Unge danseinstruktører giver alle dansemulighed

På en skole i Varde danser 15 børn MGP-dans hver torsdag. Foreningen så et behov for at skabe dansemuligheder for alle og valgte derfor at opstarte dansehold i foreningsregi.

God stemning og ansvar

Når man kommer ind ad døren bliver man mødt af store smil fra de to unge instruktører, Emma Locht Lindkvist som går i 7. klasse og Cecilie Locht Karkov som går i 8. klasse. De er kusiner og har tidligere været hjælpeinstruktører på andre af foreningens hold, nu underviser de et af Varde Gymnastikforenings fire dansehold.

Foreningens formand, Jane Locht Lundkvist, fortæller at det altid er unge frivillige instruktører der er på danseholdene ”For selvom vi andre godt kan tage holdene, så er det godt for de unge at få ansvaret og børnene elsker dem.”

Udover de to instruktører sidder mor Tina som holdleder for dansepigerne. På den måde skaber foreningen et trygt rum for både forældre og instruktører.

Nu skal instruktørerne ikke tænke på om musikken virker, at hjælpe hvis en af børnene kommer til skade eller tage de store forældre samtaler, det er nemlig holdlederens opgave. Instruktørerne kan nu koncentrere sig om det de er der for, at danse med børnene.  

Vi er her for at have det sjovt

Danseholdene blev oprettet fordi formanden og foreningen så at flere børn gerne ville gå til dans, men at mange ikke havde råd til at gå på danseskolerne. Det løste de ved selv at oprette dansehold i foreningen.

Til at starte med blev det til en blanding af gymnastik og dans, men som tiden gik blev der mere og mere dans på holdene.

Filmet og klippet af Camilla Vestergaard Søndergaard

Foreningen tog dansen med storm

I Varde gymnastikforening skal dans være for alle og danseholdene er en kæmpe succes, børnehaveholdet har eksempelvis 25 dansere, som får mulighed for at afprøve dansen i foreningsregi. En tendens der ses i flere foreninger, som opretter dansehold for de mindste. 

”Vi er der for at have det sjovt og lære noget nyt, ikke for at konkurrere”

siger formand Jane Locht Lundkvist

Formanden fortsætter "Det handler om at få børn og unge til at bevæge sig", foreningen valgte derfor at dansen skulle være en del af udbuddet, fordi det tiltrækker en anden målgruppen en gymnastikken. Tilsammen gør det at flere børn bliver fysisk aktive. 

Vi glæder os til at lave shows 

De to unge instruktører var heller ikke bange for at tage udfordringen op da de blev spurgt om de ville taget holdet. Med lys i øjnene fortæller de hvor stor glæde det skaber for børnene.

"Man får store smil hver gang" fortæller Emma "og så får deltagerne nye venner" fortsætter Cecilie. Instruktørerne har nemlig forstået at det at gå til dans skal være sjovt og relationsskabende for alle. Derfor leger de også med børnene og sikre sig at de kender hinanden navne, så alle føler sig god tilpas. 

Selvom det er et stort ansvar at være instruktør tager de to piger udfordringen op, for det er nu også ret hyggeligt når deres danseelever kommer og giver et stort kram på skolen, hvor nogle af dem går. 

Derudover glæder de sig til at lave shows med børnene til foråret, så de kan vise hvad sæsonen er gået med.