Landspetanquestævne: En hyldest til fællesskab og tradition

Landspetanquestævnet er ikke bare et årligt arrangement; det er en hyldest til fællesskabet og traditionen. Lige siden første stævne i 1995, har tusindvis af petanquespillere landet over deltaget i konkurrencerne og skabt minder og venskaber år efter år.

Landspetanquestævne i Føvling 2023

Historien om Landspetanquestævnet strækker sig tilbage til 1995, da det første gang fandt sted i Nr. Alslev på Falster. For Ulla Troelsen og hendes venner var det starten på en tradition, der har bundet dem sammen i årtier.

"Det er især det sociale, som er grunden til, at vi har været af sted hver eneste gang siden 1995. Det allervigtigste sociale element i landspetanquestævnet er uden tvivl lørdagens sekstet. Det er helt fantastisk at blive blandet med spillere fra hele landet. Man er en del af et hold på seks og i dagens løb møder man seks andre hold, så det er rigtig mange dejlige mennesker, man møder," siger Ulla Troelsen.

Ulla Troelsens minder fra det første stævne er fyldt med varme og latter. Fra de uforudsigelige øjeblikke på banen til de hjertelige møder med spillere fra hele landet, har hvert øjeblik bidraget til uvurderlige minder.

”Det er en god fornemmelse at skulle holde sammen, lære hinanden at kende og være fælles
om spillet. Det giver også en masse god snak til aftenfesten,” smiler Ulla Troelsen.

Meget mere end konkurrencer

Landspetanquestævnet handler ikke kun om konkurrence og præstationer på banen. Det handler i høj grad også om de små, betydningsfulde øjeblikke, der opstår ved siden af spillet. Fra hyggelige vinspil under en varm dansk sommeraften til sjove episoder, der skaber grin og anekdoter i årene frem.

"Der har gennem tiden været mange sjove oplevelser både med spillet, lækker mad og socialt samvær til lørdagsfesterne," bemærker Ulla Troelsen og tilføjer:

” Jeg regner med fortsat at deltage hver gang, hvis jeg på nogen måde kan, så jeg glæder mig til en tur til Bornholm i år,” slutter Ulla Troelsen af.

Hvorfor deltage i Landspetanquestævnet?

Tidligere formand for DGI Petanque i Himmerland, Niels Toft og hans kone Birthe Toft, har ligesom Ulla Troelsen været med til alle landspetanquestævner og mellemliggende landsstævner siden 1995. Ægteparret deler fem gode grunde til at deltage i landspetanquestævnet:

  1. Alle kan være med, ung og gammel, kvinder og mænd. Alle møder hinanden på lige fod.
  2. Der opstår venskaber og relationer, der kan vare for livet. Vi har gode venner på Bornholm, på Sjælland, på Fyn, i Slesvig og overalt i Jylland.
  3. Man kan møde op som enkeltperson, og straks bliver man lukket ind i et fællesskab gennem seksteten, hvor man får fem nye holdkammerater og spiller mod 36 kendte eller ukendte spillere i løbet af en dag.
  4. Spændingen når man møder op, hvem er med i år, hvem er man på hold med osv.
  5. Lækker mad og gode snakke til aftenfesten.

"Vi skal naturligvis deltage i årets stævne på Bornholm, og vi har også allerede bestilt hotel til landsstævnet i Vejle i 2025," deler Birthe og Niels Toft med entusiasme.