International håndbog for bowls tog form i Tyrkiet

DGI Bowls var sammen med repræsentanter fra Norge og Letland på besøg i Tyrkiet, hvor håndbogens første udkast blev drøftet.

På mødet blev håndbogen drøftet, men der var selvfølgelig også tid til en lille turnering.

Bowls har allerede vundet sig en plads i Danmark siden ankomsten fra Skotland, og nu er DGI Bowls sammen med en række andre lande i godt i gang med at gøre det endnu nemmere at udbrede idrætten.

I projektet CARE - CArpet bowls foR everyonE - er DGI Bowls sammen med repræsentanter fra Norge, Letland, Tyrkiet og Italien på en mission om at udbrede bowls til endnu flere lande og aldersgrupper. Denne gang gik turen til Bursa i Tyrkiet, hvor projektets tredje møde fandt sted i sidste uge.

Håndbogen tager form

En central del af projektet er en håndbog for bowls, som skal gøre det nemt at komme i gang - uanset forudgående kendskab til idrætten.

Det første udkast til håndbogen var denne gang det største punkt på dagsordenen. Regler, udstyr, kontaktpersoner, spillets historie og meget mere er at finde i håndbogen, og den er uden tvivl på vej til at blive et godt redskab til alle, der gerne vil starte med at spille bowls.

Bowls er populært i Skotland og spilles allerede i Norge og Danmark, men inden længe er det nemt at introducere for kommuner, foreninger og andre organisationer rundt omkring i Europa.

Bowlsturnering og kulturelle oplevelser

Det var ikke kun mødeaktiviteter, som kalenderen var fyldt med på turen for deltagerne. 

Om torsdagen skulle bowls selvfølgelig prøves af med en lille turnering. Her deltog Bursas viceborgmester for sport blandt andet, men sejren gik til anden side. Sejrherren blev et hold bestående af to tyrkere og én lette.

Halvøen Gölyazi var destinationen for gruppens store udflugt, mens Bursas imponerende bazar også blev udforsket på den fem dage lange tur.

Næste møde i Italien

Projektets næste tur går til Syditalien, hvor øen Sicilien bliver hjemstedet for projektets næstsidste møde i september. I oktober er det Letlands tur til at få besøg, når projektet deltagere mødes sidste gang.