Fart over feltet til speedkrocket i Vesterhede

Der var skruet op for tempoet, da et krocketstævne i Vesterhede tog en ny turneringsform i brug.

Banerne blev udsat for hurtigere spil end normalt ved stævnet i Vesterhede. Foto: Kim Jensen

Krocket forbindes med mange ting: taktik, teknik, kløgt, hygge. Fart er dog sjældent blandt ordene der beskriver idrætten. Det blev der lavet om på i Vesterhede, da de i starten af oktober afprøvede en ny turneringsform: speed krocket.

Til stævnet var 16 par mødt op, og de blev delt i to puljer. Den nye regel gjorde det nemlig muligt at møde endnu flere modstandere.

Og ændringen fra det krocket man kender var egentlig ikke så stor. Til stævnet blev der bare sat en grænse på hvor lang tid en kamp må vare. 30 minutter fik spillerne til at blive færdig. Alligevel lavede det turneringen drastisk om.

Lille ændring, stor effekt

Selvom det kun var tiden, der blev skruet på, så var ændringen stor. Velovervejede skud og taktiske diskussioner blev nu pustet i nakken af et ur, der tikkede mod nul. En enkelt spiller blev endda set løbe.

Det var ikke alle kampe som blev færdigspillet som resultat af tidsbegrænsningen, men mange nåede alligevel at finde en endelig afgørelse inden tiden løb fra dem. Også selvom det kostede lidt sved på panden og en skævert i ny og næ.

Tidsbegrænsningen gjorde det også nemmere at planlægge både kaffe, spisning og præmieoverrækkelse, da alle alligevel var færdig på samme tid.

Deltagerne bød ændringen velkommen

Selvom speed krocket ruskede op i den traditionelle måde at spille krocket på, så tog deltagerne ved stævnet i Vesterhede godt imod det.

Tilbagemeldingerne var yderst positive. Den korte betænkningstid og det hurtige spil bidrog til et øget tempo, og på så kort tid kan selv den bedste spiller slå ved siden af – noget som bidrog til endnu mere spændende og tætte kampe.

Mon ikke forsøget med speed krocket gentages andetsteds snart?