”Om du er i god form eller bare vil lidt i form, så passer det til alle niveauer.”

Martin Gadensgaard er 53 år og har sammen med sin kone Rikke trænet med på Sæby Atletiks TrackFit-hold i et par måneder. Han har tidligere løbet en del, og synes især at den varierede træning gør godt for hele kroppen.

Hvor lang har du været med på TrackFit-holdet i Sæby Atletik?

”Jeg har deltaget i halvanden måneds tid til to måneder. Jeg træner med hver mandag.”

Jeg kan forstå, at du startede op sammen med din kone Rikke. Hvordan blev I opmærksomme på muligheden for at træne TrackFit?

”Jamen det var træneren Gunnar der sendte en besked rundt. Rikke kender Gunnar fra tidligere, da han har været atletiktræner for hende tilbage i 80’erne. Vi har altid haft en tilknytning til atletikklubben. Men det var såmænd først da Gunnar sendte den besked, og vi tænkte, at det kunne da være meget sjove at prøve.”

Jeg kunne forstå, at Rikke er fitnessinstruktør. Har I lavet noget lignende før TrackFit?

”Min kone har dyrket atletik i mange år, da hun var ung. Og ellers har vi bare dyrket motion bl.a. løb. Rikke blev fitnessinstruktør for nogle år siden i Bodypump. Og jeg dyrker løb og er ellers bare generelt aktiv.”

Og du kan godt finde på at fortsætte med TrackFit, selvom Fitnesscenterne åbner?

”Jeg har gået en smule i fitness, men det der med at sidde og rykke i de maskiner, det er ikke mig. Og du bruger altså nogle andre muskelgrupper til TrackFit end til løb, hvor det mest er fra baglårene og nedad. Og så synes jeg, at det er fint, at det er ude i den friske luft. Det er en time med mange forskellige typer øvelser. Og så har man socialt samvær, hvorimod hvis man f.eks er i FitnessWorld, så er det indendørs, man sveder og man snakker ikke med så mange.”

Om Trackfit

TrackFit er atletikkens effektive grundtræning. Det er sjov og motiverende udendørs funktionel træning. Træningen gør dig sundere, stærkere, hurtigere, smidigere og mere udholdende. Fokus er på fællesskabet frem for konkurrence. Du bestemmer selv hvor hårdt det skal være, og du træner i et fællesskab, hvor alle kan være med. Du kan deltage uanset dine færdigheder og fysiske form. 

TrackFit trænes på atletikstadion. Det betyder, at du er udenfor hele året rundt og får en masse frisk luft, mens du træner. Et atletikstadion er en helt unik ramme, og mulighederne er uanede for at lave alsidig træning.

Få mere viden på www.trackfit.dk

Vis mere Vis mindre

Kan du mærke, at det er godt for kroppen med denne her ugentlige træning?

”Jo man kan godt mærke en forskel. Bare med den ene træning pr. uge, der kan man mærke, at det giver sgu godt.”

Du nævner, at det sociale kan noget, fordi I træner sammen?

”Ja det er rigtig hyggeligt. Især i en lille by som Sæby, hvor man støder på de fleste, samtidig med at man måske ikke ligefrem kender hinanden. Her får man jo lige hilst på. Og det er jo rigtig fint.”

Hvad synes du om øvelserne i laver?

”De er helt fine. Der er jo forskellige gradueringer. Hvis du vil have meget ud af det, og få meget sved på panden, så kan du det. Hvis du bare er 30+ og vil røre dig, så er der også mulighed for det. Hvis du f.eks har lidt småskavanker med knæ eller fødder, så er der alternative måder at træne på. Det er super fint, at det passer til alle niveauer. Der er lette bolde og tunge bolde. Der er høje trapper og der er små trapper. Og Gunnar er god til fortælle, at du skal gøre sådan og sådan. Om du er i god form eller bare vil lidt i form, så passer det til alle niveauer.”

Har du prøvet at træne, hvor det var dårligt vejr?

”Er dårligt vejr ikke kun et spørgsmål om påklædning? Vi træner også i dårligt vejr. Er der dårligt vejr, så føler man nogle gange, at man har endnu mere brug for ekstra energi. Det kender jeg også fra løb.”

Og er det noget med, at I som medlemmer kan få adgang til træningsudstyr, selvom der ikke er træning?

”Ja vi har ikke selv brugt det, men der er nogle kasser med almindeligt træningsudstyr, som man kan få fat i.”

Hvor mange er det I er på holdet?

”15-20 til hver træning.”

Og det er primært stationsorienteret træning?

”Ja vi kører vi efter ca. 1.000 gentagelser pr. træning.”

Tænker du, at der kunne tilføjes træning flere gange om ugen?

”Hmm jeg tror det er meget godt med træning om mandagen, og så kan man jo tilføje flere træninger for den hårde kerne. Men jeg synes en gang om ugen passer fint.”

Hvad med prisen?

"Den er fair."

Er der noget du ellers vil tilføje?

”Hmm det skulle lige være at reklamere for træningen. For vi vidste ikke det eksisterede. Det er jo det med at få reklameret de rigtige steder, og til dem der har interesse for det. Og så få fortalt, at TrackFit er for alle. Man behøver ikke være i form. Du kommer i form af det”