Forældrene spiller vigtig rolle i MiniTon-succes

Dedikerede trænere, brug af undervisningsmateriale og forældreinddragelse er nøglen til MiniTon-succes i Gråsten Badmintonklub.

“Vi går ikke så højt op i at være den største klub, det vigtigste er at gøre det godt og tilbyde lokalsamfundet nogle fede muligheder i badmintonhallen, og her spiller MiniTon en vigtig rolle.”

Sådan lyder det fra Carsten Clausen Kock, der er formand for Gråsten Badmintonklub.

De har i en årrække tilbudt MiniTon til klubbens yngste medlemmer. Det har været en succes, og de forsøger løbende at gøre deres MiniTon-tilbud endnu bedre.

“Det vigtigste er, at børnene går derfra og føler, at de har haft det sjovt og har lært noget,” siger Carsten Clausen Kock og taler om nogle af de elementer, der er med til at skabe den følelse.

God træner og forældre på banen

“Først og fremmest har kombinationen af en dedikeret træner sammen med nogle ungdomsspillere som hjælpetrænere været rigtig god. De unge hjælper og er rollemodeller for børnene, mens den voksne træner har et badmintonfagligt blik og er skarp til at kommunikere og inddrage forældrene,” siger Carsten Clausen Kock.

Billedet: Ungdomsspillere som hjælpetrænere har fungeret rigtig godt i Gråsten.Billedet: Ungdomsspillere som hjælpetrænere har fungeret rigtig godt i Gråsten.

Netop forældrene spiller også en vigtig rolle og er med til at skabe en god træning i Gråsten Badmintonklub.

Klubben gør dem opmærksom på, at det er dejligt, når de er der, og guider dem i at motivere børnene og hjælpe med, at øvelser og lege kører godt og giver succesoplevelser.

“Til den kommende sæson tænker jeg at holde et særskilt forældremøde for at gøre det tydeligt, hvad vi forventer af hinanden. Det er særligt vigtigt i denne aldersgruppe, hvor succesen i høj grad er betinget af, at forældrene er med så tit som muligt,” siger han.

Godt materiale og inspirationsmøde

Træningen fik også et godt løft, da klubben blev præsenteret for det nye MiniTon-materiale sidste efterår. Her kom en konsulent ud og klædte klubben ekstra godt på.

MiniTon-materialet skaber nogle gode forudsætninger for at få succes med MiniTon

Carsten Clausen Kock

“Det vil jeg anbefale. Det gav os masser af inspiration, energi og ild i øjnene. Det var virkelig et løft til vores måde at arbejde med børnene på og forstå aldersgruppen,” siger han og fortsætter:

“Vi fik et godt indblik i dét med at lege badminton og trinvis lære børnene mere og mere. Det er noget super godt materiale, og det skaber nogle gode forudsætninger for at få succes med MiniTon - også for trænere med begrænset erfaring med træning af de mindste” siger Carsten Clausen Kock.