Årets DGI Danseforening 2022 er fundet

Foreningen Bevægelsesglæde som laver danseaktiviteter for børn, unge og voksne med udviklingshandicap og særlige indlæringsvanskeligheder er blevet kåret som Årets DGI Danseforening 2022.

Bevægelsesglædes bestyrelse Foto: Camilla Vestergaard Søndergaard

Det som skulle have været et helt almindeligt bestyrelsesmøde en kold, mørk og våd november aften i forkvindens anneks, blev pludseligt afbrudt da Idrætskonsulent Steffen Bendix Pedersen fra DGI Dans & Musik, trådte ind af døren. 

Fire ud af fem bestyrelsesmedlemmer så helt forvirrede og meget overraskede ud. Den femte Nathalie Rode Meldgaard var dog helt med på hvad er skulle til at ske, da hun havde indstillet foreningen til prisen som Årets DGI Danseforening.

Der var spænding i rummet da Steffen Bendix Pedersen begyndte sin tale "I DGI ønsker vi hvert år at hædre en danseforening som gør noget helt særligt" startede ham og fortsatte med at fortælle hvorfor foreningen var nomineret til årets pris. 

Da øjeblikket kom og det gik op for bestyrelsen at Bevægelsesglæde havde vundet prisen som Årets DGI Danseforening, kunne glæden næsten ikke være i rummet. Champagnen blev fundet frem sammen med de store smil og alle i bestyrelsen væltede ud med glæde over at Nathalie havde indstillet dem. 

En helt særlig forening 

Foreningen blev for fem år siden startet som et privatprojekt af nuværende bestyrelsesmedlem Lotte Leerbeck Dahlbom, men blev for to år siden lavet om til en ganske almindelig forening, for ganske særlig medlemmer. Foreningen skaber nemlig tilbud til børn, unge og voksne med særlig udfordringer, med udviklingshandicap eller særlige indlæringsvanskeligheder. 

Katrine Hammer Bønnerup, forkvinde i Bevægelsesglæde, fortæller at i denne gruppe er det kun 10% dyrker idræt og derfor er det så vigtigt for bestyrelsen at Bevægelsesglæde eksisterer, så de kan vise at alle kan være fysiske aktive og danse.

"Når vi har opvisning, så bliver familien ofte helt overraskede over hvor meget de faktisk kan" fortæller Katrine Hammer Bønnerup, det sætter gruppen under nyt lys og giver stor respekt. Selve undervisningen er struktureret på samme på hver gang, så danserne ikke skal forholde sig til noget ny. Det giver ro og overskud til det de er komme for, at danse og have det sjovt. 

Prisen har betydning 

Det var heller ikke til at tage fejl af, at det havde stor betydning for bestyrelsen at få prisen som Årets DGI Danseforening. "Det er en kæmpe anerkendelse, at der er nogen som jer [DGI] som synes, at det vi gør er betydningsfuldt" fortæller Katrine Hammer Bønnerup med smil i stemmen og stor overraskelse.

"Man har det helt ligesom de deltagere, som får at vide, at de skal være med i MGP" udbryder Lotte Leerbeck Dahlbom, mens bestyrelsen griner og smiler "ja og man tænker, hvorfor siger de ikke noget mere spændende, men man bliver så overrasket, at man slet ikke ved hvad man skal sige" fortsætter Katrine Hammer Bønnerup.

Med i prisen følger et diplom, et banner med teksten "Årets DGI Danseforening 2022" og 5.000 kr. til brug i foreningen. Hvad pengene skal gå til ved foreningen endnu ikke, men både banner, diplom og gavecheck skal helt sikkert med til årets juleafslutning, så alle foreningens dansere kan se det og glædes over den fine pris.