Internationale oplevelser gør dig til en bedre badmintontræner

Du bliver en bedre og dygtigere badmintontræner, når du har internationale erfaringer at trække på.

DGI's badmintonteam blandede ofte leg og badminton, når de holdt workshops i Østen Foto: DBIT's Facebook-side
Han har trænet med badmintonlandsholdet i Cambodia. Og holdt workshops for kinesiske børn, der ikke forstod et ord af, hvad han sagde. Og Nicolai Juulsager fra Holstebro Badminton Klub er ikke i tvivl om, at det har gjort ham til en bedre badmintontræner.

I to sommermåneder rejste han med DGI's hold Danish Badminton Inspiration Team i Kina, Thailand, Vietnam og Cambodia. I alt 12 danske trænere var udtaget til holdet.  

Fra Østen til Danmark

Rejsen gav erfaringer, input og ny viden, som nu kan bruges hjemme i Danmark.

"På rejsen stod vi ofte foran en flok nye ansigter, der havde en forventning om, at nu ville der ske noget sjovt og udfordrende. Så jeg lærte, at som træner skal du brænde for din idræt og fange dem lynhurtigt. Og for at det skal være rigtig sjovt, så skal det også være udfordrende," siger Nicolai Juulsager.

Og præcis lige sådan er det også, når Nicolai Juulsager er ude som DGI-instruktør med projekt badminton i skole og SFO. Her møder han danske 1. og 2. klasses elever, der aldrig har haft en ketsjer i hånden, men som via badminton og leg skal have et indblik i, hvad badminton er for noget.  

Jeg lærte, at som træner skal du brænde for din idræt og fange dem lynhurtigt.

Nicolai Juulsager, DGI-instruktør

Kropssproget er vigtigt

"Du skal være tydlig i dit kropssprog og vise præcist, hvad børnene skal gøre. Show it, don’t tell it. Det er jeg blevet bedre til efter rejsen, for i Kina forstod de jo ikke, hvad vi sagde. Men det gælder også i Danmark," siger Nicolai Juulsager.

Når han introducerer nye børn til badminton eller står for en workshop, så er det vigtigste, at børnene efterfølgende går derfra med et smil på læben og lyst til mere badminton.

Oplevelser der gjorde indtryk

Nicolai Juulsager havde i flere år været træner i Holstebro Badminton Klub, inden han i sommeren 2014 rejste til Asien sammen med Danish Badminton Inspiration Team.

Rejsen bød på en formel DGI-uddannelse som badmintontræner, men lige så vigtigt var de mange oplevelser, der fulgte med.

"Ved at rejse med DGI’s hold mødte vi en nogle spændende mennesker og fik et indblik i nogle kulturer, du ellers ikke møder. F.eks. var det cambodianske landshold meget beærede over, at vi ville træne med dem, og de SMS’ede om vi ville med ud at spise. Vi havde det hammersjovt, selvom vi næsten ikke kunne tale sammen," siger Nicolai Juulsager.

Brænder for badminton

At være en del af Danish Badminton Inspiration Team, at være ambassadør for dansk badminton og stå med ansvaret for workshops og træninger har gjort, at Nicolai Juulsager brænder endnu mere for sin sportsgren.

"Jeg er meget dedikeret og brænder for badminton. På den måde kan du også nemmere skære igennem hos børnene og fange deres interesse. Det giver dem en bedre oplevelse, når træneren virkelig synes, at det de laver, det er det fedeste," siger Nicolai Juulsager.