Skydesportens Dag 2024

Lørdag den 12. oktober 2024 kan du opleve stemningen på skydebanen og få en smagsprøve på, hvad det vil sige at skyde med riffel eller pistol. I år har nogle foreninger også bueskydning og airsoft på paletten.

Det er gratis at deltage i Skydesportens Dag, der står trænere klar til at hjælpe dig, dine venner og familie, og din lokale skytteforening stiller alt udstyr til rådighed. Det eneste, du skal gøre, er at møde op lørdag mellem klokken 10 og 15 samt medbringe billed-id eller dit sygesikrings/sundhedskort sammen med et andet id-kort.

Du kan deltage i Skydesportens Dag her:

(vi opdaterer siden med et kort over deltagende foreninger snarest muligt)

Ro, koncentration, spænding

Det er ikke svært at ramme midten på en skydeskive - men det er svært at gøre det hver gang. Skal det lykkes, kræver det fokus, koncentration og ro i kroppen og mental balance. Heldigvis gør træning, at du bliver bedre til netop det, samtidig med at dine skud kommer tættere og tættere på midten.

De første mange gange, du kommer på en skydebane, vil du have en træner med dig, som både lærer dig at skyde og om sikkerheden i skydesporten. For den tager vi - selvfølgelig - meget seriøst.

Der er nogle klare regler, som gælder for alle på en skydebane. Blandt andet skal alle, der vil prøve at skyde til Skydesportens Dag, kunne fremvise et billede id-kort eller et sygesikringskort sammen med et andet id-kort for at deltage.

Vil du vide mere om sikkerhedsbestemmelser, så læs her.