Stjerneløbet i Roskilde

Er du klar til at gøre noget godt for andre, mens du gør noget godt for dig selv? Så er vi klar med et motionsløb, hvor du støtter en god sag, mens du cykler.

Ny dato er søndag den 13 september 2020

Stjerneløbet er en landevejsklassiker, der med forskellige koncepter har skabt cykelfester i 100 år. 2020-udgaven er ingen undtagelse med et motionsløb på 68 km og et familieløb på 18 km.

Stændertorvet i Roskilde danner rammen for start- og mål. Begge løb køres på dele af stjerneruten, og motionsløbet kommer forbi Stændertorvet tre gange.

Støt en god sag

I år er alle ryttere stjerner. Når du kører Stjerneløbet støtter du nemlig en god sag med 50 kr. Du kan vælge mellem forskellige velgørenhedsorganisationer, der hver har et cykelhold tilknyttet, som samler ind i den gode sags tjeneste. 

  • Børnecancerfonden & Børnelungefonden - Team Rynkeby
  • Børn, Unge & Sorg - Team Giv Håb
  • Glade Børn Fonden – Team Glade Børn
  • Julemærkehjemmene - Tour de Taxa
  • Scleroseforeningen – Cykelnerven

Når alle ryttere er i mål, overrækker vi donationerne til velgørenhedsorganisationerne.

Priser

Familieruten (18 km) Pris 150,-
Motionsruten (68 km) Pris 200,-

Af deltagerprisen går 50 kr. ubeskåret til den velgørenhedsorganisation, som du vælger at støtte. Valg af velgørenhedsorganisation sker i betalingsmodulet.


Praktisk

Du skal kunne køre 20 km i snit til motionsløbet og 10 km i snit til familieløbet. Stjerneløbet køres efter færdselslovens regler. Alle skal køre med hjelm. TRI-styr er ikke tilladt.

Program for dagen

Kl. 09.30 Motionsløb på 68 km
Kl. 11.00 Familieløb på 18 km
Kl. 13.00 Overrækkelse af donationer - tak for i år

Fuldt fokus på sikkerheden

Sidste år var 600 cykelryttere med til Stjerneløbet, og med så mange mennesker på landevejene i Roskilde er det ekstra vigtigt at have styr på sikkerheden. Årets udgave bliver derfor uden tidtagning.

Vi ved jo godt, at resultatet spiller en vigtig rolle i cykelløb. Desværre har vi også oplevet nogle grimme uheld i cykelløb, fordi nogle deltagere med uforsvarlig kørsel tilsidesætter egen og andres sikkerhed i forbindelse med motionscykelløb. Man cykler simpelthen over evne og risikerer at overse lyskryds eller bilister. Så i år går vi med Stjerneløbet forrest og sender et klart signal om, at sikkerhed er vigtigt for os.