Klubtiltag skal fastholde unge floorballspillere

Syv østjyske klubber er gået sammen om et U18 holdfællesskab, der skal fastholde spillere i 15-16-årsalderen. Læs mere om initiativet herunder.

Det er en kendt problemstilling for flere klubber, at det er svært at fastholde spillere omkring 15-16-årsalderen. Sjældent kan klubber samle et U18-hold, hvilket gør at spillere ”kun” har et seniortilbud, når de er blevet for gamle til U18. Dette gør, at mange falder fra, fordi der mangler et tilbud med modstandere på samme alder.

Derfor er hele syv klubber i det østjyske, nu gået sammen om et U18 holdfællesskab, så der er et regionalt tilbud til netop denne aldersgruppe. Det gør både at fastholdelse bliver nemmere, men også at kommende U18 spillere har noget at se frem til. De syv klubber er Silkeborg, ÅFK, Mørke, Skanderborg, Hørning, Ry og Randers. Træner for holdet bliver U19-landsholdets assistenttræner Lars Skytte og holdfællesskabet er begejstret for, at de nu har tilknyttet en kvalitetstræner.

I den netop overstået sæson var der et holdfællesskab på U15-niveau med samme formål og det er dét hold, der er grundlag for det nye U18-hold. Flere klubber er sidenhen kommet til og har meldt deres bidrag, så der nu er tale om en meget bred østjysk opbakning om initiativet.

Holdfællesskabet har kun været muligt med de relationer mellem klubberne, fortæller Jesper Provstgaard, der er formand i Randers Raptors:

”Fællesskabet mellem klubberne i regionen er kun blevet stærkere i de seneste år og det her er en milepæl for samarbejdet mellem klubberne. Det har været vigtigt for at alle holdene i samarbejdet at kunne tilbyde denne årgang et tilbud, så vi fastholder spillerne i sporten og dermed kan holde en sund fødekæde til klubbernes seniorhold i turneringerne.”

https://www.facebook.com/skanderborgfloorball

https://www.facebook.com/silkeborghurricanes