Bowls i en Corona-tid

Retningslinjerne er igen ændret, men det er fortsat ikke muligt at spille indendørs bowls.
Opdateret d. 25.02.2021

Nu kan der trænes udendørs i grupper op til 25 personer

1. marts lysner det for foreningsidrætten, der kan mødes til udendørstræning i grupper på op til 25 personer. Dette gælder både for voksne og børn og træder i kraft på mandag den 1. marts 2021. Desværre er de indendørs idrætter ikke med i denne genåbning, hvorfor indendørs bowls fortsat ikke kan spilles.

For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af coronasmitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Restriktionerne for foreningsidrætten betyder:

  • Der gælder et forsamlingsforbud på max 25 for udendørs idræt.
    Hvis der er flere end 25, skal der sikres tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe – mindst 2 meter mellem banerne og tydelig opdeling mellem de to grupper, f.eks. med minebånd, kegler, snor eller lignende.
  • Bowlskugler mv. bør rengøres ofte og der bør stilles håndsprit ved hver enkelt bane.
  • Vær opmærksom på god håndhygiejne. Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit tilgængeligt.
  • Der skal sættes informationsplakater op relevante steder.
  • Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og straks forlade banen – selv ved milde symptomer.
  • Eventuelle klubhuse må gerne holdes åbne, således at toiletter, omklædningsrum, opbevaringsskure mv. kan benyttes til opbevaring og kortvarige ophold.

Vær desuden opmærksom på at forsamlingsforbuddet på max 5 personer fortsat er gældende uden for bowlsbanerne.

Læs mere om: Idrættens anbefalinger