Bowls i en Corona-tid

Retningslinjer forlænges
Det er endnu engang blevet lidt sværere at spille bowls.
De nye retningslinjer betyder, at vi kan samles op højst 10 personer.

Opdateret 23. november 2020

De nye retningslinjer er udarbejdet af DGI, DIF og Firmaidrætten og tager udgangspunkt i Kulturministeriets ”Retningslinjer for genåbning af idræts- og foreningsliv udendørs og indendørs”.

For en god ordens skyld gør vi også opmærksom på, at retningslinjerne nedenfor ikke tilsidesætter sundhedsmyndighedernes og Rigspolitiets anvisninger, ligesom øvrig lovgivning er gældende. Vi har alle stadig et fælles ansvar for, at spredningen af coronasmitte fortsat kan holdes under kontrol, og for at vi alle kan dyrke idræt forsvarligt.

Retningslinjer 2020

-        Hvis der er flere grupper til stede i/på den samme idrætsfacilitet, skal man sikre, at der er tilstrækkelig afstand mellem grupperne, så de ikke udgør én samlet gruppe. Anbefalingen er, at der er mindst 2 meter mellem hver bane. Det er muligt at inddele store baner i mindre zoner. Her anvendes kegler, toppe, snor, skillevægge eller anden tydelig markering, der klart afgrænser banen/zonen. Banestørrelser og aktivitetsareal er forskellige i de respektive idrætter, hvorfor forsamlingstætheden kan variere fra idræt til idræt. Forsamlingstætheden må dog ikke komme under 4 kvm pr person. - Bowlskugler mv. bør rengøres ofte og der bør stilles håndsprit ved hver enkelt bane.

-        Vær opmærksom på håndhygiejne. Brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe. Der skal altid være vådservietter eller håndsprit tilgængeligt.

-        Der skal sættes informationsplakater op relevante steder.

-        Man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som feber, hoste eller muskelømhed – og straks forlade banen – selv ved milde symptomer.

-        Der skal bæres mundbind alle offentlige steder. Husk derfor mundbind når du går ind i hallen. Mundbindet skal anvendes på vej til og fra aktiviteten og beholdes på indtil spillet startes.

Læs alle de nye retningslinjer fra DIF, DGI og Firmaidrætten her.

Relevante links