Gik du glip af et onlinekursus?

Vi har samlet optagelserne af vores gratis onlinekurser, så du kan se eller gense de forskellige sessions her.

DGI Esport tilbyder onlinekurser i alt fra foreningsudvikling og eventafholdelse til esportstræning. Onlinekurserne varer typisk 1½ time, har en vært og en moderator, og vidt forskellige formater.

Rekruttering af frivillige i esportsforeningen

Ingen frivillige, ingen forening.

Den 20 januar 2022 tog esportskonsulent Mads Didriksen med sin wingman Anne Rasmussen Esport et grundigt kig på, hvordan man tiltrækker frivillige til sin esportsforening.

Esport er en ny størrelse i foreningslivet – og frivillighedskulturen i esportsforeningerne modnes dag for dag i den frivillige kultur. Rekruttering er ekstremt vigtigt at have en klar strategi for; en strategi der både peger på hvor, hvordan og hvornår I vil lave indsatser for at tiltrække nye frivillige.

Dette kursus tager udgangspunkt i de bedste erfaringer fra de mest succesfulde foreninger, der er lykkes med at skabe de stærkeste frivillighedskulturer, og tiltrækker mange nye frivillige.

Se eller gense dette kursus, så du kan få tips, tricks og konkrete værktøjer, der kan tages direkte med hjem i foreningen:

• Lær at lægge en klar, struktureret og effektiv frivillighedsstrategi.
• Lær, hvordan I skaber jeres egen fødekæde af frivillige trænere og ledere.
• Se, hvordan I kan gøre opgaverne konkrete, attraktive og helt umulige at sige nej til for de nye.
• Oplev, hvordan I booster tilgangen af frivillige gennem jeres netværk og sociale medier.

Se webinaret her!

Succesfuld onlinetræning

DGI Esport inviterede til snak om, hvad der udgør en succesfuld onlinetræning. Tre erfarne esportstrænere fortalte om deres bedste og værste øjeblikke med onlinetræning.

Efter en god snak om struktur, planlægning og greb til onlinetræning, gik snakken også over på, hvor grænsen skal gå som onlinetræner. Hvor unge må spillerne være? Hvor lavt et niveau giver mening?

Lyt med og bliv klogere på onlinetræning og træneres dilemmaer – der blev delt nogle rigtig gode perspektiver fra alle trænerne, som bestemt er et lyt værd.

Se webinaret her!

Esport Q&A webinar omkring COVID-19

Den 29. oktober 2020 trådte nye retningslinjer vedrørende corona i kraft. På dette online møde snakkede vi om, hvad foreninger skal være særligt opmærksomme på i denne tid og hvordan, at træningen stadig kan afvikles i foreningens lokaler.

Se webinaret her!

I slideshowet, som blev vist under mødet, finder du desuden en masse nyttige links.

Fang pigernes interesse og få flere medlemmer

To kvindelige frontfigurer i esporten, Tenna Christensen og Anne Sophie Rasmussen, delte ud af deres indsigt og viden fra arbejdet med tiltrække medlemmer i esporten.

Særligt blev der lagt vægt på hvordan foreninger kan tiltrækker yngre medlemmer; og især pigerne.

Igennem råd, vejledning og åben diskussion, kom de på mødet rundt om, hvad din forening specifikt skal gøre for at få flere medlemmer i målgruppen.

Se eller gense kurset her!

Spiller dit barn meget? Vol 2.0

Spiller dit barn for meget? VOL 2.0 med Anne Mette Thorhauge og Furesø Esport.

Igen blev der sat fokus på børn, unge og skærmtid - hvor det især var børnenes perspektiv det blev løftet frem.

Se kurset, og bliv klogere på, hvad forskningen har at sige om, hvorvidt dit barn spiller for meget.

Se optagelsen

CS:GO: Fra default setups til succesfulde taktikker

Martin Johansen og Jacob Sommer har endnu gang kastet om sig med guldkorn. I denne episode blev der talt om, hvordan man spiller henholdsvis CT og T-siden på et øvet niveau på banerne Train og Dust 2.

Der blev talt om, hvilke taktiske overvejelser (herunder smokes og plays) der er essentielle som T-siden, og der blev talt om smarte rotationer, at opgivekontrol (for derefter at retake) på CT. Kig med, få inspiration og lær af de bedste.

Se video fra kurset

Inspirationsmøde: Esport Sommeraktiviteter

Sommerferie, smitte og masser af spørgsmål. Sådan forløb dette online info / inspirationsmøde i kølvandet på Covid-19.

Her tog DGI Esport i samarbejde med HA85 Esport og Alpha Esport Stevns et kig på, hvad der var op og ned i forhold til afholdelse og planlægning af sommeraktiviteter i esport. CS:GO Summercamps, LAN Parties og meget andet blev præsentereret og vendt, med udgangspunkt I erfaringsudveksling foreningerne i mellem.

Det kom der nogle rigtig gode snakke ud af, som du nu kan lytte til og blive klædt på til sommerferieaktiviteter i din forening.

Se mødet her.

Konflikter, tilt og toxicity

Tre erfarne esportstrænere (Rune Fabricius, Simon Arestrup og Christian Cramer Nielsen) samt sportspsykolog Jesper Fries, satte sig sammen og tog en dybdegående snak om, hvordan man som esportsorganisation, -træner og –spiller kan arbejde med konflikter, tilt og toxicity.

Forebyggelse, håndtering og efterbehandling af konflikter kom på programmet – og der blev delt gode råd ud i forhold til at arbejde med spillernes tilt og toxic tendenser.

