45 efterskoleelever prøvede bowls af på Sædding Efterskole

Eleverne på Sædding Efterskole blev grebet af spillet, da DGI Bowls i forrige weekend lagde vejen forbi.

Hvad finder man på når man har weekendvagt på efterskole?

Det spørgsmål meldte sig hos efterskolelærer Daniel Kongshavn, som i forrige weekend havde til opgave at lave aktiviteter for de 45 elever, der havde valgt at tilbringe weekenden på Sædding Efterskole.

Valget faldt på bowls, og efter en hurtig googlesøgning fandt han frem til DGI Bowls, som tog kugler, måtte og jack med til efterskolen, der ligger mellem Skjern og Videbæk.

Startede med curling – endte ved bowls

Det var faktisk ikke bowls, som Daniel Kongshavn først havde i tankerne.

”Jeg sad og så Vinter-OL, og tænkte at det kunne være fedt at spille curling på weekendvagt, men vi bor lidt langt fra en curlinghal. Men det der bowls, var der vist noget der hed”, lød det fra efterskolelæreren, som bl.a. har matematik og fysik på skoleskemaet.

De unge mennesker skulle alle prøve det, og da den obligatoriske del var overstået blev en fjerdedel af eleverne tilbage i hallen for at spille videre i en time – også selvom det lune forårsvejr lokkede udenfor.

”De syntes det var sjovt, at prøve noget anderledes af”, udtalte Daniel Kongshav og afsluttede:

”De fik en positiv oplevelse med det.”

Kendte bowls fra sin barndom

Mens ingen af eleverne havde prøvet bowls før, så var idrætten ikke helt fremmed for Daniel Kongshavn.

”Jeg er vokset op i Herlev ved København, og der havde vi en bowlsbane i et minigolfcenter, som jeg prøvede med familien for 15-20 år siden.”

Idrætten efterlod et indtryk, og det kom eleverne på Sædding Efterskole til gode, da de fik åbnet øjnene for en ny og anderledes idræt.