Stjerneløbet i Roskilde

Kom med til cykelfest i Roskilde søndag den 4. juli. Kl. 9.00

Er du klar til at gøre noget godt for andre, mens du gør noget godt for dig selv? Så er vi klar med et motionsløb, hvor du støtter en god sag, mens du cykler.

I år er det lagt op til gul cykelfest, fordi der er et år til Tour de France starter i Danmark. Stændertorvet i Roskilde danner rammen for start- og mål. Her vil være nummerudlevering, taler og speaker.  

Du kan deltage på motionsruten 61 km eller på Stjerneløbets hyggetur på 18 km. Begge ture køres på dele af det oprindelige stjerneløb, og motionsløbet kommer forbi Stændertorvet to gange.

Støt en god sag
Alle ryttere er stjerner. Når du kører Stjerneløbet støtter du nemlig en god sag med 50 kr. Du kan vælge mellem fem forskellige velgørenhedsorganisationer, når du tilmelder dig. Når alle ryttere er i mål, overrækker vi donationerne.

Velgørenhedsorganisationerne i år:

  • Børnecancerfonden & Børnelungefonden
  • Børn, Unge & Sorg
  • Glade Børn Fonden
  • Julemærkehjemmene
  • Scleroseforeningen

Alle fem velgørenhedsorganisationer har cykelhold, der samler ind i den gode sags tjeneste. Holdene er Team Rynkeby, Team Giv Håb, Team Glade Børn, Tour de Taxa, og Cykelnerven, og de kører alle Stjerneløbet.

Om motionsløbet
Kør 68 km i den gode sags tjeneste. Tag dine cykelvenner med til en fed dag på landevejen, hvor det handler om at køre sikkert og samle penge ind til velgørenhed. Kl. 9.00 og 9.15 går starten til motionsløbet, hvor I skal køre 68 km af stjerneruten. Du skal kunne køre 20 km i snit.
Du har ved tilmelding, mulighed for at tilmelde dig det heat der passer dig.
Stjerneløbet køres efter færdselslovens regler. Alle skal køre med hjelm. TRI-styr er ikke tilladt.

Om stjerneløbets hyggetur
Starten går kl. 9.30 og I skal afsted på en 18 km hyggelig cykeltur, ud på de små veje i og omkring Roskilde. På denne tur Stjerneløbet køres efter færdselslovens regler. Alle skal køre med hjelm.

Program
9.00: Motionsløb, 61 km ( Hastighed + 30 km/t)
9.15: Motionsløb, 61 km ( Hastighed under 30 km/t)
9.30: Stjerneløbets hyggetur, 18 km

Ruter
Se ruten på 61 km
Se ruten på 18 km

Priser
Hygge tur 125 kr.
Motionsløb 175 kr.

Praktisk
Du skal kunne køre 20 km i snit til motionsløbet og 10 km i snit på hyggeturen. Stjerneløbet køres efter færdselslovens regler. Alle skal køre med hjelm. TRI-styr er ikke tilladt.

Prisen dækker et startnummer adgang til start- og målområdet.
Af dit deltagergebyr går 50 kr. ubeskåret til den velgørenhedsorganisation, som du vælger at støtte. 

Stjerneløbet arrangeres af DGI Midt- og Vestsjælland med støtte fra Roskilde Kommune.

Vi glæder os til at se dig i sadlen!

Om stjerneløbet

Stjerneløbet er en landevejsklassiker, der med forskellige koncepter har skabt cykelfester i 100 år. 2021-udgaven er ingen undtagelse med et motionsløb på 61 km og en hyggetur på 18 km.

Stændertorvet i Roskilde danner rammen for start- og mål. Begge løb køres på dele af stjerneruten, og motionsløbet kommer forbi Stændertorvet tre gange.