Kurset starter med en teoretisk gennemgang af fænomenerne, og bliver derefter mere konkret i forhold til, hvordan de enkelte eksperter griber de følsomme emner an. Se med, og bliv klogere på, hvordan du kan arbejde med konflikter, tilt og toxicity – og måske endda gøre dem til dine allierede i fremtiden.

Se optagelsen her

Gamer dit barn for meget?

Lektor ved Københavns Universitet, Anne Mette Thorhauge, fortalte om konklusionerne fra forskningsprojektet ’Computerspil og hverdagsliv’, som sætter fokus på computerspil og spillevaner i hverdagen.

I løbet af webinaret spiller familierne ’Labyrintspillet’ om dilemmaerne hjemme på børneværelserne, mens Anne Mette, Mogens (Furesø Esport) og Christian Cramer Nielsen (DGI) taler dybdegående om problematikkerne i hjemmet.

"Mange bekymringer drejer sig om ordet 'afhængighed'", forklarede Anne Mette under debattens indledning og fortsatte: "Men spørgsmålet er, om ikke ordet gør mere skade end gavn. Med 'afhængighed' hæfter man en diagnose på sit barn, i stedet for at forstå situationen fra barnets perspektiv".

Se eller gense det fantastiske kursus, hvor spil og videnskab smeltede sammen og gav forældre og børn en stærkere dialog omkring spilletid.

Kurset finder du her!

Træningsforløb med 12 skarpe træninger i Fortnite

Sammen med DGI Esport har Rasmus Hvidt endnu en gang delt ud af sin store viden om træning i Fortnite. Se onlinekurset, og få indblik i, hvorfor Rasmus lavede sit træningsforløb med 12 træninger, som han gjorde. Efter Rasmus’ præsentation af materialet, stiller Rasmus Opstrup skarpt på, hvordan han håndterer sine Fortnite træninger online her i Corona-tiden. 

Lyt med og bliv skarpere på, hvordan 2 erfarne Fortnite trænere griber deres håndværk an.

Se optagelsen

CS:GO kursus: Fra Default til Taktikker og Udvikling

Fik du set med, dengang hvor Martin Johansen og Jacob Sommer gik i nørde-mode og talte om defaults, taktikker og udvikling på Inferno og Overpass?

Nej?

Frygt ej. Martin og Jacob fik optaget det hele, da de skruede helt op for nørde-snak om CS:GO, og hvorfor diverse smokes, flashes og moloes giver mening at kaste i bestemte situationer på de to meget taktiske CS:GO maps.

Se med, og bliv klogere på, hvordan nogle af Danmarks mest erfarne esportstrænere, tænker om defaults, taktikker og udvikling.

Se optagelsen

Omstilling til onlinetræning

DGI Esport inviterede til ekstraordinært foreningsmøde for at sætte spot på, hvordan foreningerne tackler Corona-udfordringen. På mødet var Furesø Esport, Frederikssund Esport og Esbjerg Esport inviteret til at fortælle om deres omstilling til onlinetræning.

På mødet deles der ud af erfaringer vedrørende onlinetræning og organiserings af selvsamme. Lyt med og bliv klogere på, hvordan andre esportsforeninger kører deres onlinetræning her i Coronatiden.

Se optagelsen

Inspiration til din Fortnite træning

Rasmus Hvidt Christiansen delte atter ud af sin viden om Fortnite træning. På kurset går Rasmus særligt i krig med spillets Creative Mode, og hvordan man som træner kan bruge det til forskellige sjove øvelser. Gense onlinekurset og bliv klogere på, hvordan en erfaren Fortnitetræner griber sin Fortnitetræning an.

Se optagelsen

Sådan får du succes med fonde og puljer

DGI Esport Projektleder Martin Fritzen delte ud af sine erfaringer om, hvordan du kan forberede og skrive knivskarpe ansøgninger, som kan sikre din forening de fornødne midler til udvikling og drift. Formanden Furesø Esport, Mogens, giver også sit indspark til, hvordan de fik succes med deres ansøgninger.

Se optagelsen

League of legends workshops og netværksmøde

Tenna Christensen fra Nordfyns Efterkole invitererede til netværksmøde for League of Legends-interesserede. Tenna lægger tid og kræfter i at samle det danske LoL-community. Til dette møde snakker Tenna om LoL træning – og åbner op for dialog om, hvordan League of Legends skal udvikle sig som esport i DK.

Se optagelsen

CS:GO granater og taktikkens elementer

Martin Johansen, som er træner og formand fra Kolding Esport og udvikler af CS:GO B Træneruddannelsen, giver sit bud på, hvilke granater og taktikker, du som minimum skal arbejde med som CS:GO træner.

Se optagelsen

Sådan finder du sponsorer til Esport

Martin Fritzen fra DGI Esport og venner giver deres bud på, hvordan I kan arbejde med jeres brand som forening og skabe nye spændende samarbejder.

Se optagelsen

Det gode Esport-event

Lasse Kjær, ansat i DGI og formand for GGW, giver sit bud på, hvad du skal holde øje med, når du laver et LAN event. Lasse gennemgår alt lige fra økonomi og sponsorer til teknik og praktik.

Se optagelsen

Roller og teamudvikling i CS:GO

Asger Ravn Nissen er mentaltræner hos Brøndby IF og udvikler af CS:GO B Træneruddannelsen. Asger giver sit bud på, hvordan man sammensætter og udvikler teams på baggrund af roller og personlige karakteristika.

Se optagelsen