forhold til at arbejde med spillernes tilt og toxic tendenser.

Kurset starter med en teoretisk gennemgang af fænomenerne, og bliver derefter mere konkret i forhold til, hvordan de enkelte eksperter griber de følsomme emner an. Se med, og bliv klogere på, hvordan du kan arbejde med konflikter, tilt og toxicity – og måske endda gøre dem til dine allierede i fremtiden.

Se optagelsen her

Gamer dit barn for meget?

Lektor ved Københavns Universitet, Anne Mette Thorhauge, fortalte om konklusionerne fra forskningsprojektet ’Computerspil og hverdagsliv’, som sætter fokus på computerspil og spillevaner i hverdagen.

I løbet af webinaret spiller familierne ’Labyrintspillet’ om dilemmaerne hjemme på børneværelserne, mens Anne Mette, Mogens (Furesø Esport) og Christian Cramer Nielsen (DGI) taler dybdegående om problematikkerne i hjemmet.

"Mange bekymringer drejer sig om ordet 'afhængighed'", forklarede Anne Mette under debattens indledning og fortsatte: "Men spørgsmålet er, om ikke ordet gør mere skade end gavn. Med 'afhængighed' hæfter man en diagnose på sit barn, i stedet for at forstå situationen fra barnets perspektiv".

Se eller gense det fantastiske kursus, hvor spil og videnskab smeltede sammen og gav forældre og børn en stærkere dialog omkring spilletid.

Kurset finder du her!

Træningsforløb med 12 skarpe træninger i Fortnite

Sammen med DGI Esport har Rasmus Hvidt endnu en gang delt ud af sin store viden om træning i Fortnite. Se onlinekurset, og få indblik i, hvorfor Rasmus lavede sit træningsforløb med 12 træninger, som han gjorde. Efter Rasmus’ præsentation af materialet, stiller Rasmus Opstrup skarpt på, hvordan han håndterer sine Fortnite træninger online her i Corona-tiden. 

Lyt med og bliv skarpere på, hvordan 2 erfarne Fortnite trænere griber deres håndværk an.

Se optagelsen

CS:GO kursus: Fra Default til Taktikker og Udvikling

Fik du set med, dengang hvor Martin Johansen og Jacob Sommer gik i nørde-mode og talte om defaults, taktikker og udvikling på Inferno og Overpass?

Nej?

Frygt ej. Martin og Jacob fik optaget det hele, da de skruede helt op for nørde-snak om CS:GO, og hvorfor diverse smokes, flashes og moloes giver mening at kaste i bestemte situationer på de to meget taktiske CS:GO maps.

Se med, og bliv klogere på, hvordan nogle af Danmarks mest erfarne esportstrænere, tænker om defaults, taktikker og udvikling.

Se optagelsen

Omstilling til onlinetræning

DGI Esport inviterede til ekstraordinært foreningsmøde for at sætte spot på, hvordan foreningerne tackler Corona-udfordringen. På mødet var Furesø Esport, Frederikssund Esport og Esbjerg Esport inviteret til at fortælle om deres omstilling til onlinetræning.

På mødet deles der ud af erfaringer vedrørende onlinetræning og organiserings af selvsamme. Lyt med og bliv klogere på, hvordan andre esportsforeninger kører deres onlinetræning her i Coronatiden.

Se optagelsen

Inspiration til din Fortnite træning

Rasmus Hvidt Christiansen delte atter ud af sin viden om Fortnite træning. På kurset går Rasmus særligt i krig med spillets Creative Mode, og hvordan man som træner kan bruge det til forskellige sjove øvelser. Gense onlinekurset og bliv klogere på, hvordan en erfaren Fortnitetræner griber sin Fortnitetræning an.

Se optagelsen

Sådan får du succes med fonde og puljer

DGI Esport Projektleder Martin Fritzen delte ud af sine erfaringer om, hvordan du kan forberede og skrive knivskarpe ansøgninger, som kan sikre din forening de fornødne midler til udvikling og drift. Formanden Furesø Esport, Mogens, giver også sit indspark til, hvordan de fik succes med deres ansøgninger.

Se optagelsen

League of legends workshops og netværksmøde

Tenna Christensen fra Nordfyns Efterkole invitererede til netværksmøde for League of Legends-interesserede. Tenna lægger tid og kræfter i at samle det danske LoL-community. Til dette møde snakker Tenna om LoL træning – og åbner op for dialog om, hvordan League of Legends skal udvikle sig som esport i DK.

Se optagelsen

CS:GO granater og taktikkens elementer

Martin Johansen, som er træner og formand fra Kolding Esport og udvikler af CS:GO B Træneruddannelsen, giver sit bud på, hvilke granater og taktikker, du som minimum skal arbejde med som CS:GO træner.

Se optagelsen

Sådan finder du sponsorer til Esport

Martin Fritzen fra DGI Esport og venner giver deres bud på, hvordan I kan arbejde med jeres brand som forening og skabe nye spændende samarbejder.

Se optagelsen

Penge i esportforeningen

Hvor kan I spare? Hvor kan I tjene? Martin Fritzen, DGI Esport, giver sit bud på, hvordan man driver en forening med en sund økonomi.

Se optagelsen

Det gode Esport-event

Lasse Kjær, ansat i DGI og formand for GGW, giver sit bud på, hvad du skal holde øje med, når du laver et LAN event. Lasse gennemgår alt lige fra økonomi og sponsorer til teknik og praktik.

Se optagelsen

Roller og teamudvikling i CS:GO

Asger Ravn Nissen er mentaltræner hos Brøndby IF og udvikler af CS:GO B Træneruddannelsen. Asger giver sit bud på, hvordan man sammensætter og udvikler teams på baggrund af roller og personlige karakteristika.

Se optagelsen