Corona anbefalinger til bowls

Indendørs idræt er åbent for alle aldersgrupper. Der er også åbent for udendørs idræt. Foråret byder løbende på mere genåbning.

Opdateret d. 7. maj 2021

Regeringen og myndighederne er kommet med en række tiltag i lyset af corona-situationen. Det har betydning for idrætsforeningerne, som spiller bowls.

For en god ordens skyld gør vi opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af corona fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt. Alle idrætsforeninger anbefales at holde nøje øje med, om der kommer yderligere lokale restriktioner, der kan påvirke idrætsaktiviteterne, ligesom idrætsforeningerne opfordres til at følge kommunernes anbefalinger. 

Fra 6. maj gælder følgende

 • Indendørs idræt er tilladt for alle aldersgrupper – dog skal kontaktsport begrænses til øvelser uden kropskontakt for voksne mellem 18 og 69 år.
 • Indendørs gælder et forsamlingsforbud på 25 personer. Både udøvere, trænere og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal. 
 • Der er krav om coronapas for voksne udøvere fra 18 år og derover ved indendørs idræt.
 • For udendørs idræt er forsamlingsforbuddet på 75 personer. Både udøvere, trænere og evt. tilskuere mv. tæller med i det samlede antal. 
 • Sundhedsstyrelsen har i sine anbefalinger åbnet op for lidt mere socialt samvær i hverdagen. Det betyder, at bowlsklubberne igen kan have almindelige sociale aktiviteter – dvs. medlemmerne kan drikke en kop kaffe efter træningen.
 • Ved socialt samvær i foreningen skal retningslinjerne for brug af indendørs lokaler og udendørs idrætsfaciliteter fortsat følges, ligesom de andre smitteforebyggende tiltag skal sikres. Det anbefales at holde mindst 2 meters afstand når muligt og altid mindst 1 meters afstand til andre. Hvis du er færdigvaccineret, kan du være sammen med andre færdigvaccinerede uden at holde afstand eller bære mundbind.
 • Bowlskugler mv. bør rengøres ofte, og der bør stilles håndsprit ved hver enkelt bane.
 • Vær opmærksom på god håndhygiejne. Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit tilgængeligt.
 • Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og straks forlade banen – selv ved milde symptomer.

Fra d. 6. maj er det muligt for bowlsklubberne at afholde fysisk generalforsamling

 • Du kan læse mere om retningslinjerne for generalforsamling her.

Coronapas

 • Du kan læse mere om coronapas her

 

Følg retningslinjerne 

Det er en rigtig god ide, at idrætsforeningerne følger retningslinjerne:

Læs: DGI, DIF og Firmaidrættens retningslinjer for al idræt

Myndighedernes retningslinjer opdateres løbende:

Coronasmitte.dk 

Den fælles myndighedshotline: Telefon 7020 0233

Sundhedsstyrelsens Q&A

Styrelsen for Patientsikkerhed 

Statens Seruminstitut

Læs mere om smittestop-app'en - den findes nu både på dansk og engelsk.