”Jeg synes, det er fint, at det er +30. Bortset fra at datteren synes, at det er træls.”

Leif Sørensen supplerer sin fodboldtrænergerning i IF Skjold Sæby med TrackFit-træning i Sæby Atletikklub. Han har været med fra begyndelsen af, og sætter især pris på at træne sammen med folk, der har samme alder og interesser som ham selv.

Hvor længe har du været med på TrackFit-holdet i Sæby?

”Jeg har været med fra starten af faktisk. Så har jeg haft lidt afbud henover foråret, fordi jeg også er fodboldtræner for Dame Senior i IF Skjold Sæby, og fordi vi spiller kampe om mandagen, så det kniber lidt. Men jeg har været med fra starten af, da der var lukket meget ned omkring jul pga. Corona.”

Så må du selv være god til at finde på øvelser osv.?

”Ja som træner skal man jo lave en træning hver uge. Det er dog oftest de samme 10-12 øvelser, man bruger igen og igen. Ellers går der for lang tid i at instruere. Der er selvfølgelig lidt udskiftning engang imellem, men for at det ikke skal tage for lang tid, når man bl.a. står udenfor og fryser, så er det godt at folk kan genkende de fleste øvelser.

Hvad er det gode ved TrackFit-konceptet ifølge dig?

”Jamen især at træningen foregår udenfor. Der er luft og der er plads på stadion. Og at det socialt hænger rigtig godt sammen, især fordi det er samme aldersgruppe, man træner sammen med. Man kan snakke sammen med alle. Men især det, at det foregår udenfor, det er rigtig godt. Også når det regner.”

Hvordan vil du vurdere kvaliteten af den træning I får med TrackFit i Sæby Atletik, når nu du selv er træner?

”Vores instruktør Gunnar har jo været med i mange år, så han ved godt, hvordan man skal lave øvelser rigtigt. Så kvaliteten er god. Og så er fordelen ved at køre de samme øvelser jo, at hvis først man som deltager er blevet rettet til, så husker man det til næste gang. Det gør også én i stand til at hjælpe andre. Man træner jo ofte to og to i TrackFit. Nogle gange holder den ene pause, og så kan man hjælpe hinanden med om man f.eks. svajer for meget i ryggen i planke osv.”

Kan man mærke, at man er i en atletikklub, når man træner TrackFit? Kan man f.eks mærke at instruktørerne er atletikfolk?

”Ja altså, en af vores trænere Gunnar, er der jo nærmest altid. Det er hans andet hjem. Jeg synes måske ikke, at der er så meget fokus på den atletikfaglige del i TrackFit, men det er også mest løbere og boldspillere og trænere der deltager. Her er der mest fokus på at få trænet ryg og core og sådan nogle ting. De fleste der deltager gør det for at supplere deres sport uanset om det er løb eller med bold.”

Om TrackFit

TrackFit er atletikkens effektive grundtræning. Det er sjov og motiverende udendørs funktionel træning. Træningen gør dig sundere, stærkere, hurtigere, smidigere og mere udholdende. Fokus er på fællesskabet frem for konkurrence. Du bestemmer selv hvor hårdt det skal være, og du træner i et fællesskab, hvor alle kan være med. Du kan deltage uanset dine færdigheder og fysiske form. 

TrackFit trænes på atletikstadion. Det betyder, at du er udenfor hele året rundt og får en masse frisk luft, mens du træner. Et atletikstadion er en helt unik ramme, og mulighederne er uanede for at lave alsidig træning.

Få mere viden på www.trackfit.dk

Vis mere Vis mindre

Hvor hørte du første gang om, at Sæby Atletik tilbød TrackFit?

”Jeg tror, at det var via en af de der flyers, som hang ude på mit arbejde. ”

Kendte du ellers noget til Sæby Atletik og Sæby Atletikstadion?

”Jeg kendte lidt til instruktøren Gunnar, men jeg havde ikke været til atletik før. Men vi bor et par hundrede meter fra stadion, og vi kan jo godt høre dem derovre, men ellers nej. Jeg har mest beskæftiget mig med fodboldklubben, men den var jo lukket ned på et tidspunkt, og så var det jo tiltalende med TrackFit-træning i det tidspunkt om mandagen lige inden spisetid.

Noget andet er, at jeg har en datter der har gået i et motionscenter, men det har jo været lukket ned. Og når nu man som TrackFit-medlem kan gå over og træne selv med en kode til en hængelås, så er vi gået derover sammen, og har bl.a. lavet Skattejagt med 10-11 stationer på atletikstation.”

Hvordan går det med det sociale på holdet? Hvor meget betyder det for dig?

”Jamen det går helt ok. Det er jo de samme man er sammen med, og det er jo folk på ens egen alder. Det er de samme interesser man har, og det handler ikke så meget om, hvilken fest man har været til nede i gaden. Her er det mere prioritetslån det handler om. Jeg synes det er fint, at det er +30. Bortset fra at datteren synes at det er træls.”

Har du taget nogle med til træning?

”Hmm nej faktisk ikke. Jeg har prøvet med konen, men hun er startet til fitness igen. Og så en kammerat, men der passer tidspunktet lidt skidt. Han er også medlem i et motionscenter, og de er jo åbnet igen. Så mange søger jo nok tilbage til fitnesscenteret.”

Hvorfor tror du, at folk vælger at gå tilbage til fitnesscenteret?

”Jeg tror det er maskinerne, vægtstænger og sådan nogle ting. Alt andet er jo federe i TrackFit, især når man er vant til fodbold og godt kan lide at være udenfor.”

Er der noget ved konceptet, som kunne forbedres?

”Nej jeg synes det rammer fint ned imellem noget som var i forvejen bl.a. med udendørs træning, og træning med remedier. Og så er der ikke den store oprydning efter træningen. Folk tager jo udstyret med tilbage fra den station de slutter ved. Og så synes jeg at det virker rigtig fint det med at man træner med egen vægt, måtter osv.”