DGI er partner i Alle Børn Cykler Alliancen

I samarbejde med Cyklistforbundet og en række øvrige organisationer, virksomheder, kommuner og regioner vil DGI arbejde for at styrke børnecykelkulturen i Danmark.

Vi har i årtier brugt cyklen også til at cykle til skole, uddannelse og arbejde. Det skal vi holde fast i - af hensynet til børns sundhed og af hensynet til en grønnere og mere bæredygtig verden. Foto: Cyklistforbundet/Jens Hasse

Vi er vant til at se Danmark som et cykelland, hvor børn og unge har cyklen som fast følgesvend. Men sådan ser virkeligheden ikke længere ud. Antallet af børn og unge, der cykler, er faldet markant.

Det gør en stor forskel, hvordan børn og unge transporterer sig. Gode cykelvaner giver motion og bevægelse i hverdagen. Gode cykelvaner styrker sundhed og livskvalitet her og nu og bæres videre med ind i voksenlivet. Gode cykelvaner er med til at sikre et grønnere og mere bæredygtigt Danmark.

En udvikling, hvor cyklen igen bliver den naturlige hverdagstransport for vores børn og unge, kommer ikke af sig selv. Det kræver en styrket og kollektiv indsats.

Flere børn, der cykler i foreningen

DGI sætter i de kommende år fokus på at få flere børn og unge med ind i fællesskaberne i landets cykelklubber.

”Alle Børn Cykler Alliancen er et stærkt initiativ med dygtige partnere, som vi selvfølgelig bakker op om. Fra 2022 har vi i cykling en særlig indsats for børn og unge, hvor alliancen kommer til at spille en naturlig stor og aktiv rolle,” siger Kristoffer Riddersholm, der er cykelkonsulent på DGI’s Landskontor.

Alliancens indsatser

I Alle Børn Cykler Alliancen arbejder organisationer, kommuner, regioner, virksomheder og andre sammen for, at cyklen bliver en fast del af alle børns liv i Danmark.

  • Vi skaber opmærksomhed på fordelene ved, at flere børn og unge cykler
  • Vi indsamler og formidler ny og nødvendig viden om børns cykelvaner
  • Vi giver inspiration til, hvordan vi i fællesskab får børn og unge til at cykle mere

Læs mere om Alle Børn Cykler Alliancen HER.