DGI Skydnings anbefalinger til aktiviteter under corona

Det stiller særlige krav til foreninger, skydebaner, frivillige og udøvere at gennemføre skydeaktiviteter i en tid med Covid-19. Her på siden finder du DGI Skydnings aktuelle anbefalinger.

Fra 11. juni kan indendørs idræt finde sted med max. 100 personer ad gangen. Der er krav om coronapas for udøvere fra 18 år og opefter indendørs. Foto: Gregers Kirdorf

Opdateret 2. august: Fra 1. august er forsamlingsloftet for indendørs idræt 250 personer. Der er ingen restriktioner for udendørs idræt, ligesom der ikke længere er krav om coronapas.

Siden marts 2021 har udendørs idrætsaktiviteter kunne gennemføres, og fra 6. maj blev indendørs idræt som skydning muligt for alle aldersgrupper.

Aktuelt er forsamlingsloftet 250 personer for indendørs idræt, uanset alder. Fra 1. august er det ikke længere et krav at vise coronapas. Klubhuse kan holdes åbent under kravene for indendørs idræt (overholdelse af forsamlingsloftet).

Med denne vejledning kommer Dansk Firmaidræts Forbund, Skydebaneforeningen Danmark, Danmarks Jægerforbund, Dansk Skytte Union og DGI Skydning med anbefalinger til, hvordan indendørs og udendørs skydeaktiviteter kan gennemføres sundhedsmæssigt forsvarligt. Du finder anbefalingerne her

Det er dog i sidste ende en individuel vurdering af lokale forhold, som den enkelte forening må gøre sig selv med udgangspunkt i et forsigtighedsprincip og sund fornuft.

Overholdelse af forsamlingsforbuddet

Forsamlingsforbuddet skal til enhver tid overholdes efter gældende regler:

  • Indendørs idræt: Max. 250 deltagere ad gangen, uanset alder.
  • Udendørs idræt: Ingen restriktioner.

Mundbind og coronapas

  • Kravet om mundbind/visir blev udfaset 14. juni.
  • Kravet om coronapas blev udfaset med lempelserne 1. august.

Øvrige generelle krav

  • Afstandskravet er nedsat til 1 meter mellem hver udøver, dog med en anbefaling på 2 meter, hvor det er muligt. Der måles fra næsetip til næsetip, eller center af bane til center af bane.
  • Indendørs skal der beregnes minimum 4 kvadratmeter pr. person. Her måles arealet for hele lokalet. Se eksempel her

NB! Vær opmærksom på, at der kan være lokale og kommunale forhold og anbefalinger, som har betydning for den enkelte skytteforening og skydeanlæg. Den enkelte forening er ansvarlig for aktiviteterne i deres forening. DGI Skydning opfordrer på det kraftigste til, at man følger anbefalingerne fra DIF og DGI.