Derfor skal dit barn gå til esport
Interesserer dit barn sig for computerspil, skal du tage det alvorligt - og lade dit barn dyrke interessen i en forening.
Interesserer dit barn sig for computerspil, skal du tage det alvorligt - og lade dit barn dyrke interessen i en forening.
Esport kan give store oplevelser og livsvarige kammeratskaber - især når det dyrkes nede i en forening. Derudover kræver det øvelse og masser af gåpåmod, hvis man vil blive bedre. På mange måder kan det minde om det vi kender fra andre traditionelle sportsgrene. Men ønsker du, at barnet skal få oplevelser 'udover' det digitale fællesskab, der kan dyrkes hjemmefra? Så er foreningslivet det helt rigtige sted - med andre ligesindede og i trygge strukturerede rammer med voksne, der tager de unges interesser alvorligt.
Computerspil er ikke nødvendigvis asocialt. Faktisk "mødes" de unge også online, selvom de "bare" sidder derhjemme alene på værelset.
Men det fysiske fællesskab er ekstremt vigtigt i de unge år (og hele livet). Det får man i et foreningsfællesskab. Her kan man, som medlem eller frivillig, blive en del af et forpligtende og udviklende fællesskab, hvor esport er det fælles tredje - men fællesskabet er omdrejningspunktet. Så måske er det noget for dit barn? eller måske skal du selv være den person, der starter en esportsforening i din by? (læs hvordan her)
Esport er ikke usundt i sig selv - men som oftes er det en stillesiddende aktivitet ligesom skak, skydning eller musik.
I DGI mener vi, at der skal være en balance i livet mht. kost, søvn og motion mm. (læs mere i vores etiske kodeks) - og i esportsforeningerne er der DGI uddannede trænere, der er gode rollemodeller, som kan skabe en sund kultur for børn og unge.
Esport kan dyrkes af alle uanset køn, evner, højde og drøjde. Alle kan være med.
I esportsforeningerne er der plads til alle! Her dyrkes fællesskabet og passionen for gaming, med lige dele plads til at dygtigøre sig, at ha' det sjovt og møde nye venner.
Henter data...