Gode rammer med etisk kodeks

Esportens etiske kodeks er en frivillig mærkningsordning for klubber og foreninger over hele landet. Kodekset indeholder anbefalede holdninger og værdier i esport og giver gode råd til, hvordan I kan skabe et godt og sundt esportsmiljø hos jer.

I samarbejde med eSport Danmark, Ungdomsringen, Dansk Firmaidrætsforbund og med opbakning fra Center for Ludomani og Anti Doping Danmark er det lykkedes at udvikle et samlet etisk kodeks for esporten i Danmark.

Med det etiske kodeks ønsker vi

  • At skabe positive fællesskaber
  • At give sporten et sundt fundament, hvor spillernes sundhed og trivsel er i fokus
  • Den bedst mulige talentudvikling indenfor esport
  • At esporten fremadrettet udvikler sig på en ansvarlig måde
  • At skabe gode rammer for frivillige i klubber/foreninger

Det betyder, at klubber og foreninger over hele landet får redskaber til, hvordan god esports-skik kan implementeres og efterleves. Som klub eller forening kan I, ved at tilslutte jer kodekset, sende et stærkt signal til omverden om ansvarlighed og fællesskab i esporten. Med fokus på sundhed og bevægelse, samt en sport uden snyd og stimulerende midler, kan I vise en vilje til at hjælpe spillerne (og deres forældre) godt på vej ind i sporten. 

Hent materialet, fra links herpå siden, i form af plakater, kort, og vejledninger samt et logo til jeres hjemmeside og/eller Facebook-side og vis, at I vil være med til at skabe gode og sunde rammer i esporten i Danmark.