Floorballøvelser skal inspirere til god træning

Mere end 60 floorballøvelser ligger nu klar, så trænere kan strukturere og få inspiration til en varierende floorballtræning med DGI Trænerguiden til floorball.

Det er nemt at være forberedt til træning, da der ligger illustrationer og videoer til de mange øvelser i Trænerguiden. Foto: Bent Nielsen

Nu er det blevet let at få inspiration til at skabe en spændende og varierende træning på floorballbanen. Trænerguiden til floorball er gået i luften med mere end 60 øvelser, der gør det nemt at strukturere træningen til både begyndere, let øvede og øvede.

Både erfarne og nye floorballtrænere har efterspurgt materialer til direkte brug eller som supplement til træningen. Og den mulighed tilbyder DGI's digitale trænerkollega nu.

"Det er vigtigt, at vi klæder vores mange nye foreninger godt på fra starten af. Trænerguiden giver trænere et digitalt værktøj, der gør det lettere at komme i gang med gode øvelser på træningsbanen uanset, hvilket niveau spillerne er på. På den måde hjælper det dem til at lære fra sig – og det gør oplevelsen med floorball endnu sjovere," fortæller Jens Hagbarth, der er floorballkonsulent hos DGI Midt- og Vestsjælland.

De første øvelser er sat i banken

Indtil videre findes der mere end 60 øvelser i øvelsesbanken, som er udviklet i samarbejde mellem DGI og Floorball Danmark som en del af Bevæg dig for livet.

Helt generelt skal Trænerguiden være med til at skabe træninger, som passer til både spillernes alder og niveau. Trænerguiden er sammen med Floorball Danmarks træneruddannelser et vigtigt værktøj til at klæde floorballtrænerne rigtigt godt på.

"Vi har store forventninger til Trænerguiden, da den kan være med til at hjælpe nye såvel som mere erfarne trænere med øvelser, som passer lige præcis til den målgruppe, de er træner for. Vi har rigtig mange nye foreninger og trænere, som vil have stor glæde af at se, hvordan de kan skabe nogle sjove og varierede træninger, fortæller sportskonsulent Frederik Bloch fra Floorball Danmark.

Ud over de nuværende øvelser vil øvelsesbanken løbende blive udvidet med flere øvelser. Samtidigt har trænerne selv mulighed for at oprette og dele egne øvelser med andre floorballtrænere.

Gå på opdagelse i DGI Trænerguiden til floorball!